$, 28.03.2024, 20:07
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2019 » Грудень » 04

 

З добром у серці треба жити. З добром у серці виконувати будь-яку роботу чи починати справу. Тільки з наповненим добротою серцем можна змінюватись самому і змінювати на краще світ навколо себе. Ці слова червоною лінією пронизували все, що ми чули, бачили, сприймали серцем і відчували душею у актовій залі нашого закладу 3 грудня 2019 року. Саме цього дня вся світова спільнота відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю, який було започатковано Генеральною Асамблеєю ООН 27 років тому.

Відзначення цього особливого дня – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з інвалідністю, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. День людей з інвалідністю – виклик незламних і нескорених людей долі, життєвим обставинам,байдужості, зневірі,безнадії,утвердження права бути рівним серед рівних. Люди з інвалідністю в цей день особливо сподіваються, що їх почують, до їхніх побажань прислухаються, а проблеми допоможуть вирішити. І, хоча підтримки і уваги потребують усі, без винятку, люди, але особливо вона потрібна дітям,нашим дітям,які мають проблеми зі слухом.

Атмосфера цього дня була особлива: на всіх поверхах діяли виставки робіт вихованців самого різного спрямування; біля спортивного залу особливе пожвавлення: кубки,дипломи, медалі зайняли декілька столів, а малечі так хотілось їх потримати в руках. Юні артисти особливо були зосереджені зранку: треба не тільки перевірити костюми, а й подбати про належний макіяж і відповідний настрій. Святкова атмосфера холу доповнилась передноворічними нотками. В школі багато гостей.

Особливо хвилююча мить – виконання Гімну України нечуючими юними громадянами.У залі –незрима підтримка діточок, які читали напам’ять вірші,адже словесна мова для них – важка перемога. Затамувавши подих, всі присутні разом із вихованцями ансамблю «Ритм»(кер.Китманова І.В., Терновський Є.О.,Артемова М.Л.) пережили всю гаму почуттів, захоплюючись прекрасною хореографією, дивовижними костюмами , світлою радістю на сповнених емоціями обличчях вихованців під час виконання справжніх шедеврів хореографічного мистецтва: «Плескач», «Хей, малявка», «Наша подорож», «Крапельки», «Мальви», «Тиша –гармонія», «Колискова». І як благословення всім миру, любові, добра прозвучала остання пісня «Світ врятує любов». У концертній програмі брали участь вихованці школи-інтернату, починаючи з дошкільного відділення до випускників.

І кожен з поважних гостей, присутніх на заході, долучившись до діалогу, щиро, відверто, з болем у душі і сльозами на очах, засвідчив: тут зібрались однодумці, небайдужі до долі інших, своєї країни, готові до співпраці задля найголовнішого – щастя дітей.

Всі присутні на цьому заході могли пересвідчитися, що наші вихованці живуть цікавим, насиченим різноманітними справами життям. Вони навчаються, працюють, творять прекрасне, перемагають у спорті. Все, що відбувалося у залі, що демонструвалося на екрані відеопроектора ( Чуракова С.В.Жавжаров В.К.), що знайшло гарячий відгук у серці, душі кожного присутнього, переконувало в тому, що діти з проблемами слуху – це не замкнуті, обтяжені недугою люди, а творчі особистості, справжні бійці у складному вирі життя. А ще справедливим є прислів`я, що випадкових перемог не буває. Адже за кожним успіхом наших вихованців – титанічні зусилля самих дітей і системна, цілеспрямована праця педагогів-наставників.

А ще в цей день, як і в інші – вирішення невідкладних проблем, діалоги з батьками, представниками влади, друзями школи.

Немає меж для людського самовдосконалення. Немає лінійки, на яку в один ряд можна вишикувати своїх вихованців. Немає тієї дистанції, яку всі повинні подолати. Бо кожна дитина неповторна. А дитина з особливими потребами не обмежена ніякими можливостями, бо вона – самодостатня. Ростити , плекати, творити цю унікальність – найвище покликання нашого педагогічного колективу. основним мірилом якості педагогічної праці є любов до дітей і бажання допомогти їм стати щасливими.

У кожного навчального закладу є проблеми, але сьогодні мова не них .У щоденних турботах сьогодення керівник навчального закладу Панченко Г.В. дбає про те, аби колектив школи, у якому навчаються, живуть, міцніють фізично і морально 130 дітей-інвалідів, завжди поряд і у дні свят і в години, коли треба вирішувати невідкладні проблеми, відчував підтримку людей, які зберегли найцінніше: доброту, милосердя, співчуття, здатність співпереживати .

Л.Ф.Квас

 

 

 

Переглядів: 665 | Додав: Natalya | Дата: 04.12.2019