$, 25.04.2024, 22:42
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2018 » Вересень » 08

Кажуть, що талант бере свій початок ще з раннього дитинства. А кожна людина народжується із зернятком у руці. От тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте. Зернятка вроджених талантів вихованців Кам`янської школи-інтернату і справді проростають на тлі турботи, любові,піклування про особливих дітей – дітей, які мають серйозні проблеми зі слухом.

Прислухайтесь , мелодія чарує,

Навколо спів пташиний, срібний спів.

А поруч ті, хто звуків цих не чує,

Лиш серцем прислухається до них.

Ось так, саме душею і серцем вихованці ансамблю танцю і пісні у жестовому виконанні «Ритм», що має високе звання «Народний художній колектив» наприкінці літа вплели нові яскраві квіти свого таланту у національний вінок України . Зірочки талантів наших дітей засяяли нещодавно на небосхилі відомого своїми історичними і культурними здобутками міста Кропивницький, на землі, яка плекала таланти видатних корифеїв українського театру і зберегла художні традиції. Саме тут з 28.08 по 03.09 2018 року проходив щорічний Національний мистецький фестиваль, відомий як Національний мистецький фестиваль «Кропивницький». Гасло цьогорічного фестивалю – "Герої серед нас"–, розкриває сутність програми, націленої на героїчних українців, які щодня творять сучасну історію нашої країни.

ДП «Державна дирекція міжнародних конкурсів та мистецьких програм «Арт-Україна» на виконання наказу Міністерства культури України запросило вихованців нашого «Ритму»взяти участь 31.08. в культурно-мистецькому заході «З дітьми та для дітей» в рамках щорічного Національного мистецького фестивалю «Кропивницький» з концертним виступом. Це було справжнє свято єднання душ, помислів, сподівань, під час якого присутні то поринали в сум, то посміхались від душі, а ще заворожено стежили за руками і обличчями дітей, які мовою жестів і мімікою передавали зміст твору. Наші вихованці подарували глядачам пісню в жестовому виконанні «Мир без війни» і жестово-хореографічну композицію «Колискова». Вихованці ансамблю нашої сільської школи зі славної запорізької землі виступали на одній сцені з відомими українськими артистами, а разом з популярною українською співачкою Анжелікою Рудницькою виконали пісню «Україно моя».

Проте, талант – то крапля здібностей і море праці.Це добре розуміє незмінний керівник ансамблю, учитель вищої категорії, «учитель-методист»,мудрий наставник Китманова Ірина Вікторівна, яка ось уже більше 20 років плекає і зрощує нові зірочки серед діточок, які мають проблеми зі слухом.

Колективу нашого закладу випала велика відповідальність працювати з категорією дітей, які щодня, щохвилини потребують спеціальної допомоги і особливої підтримки: це діти з проблемами слуху. У світі настільки все пов’язане, що одне явище спричиняє появу іншого. Якщо існує яблуко, то, звичайно, існує і дерево, на якому воно виросло. Школа – це дерево, на гілках якого ростуть плоди – його учні, які живляться мудрістю вчителів, а, виростаючи, стають справжніми особистостями, громадянами своєї держави.Директор школи-інтернату Панченко Г.В. не тільки пишається своїми вихованцями, а й робить усе можливе, щоб, займаючись у ансамблі, діти з проблемами слуху проходили життєву школу ефективної адаптації і успішної соціалізації, вчилися напружено працювати,долати труднощі, допомагати одне одному у складному вирі сучасного життя.

Адміністрація, педагоги та вихованці КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР висловлюють вдячність народному депутату України, ректору Запорізького національного університету Фролову Миколі Олександровичу за сприяння у забезпеченні автобусного перевезення учасників дитячого колективу у м. Кропивницький і в зворотньому напрямку.

Ми пишаємось талановитими дітьми і цінуємо творчу співпрацю шкільної родини! Миру всім у нашій країні, злагоди у родинах, добра у душах і вчинках!

 

 

Переглядів: 697 | Додав: Natalya | Дата: 08.09.2018