$, 25.04.2024, 12:33
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2014 » Листопад » 21

«Не запитуйте країну, що вона може зробити для вас.
Запитайте, що ви можете зробити для своєї країни».


           Волонтерський рух є головним напрямком діяльності учнівського самоврядування. Діяльність школярів-волонтерів відбувається на засадах власної волі.   Даний напрямок роботи виховує  у дітей  такі моральні цінності, як милосердя, толерантність, працелюбність, прагнення до взаємодопомоги, активізує процеси згуртування учнівського колективу.

Зони діяльності волонтерського руху: допомога у веденні господарства ветеранам, самотнім людям, людям похилого віку, традиційні щорічні заходи із запрошенням ветеранів на свята, догляд за меморіалом. Посильну допомогу  надають учні – волонтери 5-12 класів.  Наша волонтерська діяльність змінила нашу філософію життя. Ми стали помічати те, на що раніше не звертали уваги,  побачили, скільки людей потребує допомоги та підтримки, тому завжди раді допомогти.

            Будучи складовою частиною виховання в цілому, волонтерська діяльність впливає не тільки на свідомість, але і на відповідну сторону поведінки, формує переконаність у необхідності відкрити душу на зустріч тим, хто потребує допомоги, теплого слова, співчуття, розуміння.
Активну участь у волонтерському русі  взяли класні колективи 5-12 класів.

Учні 11-а класу допомагали Судаковій Галині Арсентієвні. Діти викопали та вирізали парослі вишняку,  вигребли та склали на компостну кучу опале листя, підрізали гілля дерев. Галина Арсентієвна була дуже вдячна за надану допомогу. 12-а клас, на прохання Бендер Георгія Михайловича та Бендер Ніни Гаврилівни, надав допомогу цій сім’ї. Учні сумлінно працювали, старалися.  Діти склали заготовлені на зиму дрова, вигребли та винесли опале листя. Учні 7- та  6-а класів разом з учнями 9-б класу допомогли Голуб Валентині Іванівні. Волонтери скопали присадибну ділянку біля будинку Валентини Іванівни. Вона була дуже вдячна за надану допомогу.

Цю розповідь хочеться закінчити девізом волонтерського загону нашої школи:
Поспішайте робити добро…

 

 

 

 

Переглядів: 834 | Додав: Natalya | Дата: 21.11.2014