$, 25.04.2024, 15:00
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2016 » Жовтень » 25

З 17.10.16 по 21.10.16 проходив методичний тиждень вчителів молодших класів з вадами слуху на якому було проведено: відкриті уроки та позакласний захід «Заочна мандрівка Україною.

 

Дериведмідь В.М. провела урок української мови в П-Б класі на тему «Звук м. Позначення його буквами М м (ем )». Вчитель показала свій високий професіоналізм, кропітку та продуману до дрібниць підготовку до уроку. Так як учні 5-6річного віку лише почали навчання в школі, учитель врахувала всі фактори, включаючи індивідуальні та вікові особливості дітей. Це проявлялося у зміні видів діяльності та переважанню ігрової форми роботи. Було чітко видно, що цей урок був тісно пов'язаний з попередніми уроками та наступними. На уроці панувала доброзичлива та щира атмосфера. Учні були активні, веселі та зацікавлені.

 

Савенко О.Д. провела урок розвитку мовлення в 1-В класі на тему уроку: « Складання розповіді «Настала осінь»». На уроці уміло проводилася мотивація навчальної діяльності учнів на всіх етапах уроку, що сприяло збудженню їхнього інтересу до діяльності на уроці. Колективна робота учнів поєднувалася з виконанням індивідуальних диференційованих завдань. Було видно, що цей урок був тісно пов'язаний з попередніми уроками та наступними: так як попереджує мовні помилки у побудові речень, закріпленні вмінь переводити пасивний словник в активний. Учитель багато приділяла уваги мові дітей та вимагала від них повних відповідей. Всі використані методи та прийоми були ефективними, бо сприяли реалізації поставленої мети та намічених завдань.

Стрішко Л.В. провела урок з літературного читання з використанням ІКТ в 2-Б класі на тему : Оповідання Т.Коломієць «Хліб». Урок був яскраво оформлений. Вчитель вміло підібрала форми роботи, що сприяли успішному засвоєнню знань. На уроці було використано мультимедійну презентацію для різноманітних видів робіт з врахуванням індивідуальних особливостей учнів. Форма проведення уроку : урок-подорож. Під час якого формувалося уявлення про те, який шлях проходить хліб. Діти з захватом подорожували потягом від однієї зупинки до наступної. Під час уроку вчителем створювалися мовні ситуації, приділяла багато уваги мові дітей та вимагала від них повних відповідей. На цьому уроці було чітко видно, як можна досягти результату при вивченні важкої теми і великого об’єму матеріалу, якщо вдало організувати підготовку до уроку.

 

Стрішко Л.В. та Дериведмідь В.М. провели позакласний захід з метою поглиблення та розширення знань про свою Батьківщину – Україну та формування патріотичної свідомості. Учні молодших класів прослухали повідомлення, яке було насичене цікавими фактами та яскравими ілюстраціями. Також діти підготували та декламували вірші про Україну відомих українських письменників. Костюми, ілюстрації заповнили захід та створили атмосферу справжнього національного свята. І учасники і глядачі отримали велике задоволення від цього дійства.

 

Показником ефективності методичної роботи вчителів молодших класів з вадами слуху у школі є задоволення, яке отримують учителі від своєї праці, створення в педагогічному колективі творчої атмосфери, позитивного морально – психологічного клімату. Вчителі початкової школи турбуються про те, щоб учні почували себе затишно і комфортно. Як сонце і тепло необхідні для розквіту квітки, так любов, повага і беззастережне прийняття кожного є передумовою розквіту педагога – майстра, творчого вчителя, здатного виховати обдаровану особистість.

   

Переглядів: 757 | Додав: Natalya | Дата: 25.10.2016