$, 23.04.2024, 14:18
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2017 » Травень » 23

За гарною традицією День вишиванки відзначили в КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР. Вихованці, педагоги та співробітники, одягнуті у вишиванки, прийшли на навчання та на роботу. Багатство кольорової палітри, різноманітні орнаменти та узори вишитого одягу чарували очі. Настрій був не просто святковим, не просто піднесеним, а сповненим гордості за належність до великого українського народу з багатою культурою, традиціями та звичаями. Юні артисти підготували творчі номери, в яких пісня перепліталась із танцем. Скільки чудових слів було сказано про українські традиції вишивки ведучими свята Пилипенко Наталією Володимирівною та Геращенко Юлією Віталіївною. Захоплюючим дійством став патріотичний флешмоб «Моя країна – Україна».

Продовженням свята стали майстер-класи. Стрішко Лариса Валентинівна показувала школярам техніку виготовлення картин із шерсті, Тищенко Олена Аркадіївна та Стрішко Наталія Юріївна разом із учнями ліпили смачні вареники. Волкова Тетяна Миколаївна навчала магії петриківського розпису, Григоренко Любов Григорівна і Квас Світлана Володимирівна показували мистецтво виготовлення квітів із стрічок. Чуракова Світлана Вікторівна, Кущ Тетяна Сергіївна і Рєзнікова Анастасія дивували глядачів мистецтвом плетіння кіс, різноманітністю дивотворних зачісок, а Жавжаров Віталій Кирилович вчив учнів фотографувати. Радували око українські візерунки, створені на асфальті школярами початкових класів.

Ейфорія, яка охопила всю школу, дає надію, що подібні дні стануть традиційними. Вони особливо необхідні сьогодні, коли Україна бореться за свою єдність та незалежність, коли життєво важливо усвідомити самим і показати всьому світові, що ми великий народ з багатою культурою, що складалася віками і є однією з найстаріших у світі. І якщо ми це багатство не лише зберігаємо, а й примножуємо, то нас не здолати.

Заходи, проведені до Дня вишиванки у школі, є своєрідним продовженням низки патріотичних акцій, до яких долучаються наші школярі, активно демонструючи власну патріотичну позицію.

Вишиванка - не просто одяг. Це наша пам'ять, традиціі і частина майбутнього! Одягайте з гарним настроєм, носіть здорові і пишайтеся своєю вишиванкою, а також тим, що ми - українці!
 

Н.В.Скориця, заступник директора з ВР

      

Переглядів: 1278 | Додав: Natalya | Дата: 23.05.2017