$, 23.04.2024, 21:05
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 16 17 18 19 20 »
  В грудні в школі-інтернаті проходив тиждень правових знань. Було проведено зустрічі з представниками правоохоронних органів з метою профілактики та запобігання правопорюшень серед підлітків. Вихователі та класні керівники провели години спілкування, організували перегляд презентацій та фільмів на правову тематику. А молодші школярі приймали активну участь у конкурс на кращий малюнок за темою "Я маю право..."
 
                                
Переглядів: 1104 | Додав: Elena | Дата: 09.12.2013

 

     З 4 по 15 листопада в школі було проведено тиждень педагогічної майстерності вихователів початкових класів.Кожен вихователь мав змогу продемонструвати свої творчі наробки,поділитися досвідом роботи,запропонувати впровадження інтерактивних технологій.Методичний тиждень показав не лише  ріст педагогічної майстерності, а й уміння аналізувати, робити висновки.

      При  підготовці до виховних заходів, вихователі  намагалися враховувати  індивідуальні можливості, рівень  фізичного, соціального, психічного та духовного розвитку учнів, їх вікові особливості, оптимально поєднували  форми організації: індивідуальної, групової. Створювали належні умови для особистісного зростання кожного  вихованця .

     Тиждень педагогічної майстерності розпочала Григоренко О. М. з мовних ігор «Дикі та домашні тварини», під час проведення яких перевірила та закріпила знання дітей про диких та домашніх тварин. Тимчура А. О.  під час відкритого виховного заходу «Знай та поважай  свою родину»  пробуджувала інтерес до історії своєї родини її оберегів та звичаїв. Шевякова К. І. в цьому  році продемонструвала новий вид діяльності -  жовта гра «Спіймай Жар-птицю»,  з  учніями 3 – А класу.Педагог проявила високий рівень власної творчості, знімала  психоемоційну напругу, стимулювала  розвиток емоційно-чуттєвого компоненту психіки.Григоренко Л. Г. розширювала та закріплювала знання учнів про чинники здорового способу життя, спонукала до  ведення здорового способу життя. Гриб К. О. з учнями П - А класу провела екологічну гру «У світі пташок та тварин»,під час якої  закріпила отримані знання учнів з курсу «Я і Україна». Полоннік Н. В. проводила колективно-творчу справу «Дивовижні маки».  Захоплюючий виховний захід з учнями 4 – А класу «Українські вечорниці» продемонструвала Біда І. Ю. Баришова Т. С.  з учнями 2 – Б класу  на занятті з позакласного читання намагалася  вчити розуміти зміст прочитаного, формувати  свідоме читання.  Притика А. С. на мовних іграх «Фрукти та овочі» вчила дітей правильно називати овочі та фрукти в ігровій формі. Бойко Л. С. провела зі своїми учнями образотворчу діяльність, де діти малювали осінній ліс для зайчика, який завітав до них в клас. Всі педагоги проявили творчу майстерність та високий методичний рівень організації позакласних виховних заходів.

             

Переглядів: 1139 | Додав: Elena | Дата: 24.11.2013

   Творча група педагогів разом з учнями 1-б класу підготували свято "Осінь золота прийшла".З гарним настроєм завітали малюки у      зал,прикрашений гірляндами з жовтого листя. Діти співали пісні про осінь, розповідали вірші та грали у цікаві ігри.

  
      
 
Переглядів: 1269 | Додав: Elena | Дата: 24.11.2013

 Від зірниці до зірниці хай лунають вечорниціПід такитм гаслом учні 4-а классу організували та провели українськіі вечорниці. Під час підготовки до свята, разом з вихователем  І.Ю.Бідою  учні вивчали елементи обряду вечорниць, збирали фольклорні твори та вивчали їх самостійно. А на святі діти майстерно виконували фрагменти  обрядів: співали, танцювали, вишивали. Особливо сподобалось глядачам, коли учасники вечорниць жартували. Вони  розповідали жартівливі історії зі свого життя  та гуморески. Та й  без танців не обійшлося.
 Особливу увагу вихователь та учні приділяли інтер’єру української хати,  яка була прикрашена вишитими рушниками, предметами старовинного народного побуту.
Такі виховні заходи сприяють підвищенню рівня ціннісного ставлення до суспільства та держави, вихованню любові до рідного краю, до художнього слова, до народної творчості.

            

       

   

Переглядів: 1144 | Додав: Elena | Дата: 23.11.2013

У Запоріжжі пройшов третій міжнародний фестиваль дитячої та юнацької творчості « Дивосвіт ». У Запорізькому міському палаці дитячої та юнацької творчості зібралися юні таланти віком від 5 до 20 років з п'ятнадцяти міст України , а також Росії та Молдови.

 Учасники фестивалю змагалися у таких номінаціях: «Фольклор » , « Інструментальна музика» , «Вокал » , «Хореографія» , «Цирк » і навіть « Театр». Учні нашої школи також приймали участь у фестивалі.

                     

    

Переглядів: 1142 | Додав: Elena | Дата: 13.11.2013

Вітаємо всіх мешканців Запорізької області із знаменною подією – Днем визволення Запорізького краю від німецько-фашистських загарбників 

Минуло 63 роки, як було звільнено село Кам 'янське, Запорізької області ,але в пам яті ми знову і знову повертаємося до тих часів ,згадуємо та вшановуємо пам' ять тих,хто віддав своє життя заради нашого майбутнього . 

В цей день ми низько схиляємо голови над могилами полеглих за нашу свободу воїнів, мирних громадян. Вшановуємо героїв визволення і Перемоги, повоєнного відродження і , всіх, хто сьогодні примножує його честь і славу. 

 

 

На честь цього свята у нашій школі було проведено зустріч з ветеранами та дітьми війни. Скільки років минуло, але в пам’яті не згладилися епізоди воєнного часу, їх до найменших подробиць  згадували запрошені на свято гості. Педагогічний колектив та учні школи підготували для гостей привітання та концертні програму.

 

 

   

Мирного неба і квітучого майбуття Запоріжжю і рідному козацькому краю! Усім запоріжцям доброго здоров'я, нових успіхів, радощів життя, благополуччя в кожному домі!

Переглядів: 1277 | Додав: Natalya | Дата: 14.10.2013

 На долоні золотим листочком завітала осінь… Вона повідала нам одну таємницю… Якщо ви зможете розгледіти у цьому казку, то навіть крихітний кленовий метелик із жовтавими крильцями буде дорожчим за будь-які коштовності. Це дарунок природи. 

 

 

"Барви осені"-під такою назвою було проведено творчий конкурс серед учнів 1-6 класів. Аплікації з осіннього листя,виготовлені школярами, дивували навіть дорослих.Творчість і фантазія,художній смак,особисте бачення краси осінньої природи сприяють розвитку творчих здібностів школярів. 

Переглядів: 1180 | Додав: Elena | Дата: 14.10.2013

День учителя-улюблене свято не лише вчителів,а й учнів.Це свято квітів,поздоровлень,яскравих стінгазет та цікавих концертів,які готують самі учні.Це свято відзначають 100 країн світу.Учні нашої школи традиційно замінили вчителів на уроках та підготували для своїх наставників цікавий святковий концерт.

   
 

   

 Нехай життя квітує буйним цвітом

 І свято радісне приходить знов і знов.

 А доля хай дарує з кожним роком
 Вам щастя, радість, мудрість і любов!

Переглядів: 1136 | Додав: Elena | Дата: 14.10.2013

   

 Вже традиційним стало проведення в школі-інтернаті конкурсу малюнка на асфальті.Тема цьогорічного конкурсу- "Ми за мир на планеті  Земля!" У творчому конкурсі прийняли участь учні 1-12 класів.Всі діти заздалегідь готували ескізи та матеріали .Компетентне жюрі  визначило переможців.

                                 

                                 

 

 

Переглядів: 1462 | Додав: Natalya | Дата: 30.09.2013


  24 вересня учні нашої школи відвідали Запорізький кінний театр , який носить назву "Запорізькі козаки." Його головною спрямованістю є збереження і прославляння традицій і  культури стародавнього українського козацтва. Кінний театр запропонував глядачам цікаву,захоплюючу виставу . Діти самостійно поспілкувалися з кіньми та купити пам'ятні  сувеніри прямо з рук професійних гончарів і ковалів.

              


              

      
Переглядів: 1177 | Додав: Elena | Дата: 30.09.2013

 

                     

  Міжнародний дитячий центр "Альбатрос"-улюблене місце відпочинку дітей та молоді,гостинно зустрічав учасників Міжнародного фестивалю  "Славянский венец". Гостинна болгарська земля вітала  молодіжні колективи,які було запрошено з метою стимулювання розвитку художньої творчості.Під час фестивалю на відкритій сцені дитячого центру "Альбатрос" діти різних країн демонстрували свою творчість. Учні нашої школи стали лауреатами Міжнародного конкурсу "Славянскиц венец".Незабутні враження та солодкий смак перемоги стали нагородою для них за творчу натхненну працю.

Переглядів: 1160 | Додав: Elena | Дата: 14.09.2013


             

  Юні зірки із різних куточків України приїхали до Києва, аби позмагатись за звання найкращих у номінаціях «вокал», «хореографія» та «оригінальний жанр».

Влітку цього року учні нашої школи приймали участь у Міжнародному фестивалі "Назустріч мрії",де отримали призові місця.Київ...Нові друзі і теплі враження...Поїздка до аквапарку...Спогади надовго залишатимуться у дитячих  серцях та думках. 

Переглядів: 1149 | Додав: Elena | Дата: 14.09.2013

  9 вересня в нашій школі було проведено конкурс на кращу композицію з квітів "На квіти осені чарівні подивлюсь". Всі учні школи приймали активну участь у виставці.Школярі проявили  творчий підхід до виховного заходу,естетичний смак. Діти разом зі своїми наставниками підготували чудові композиції з осінніх квітів.Протягом декількох днів всі учні, батьки та гості школи мали змогу помилуватись чудовими витворами природи та людської фантазії.

                 


                 

Переглядів: 1335 | Додав: Elena | Дата: 14.09.2013

  "Супер дітки-супер вихователі!"- такий цікавий виховний захід було організовано у нашій школі.іУчні старших класів  та молоді вихователі, проявляючи не аби-яку спритність, змагались між собою. Учасники  отримали задоволення від змагань , а глядачі з ентузіазмом вболівали  як за своїх друзів так і за наставників.

        

     

                     

                                                                                                                   

Переглядів: 1203 | Додав: Elena | Дата: 14.09.2013

 1 вересня — перший день осені. Всі квіти вклоняються у цей день школам, що відкривають свої двері учням.

 1 вересня — це ніжна, лагідна, турботлива пісня батьківських сердець. Діти, та й ми, дорослі, переступаємо поріг дитинства, зазираємо у юність, торкаємося зрілості.  

 1 вересня-свято 1 дзвоника.І знову школа ніби ожила. Дитячий сміх та галас сповістив про початок навчального року. Особливо 1 веесня стало самим довгоочікуваним днем для тих, хто вперше переступив поріг нашої школи. Два  підготовчих класи радо прийняла школа у свої стіни.

                       Хай буде всім нам день оцей, як свято,
                       Хай буде щастя в серці у батьків,
                       Хай дзвонить дзвоник радісний, завзятий,
                       Хай буде радість, вищою від слів. 

Переглядів: 1189 | Додав: Natalya | Дата: 14.09.2013

  Влітку цього року 25 учнів школи отримали змогу оздоровитись в дитячому оздоровчому центрі "Бердянський".Свіже морське повітря,тепле лагідне море разом з оздоровчими заходами сприяли оздоровленню школярів. Діти з задоволенням відвідували кабінети спілеотерапії,аромотерапії,лікувального душу та масажу.На дітей тут чекали гарні розваги та здорове харчування.Загорілі,бадьорі з гарним настроєм діти повертались додому.Батьки дякували адміністрацію школи та керівників групи за організацію відпочинку.

        

         




Переглядів: 1213 | Додав: Elena | Дата: 14.09.2013

З 11.09.13 по 24.09.13 учні  нашої школи Ганчев А., Гергель Д., Онищенко Д, Ревенко Б., Щербина А., Щербина І., Обліванцева А., Резнікова Н., Бараніченко А., Щербань С., Щербина О., Белан В., Машкін Я., Довгорукий Д.  брали  участь у реабілітаційних зборах. 

В програму реабілітації входило занняття в тренажерному залі, організовані походи по місцевості, похід в ліс, в гори, на перевал. Проводились змагання зі спортивного орієнтування де наша команда змагалася з командою Миколаївської області,  зайняла перше місце і була нагороджена призами.

Поїздка до мальовничих Карпат дітям дуже сподобалась, усі були в захваті від подорожі.

          

                                                                                   

Переглядів: 1212 | Додав: Natalya | Дата: 14.09.2013

  

В період з 29 травня по 17 червня команда нашої школи брала  участь у фінальній частині Спартакіади «Повір у себе» в МДЦ «АРТЕК» з баскетболу. Наші учні захищали честь Запорізької області двома командами: дівчат та хлопців. В групі, де змагалися дівчата, було 4 команди: Запорізької, Дніпропетровської, Луганської та Сумської областей. Команда Запорізької області складалася з учнів нашої школи. В результаті змагань наша команда посіла 1 місце і стала Чемпіонами України, 2 місце у команди Сумської області, 3 – Дніпропетровська, 4 – Луганська область. Кращим «бомбардиром» змагань стала Обліванцева Анжеліка. Мельничук Ганна, Волович Ольга, Гєдікова Марія та Обліванцева Анжеліка ввійшли до складу «символічної» збірної команди з баскетболу.

В групі, де змагалися хлопці, було 5 команд: Запорізька, Дніпропетровська, Донецька, Київська та Харківська області. Всі ігри були складні та драматичні за своїм характером, команди приблизно одного рівня, а тому й вийшли цікавими. В результаті 1 місце у Дніпропетровської області, 2 – у Донецької області, 3 – Запорізька область, 4 – Київська, 5 – Харківська область. До складу нашої команди ввійшли учні нашої школи. Ревенко Богдан   та Калініченко Артем ввійшли до складу «символічної» збірної  команди змагань.

Всі діти отримали задоволення від перебування в таборі, де вони окрім змагань з баскетболу дуже весело та цікаво провели час: було багато конкурсів та змагань, дискотек, екскурсій та походів.

            

Переглядів: 1245 | Додав: Natalya | Дата: 14.09.2013

Шановні колеги!

Щиро вітаємо Вас зі святом Останнього дзвоника!

Ви вкладаєте у своїх вихованців любов, доброту, щедрість власних сердець, допомагаєте учням пізнавати світ, прищеплюєте їм найвищі моральні цінності.

Справді, виховувати та навчати дітей не легко. Але ми віримо, що успіхи ваших вихованців стануть справжньою винагородою для вас!

 Допоки сонце світить з висоти,
Щебечуть птахи, зацвітають квіти,

Ми Вам життям бажаєм твердо йти

І дням наступним від душі радіти!

Хай щастя завжди супроводить Вас,

Людська повага й шана не минають,

А вашу мрію й працю повсякчас

Лиш визнання вінчають!

                                                                                                     

Переглядів: 1270 | Додав: Natalya | Дата: 29.05.2013

Наприкінці навчального року на стадіоні школи-інтернату пройшла традиційна спортивно-розважальна командна гра «Лісові робінзони». Вже три роки її організатором є Олег Олександрович Гречко.

 Він розповів, що «Робінзон Крузо - головний герой найпопулярнішого із творів художньої літератури. Моряк, з Йорка, який провів 28 років на безлюдному острові після аварії судна. Подібні розповіді Робінзона, називаються "робінзонади".

 

Цей роман вийшов  майже триста років тому, але цей роман залишається однією з найвідоміших і улюблених в усьому світі книг».

Робінзоном може себе назвати людина, який поодинці долає труднощі, опинившись один на один з природою без допомоги інших людей. Така людина повинна володіти оптимізмом, вірою в життя, рішучістю, наполегливістю, винахідливістю, кмітливістю, умінням працювати.

Де, як не у спортивних змаганнях можна перевірити свої  сили, загартувати характер.

На всіх етапах спортивної гри організатору допомогали судді – вихователі центру.

Новим у  році є те, що в чотирьох різновікових командах «Парус», «Пятница», «Звезда» і «Робинзон» приймали участь педагоги Біда Ірина, Світлана Прінь, Євген Терновський, Маргарита Кабаченко та інші.

Відмічено найактивніших  уболівальників. Вихованці  Катерини Гриб,  зробили плакат з  гаслом для підтримки улюбленої  виховательки.

Для учасників команд а смузі перешкод постали досить нелегкі завдання. Але учасники з  бажанням змагались, бо було все нове і цікаве.   Всі вони нетрадиційні, оригінальні за задумом.

Головні судді, досвічені  педагоги Горбенко  Валентина Миколаївна  і  Рубан  Віталій  Миколаєвич, підвели підсумки і вручили командам солодкі призи. По завершенню зробили  фотографію на пам’ять.

 

   

Переглядів: 1399 | Додав: Natalya | Дата: 29.05.2013