$, 18.04.2024, 02:15
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2017 » Квітень » 24

 

 

Проблема навчання дітей із аутизмом на сьогодні є надзвичайно актуальною. Дітей із загальними розладом розвитку спектру аутизму є більше, ніж разом узятих незрячих і нечуючих дітей. І якщо для дітей із значними порушеннями сенсорного розвитку існують державні програми, спеціальні школи, фахівці (сурдо- та тифлопедагоги), то система освітніх послуг для дітей із аутизмом в Україні не розроблена. Фахівці, які працюють із дітьми з розладами спектру аутизму потребують інформації, методичної підтримки щодо організації навчально-корекційної роботи з такою категорією дітей.
На базі Спеціалізованого центру «Ладо» м. Харків, відбувся семінар –практикум «Навчання контакту та комунікації в терапії дитини з аутизмом». Організатори семінару – Оксана Трушик (засновник, директор, психолог, дефектолог в Спеціалізований центр Ладо Харків, эксперт в Дистанційна освіта в Україні,Президент в громадській організації "Аутизм.Альтернатива", Наталія Луньова (засновник в громадській організації "Аутизм. Альтерантива" м. Харків, директор в Центрі психології та логопедії "Старт"). Ведуча семінару Агнешка Леманська – pedagog specjalny, terapeuta SI,logopeda,pracownik naukowo – dydaktyczny Akademii Pedagogiki Specjalnej im.Marii – Grzegorzewskiej w Warszawie. У роботі семінару взяли участь понад 25 осіб (педагоги загальноосвітніх навчальних закладів, спеціальних шкіл, логопеди, практичні психологи, які надають допомогу дітям із РСА, батьки). Запорізьку область представляли педагоги «Кам’янської спеціальної загальноосвітньої школи – інтернату» (директор Панченко Г.В.) з метою удосконалення навчально-виховного процесу, реабілітації та соціальної адаптації дітей з розладами аутичного спектру. На семінарі йшлася мова про одну з відомих практик роботи з дітьми,які мають особливі освітні потреби – сенсорну інтеграцію. Розглянуто питання доречності застосування цього методу для дітей з аутизмом, а також чинники його ефективності. Сучасні розробки з сенсорної інтеграції зарубіжних фахівців відкривають широкий контекст застосування цього напряму в системі освіти. В практичній частині семінару учасникам були запропоновано розробити вправи та ігри ,які можна успішно застосовувати в роботі. Агнешка та Роберт відповіли на ряд запитань, які виникали під час семінару.
Семінар отримав багато схвальних відгуків. Учасники висловили подяку за організацію заходу, змістовні інформативні доповіді та сподівання на проведення подібних зустрічей. Учасники семінару отримали сертифікати, багато корисної інформації та нових знань. Зустріч була теплою та змістовною!

Демченко Л.А.

 

 

 

Переглядів: 835 | Додав: Natalya | Дата: 24.04.2017