$, 19.04.2024, 21:10
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2016 » Жовтень » 01

Прислухайтесь, мелодія чарує,

Навколо спів пташиний, срібний сміх.

А поруч ті, хто звуків цих не чує,

Лиш серцем прислухається до них…

 

        Міжнародний  день глухих, який світова спільнота відзначає в останню неділю вересня,– це не свято радості, а, скоріше, свято-нагадуваня, свято-сподівання,свято-утвердження. Адже люди з проблемами слуху в цей день мають нагоду нагадати оточуючим, як вони живуть, що їх хвилює, чого вони прагнуть у житті. Люди з вадами слуху в цей день особливо сподіваються, що їх почують, до їхніх побажань прислухаються ,а проблеми допоможуть вирішити. А ще своїми вчинками, добрими справами слабочуючі і глухі вкотре утверджують,що  вони  такі, як усі, тільки життєві шляхи у них зазвичай нелегкі і тернисті. Але, всупереч долі, вони не просто живуть, а творять, працюють, долають перешкоди, зведені недугою.

         Виховний захід « Почуйте нас!»зібрав у актовій залі Кам’янської  школи-інтернату всіх  учнів. Виступи дітей, яскраві слайди презентації, відеоролики ще і ще раз нагадали, що сьогодні у світі порушення слуху виявляються у кожного  девꞌятого жителя планети. Аби нечуючі відчули себе повноцінними громадянами нашої держави велику роботу проводять осередки  потужної  й розгалуженої  громадської організації – Українського товариства глухих, яке створене   83 роки тому. В Запоріжжі теж діє товариство глухих , його  очолює В.Ю. Дюжев. Незважаючи на всі труднощі сьогодення в країні, організація живе, надає різносторонню допомогу та підтримку членам УТОГу. Лідером серед молоді Запорізького товариства глухих, натхненником та помічником для людей з вадами слуху є випускник нашої школи – Петелін Д.М.

З великою цікавістю присутні сприйняли інформацію про історію створення  і використання  першого помічника нечуючої дитини –слухового апарату, про видатних людей світу, які не зациклились на своїй недузі –глухоті, а досягли великих успіхів у різних сферах життя.

А ще присутні мали змогу пересвідчитись, що вихованці нашої школи в результаті копіткої праці досягли великих успіхів, особливо у спорті і в діяльності таких колективів, як  «Ритм» і «Співочі руки».Разом з досвідченими педагогами Савенко О.Д., Рубан Т.В., Марковою Л.В., Пилипенко Н.В. захід підготували і провели Румянцева М., Ганза  Д.,Стаднік М.(7-А кл.), Злата (9-А кл.), Аверін Іван та Ветцель Карина (4-Б кл.), Коновалов О. (5-Б кл.). А учні 1-В класу. порадували всіх чарівним танком . І, насамкінець, великий заряд оптимізму отримали присутні, отримавши  «РЕЦЕПТ ЩАСТЯ» на майбутнє:

«Візьміть чашу терпіння, налийте туди повне серце любові, вкиньте дві пригорщі щедрості, хлюпніть туди гумору, посипте добром. Додайте якомога більше віри і все це добре перемішайте. Потім намажте на шматочок відпущеного Вам життя і пропонуйте всім, кого зустрінете на своєму шляху!!!

 

 

 

Переглядів: 831 | Додав: Natalya | Дата: 01.10.2016