$, 16.04.2024, 11:32
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2018 » Березень » 19 » Семінар для педагогів дошкільних груп із ЗПР з теми: “Рівні мовленнєвого недорозвинення дошкільників з затримкою психічного розвитку”.
16:29
Семінар для педагогів дошкільних груп із ЗПР з теми: “Рівні мовленнєвого недорозвинення дошкільників з затримкою психічного розвитку”.

У КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР здійснюється корекційна допомога дітям дошкільного віку із ЗПР. У логопедичних кабінетах працюють вчителі - логопеди Писаренко Людмила Миколаївна та Мітічкіна Світлана Сергіївна. Головним завданням діяльності педагогів, які працюють з дітьми із ЗПР є планування і здійснення навчально-корекційної роботи з вихованцями, які мають недоліки мовленнєвого розвитку. З метою надання педагогам дошкільних груп консультативної допомоги та рекомендацій з проблеми мовленнєвих порушень у дітей дошкільного віку з ЗПР та задля забезпечення ефективного процесу корекційно-педагогічної роботи у дощкільних групах забезпечено тісний взаємозв'язок вчителя-логопеда з вихователями, вчителями-дефектологами. З цією метою у березні проведено теоретичний семінар для педагогів дошкільних груп із ЗПР з теми: “Рівні мовленнєвого недорозвинення дошкільників з затримкою психічного розвитку”. У роботі семінару взяли участь вчителі дефектологи, логопеди, вихователі. В теоретичній частині Писаренко Людмила Миколаївна, спираючись на дослідження Р. Левіної та Т. Філічевої, охарактеризувала І-ІІ-ІІІ-ІV-й рівні ЗНМ у дітей дошкільного віку з ЗПР та з’ясувала специфічні особливості кожного рівня та їх компонентів. У практичній частині семінару учасники заходу переглянули заняття з розвитку мовлення в старшій групі «Калинонька» для дітей із ЗПР. Вчитель -дефектолог Гремерчук Н.М. поділилася своїм досвідом з розвитку зв’язного мовлення у дітей за допомогою мнемотаблиць. В рамках семінару логопеди Писаренко Л.М. та Мітічкіна С.В. представили цікаві заняття, на яких застосували методи та прийоми навчальної діяльності, які активно стимулюють мовленнєвий розвиток дітей, продемонстрували,як в ігровій формі розвивати дрібну моторику, артикуляційну моторику та фонематичні процеси; закріплювати правильну вимову звуків; вчити розрізняти звуки на слух, стимулювати розвиток дитини.Всі учасники отримали великий досвід та задоволення. Матеріали узагальнено та розповсюджено серед учасників семінару

Л.А.Демченко, старший вихователь

 

 

Переглядів: 787 | Додав: Natalya | Теги: Кам'янська спецшкола- інтернат | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]