$, 24.04.2024, 02:14
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2014 » Листопад » 15 » Методичний тиждень учителів початкових класів
16:58
Методичний тиждень учителів початкових класів

Колектив вчителів початкових класів з вадами слуху – творчий колектив, в якому працюють обдаровані педагоги, які мають високу науково-теоретичну і методичну підготовку, досконало володіють сучасними формами і методами розвиваючого навчання. Весь час спрямовують свою діяльність на вдосконалення та систематичне впровадження інноваційних форм навчально-виховної роботи з учнями . Результатом їх діяльності стають нові моделі . Учителі намагаються створити такі умови для розвитку особистості, за яких розкриваються унікальні здібності, властиві кожній дитині, виховується активний громадянин демократичного суспільства. Про це свідчать уроки з ІКТ.   Кожного класовода хвилює питання , як зробити навчання цікавим . Такі вчителі як:  Дериведмідь В.М., Стрішко Л.В.Спічка Л.М. своє завдання як учителя бачать в тому, щоб розвинути інтелектуальні здібності своїх учнів , підтримати їхнє бажання вчитися , допомогти дітям досягти успіху . Кожен урок, проведений вчителями , – це цікава подорож з дітьми у світ науки, це і гра , і пізнання нового, і радість творчого пошуку . Це час зростання особистості учнів , їх розумового розвитку , психологічного комфорту . Зміст праці вчителі збагачують за допомогою різноманітних інноваційних методів і прийомів . Їх уроки відзначаються логічною завершеністю , умотивованістю , оптимальністю вибору форм і методів роботи .  Савенко О.Д.,Гречко Н.І. постійно спонукають учнів працювати в парах і групах. Вчителі люблять своїх вихованців , допомагають їм усвідомити свою індивідуальність і неповторність , кожного дня під час уроків і в позакласній діяльності створюють для учнів ситуацію успіху . Особливо багато уваги вчителі приділяють посиленню ролі самостійної практичної і розумової пізнавальної діяльності , розвитку навичок самоконтролю в процесі цілеспрямованого пошуку знань . Застосовують ігрові ситуації,  завдання на кмітливість , здогадку тощо .

У  цьому навчальному році члени методичного об’єднання провели низку відкритих уроків. Уроки вчителів початкової школи відрізняє високий професійний рівень педагогічної майстерності, творча активність учнів, демократичний стиль спілкування.

Методичний тиждень проходив з  10.11.14  по  14.11.14  на якому було проведено:

4  відкритих уроки  , конкурс малюнків «Моя Батьківщина – Україна» та пізнавально –розважальний захід «Люби й шануй Україну».

Гречко Н.І. провела урок  з української мови в 4-Б класі на тему :  «  Складання речень, змінюючи іменники за запитаннями ». Урок був побудований на практичному матеріалі здобуття нових знань. Вчитель вміло використовувала вправи для формування граматичного ладу мови. Було видно, що цей урок був тісно пов'язаний з попередніми уроками та наступними: так як попереджує мовні помилки вживанні і побудові речень, закріпленні вмінь переводити пасивний словник в активний.

Урок  математики в 1-Б класі провела Спічка Л.М.   Тема уроку: «Числа другого десятка. Розв’язування прикладів і задач в межах 10». Урок проходив в ігровій формі  з використанням казкових героїв, дидактичних ігор. Він був яскраво оформлений. Вчитель вміло підібрала форми роботи, що сприяли успішному засвоєнню знань. На уроці було використано багато диференційованих завдань та різноманітних видів робіт  з врахуванням індивідуальні особливості учнів.

Савенко О.Д. провела урок  української мови в 2-Б класі. Це був підсумковий урок з теми «Іменник».   Вчитель використала на уроці різні форми і методи роботи, було багато диференційованих завдань, діти перевіряли завдання один у одного. Дітям  було дуже цікаво на уроці, вони з великим задоволенням виконали всі завдання. На цьому уроці було чітко видно, як можна досягти результату при вивченні важкої теми і великого об’єму матеріалу, якщо вдало організувати підготовку до уроку.

Дериведмідь В.М.  було проведено урок   української мови в 1-Б класі.Тема уроку: «Уживання апострофа. Правила написання слів з апострофом». Урок проходив як казка- подорож  у країну знань. Учитель багато приділяла уваги мові дітей та вимагала від них повних відповідей. Підібраний матеріал був спрямований на практичну діяльність учнів, що сприяв кращому засвоєнню даної теми. Добре виправлялись мовні недоліки учнів, були враховані індивідуальні особливості учнів. На уроці було багато диференційованих завдань та різноманітних видів робіт.

Савенко О.Д., Дериведмідь В.М.  провели пізнавально-розважальний захід «Люби і шануй Україну». На цьому заході вчителі  закріпили і поширили знання учнів про нашу державу, про народні та державні символи України. Формували громадянські якості: патріотизм, людяність, повагу до людей, заохочували творити добро, рости гідними громадянами своєї Батьківщини. До проведення заходу були залучені учні 1-4 класів з вадами слуху та із затримкою психічного розвитку. На святі лунали вірші та пісні про Україну, були виконані  танці. Учні школи з захопленням дивилися свято.

Показником ефективності методичної роботи вчителів молодших класів з вадами слуху  у школі є задоволення, яке отримують учителі від своєї праці, створення в педагогічному колективі творчої атмосфери, позитивного морально – психологічного клімату. Вчителі початкової школи турбуються про те, щоб учні почували себе затишно і комфортно.  Як сонце і тепло необхідні для розквіту квітки, так любов, повага і беззастережне прийняття кожного є передумовою розквіту педагога – майстра, творчого вчителя, здатного виховати обдаровану особистість.

Переглядів: 807 | Додав: Natalya | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]