$, 20.04.2024, 11:31
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2013 » Травень » 16 » Щоб казка на землі жила...
18:36
Щоб казка на землі жила...

 

Інсценізація – один з видів колективної творчої діяльності. Казка задовольняє потреби в теплі, любові, спілкуванні. Вона пробуджує активність дитини, налаштовує її на співчуття, співпереживання. Сама побудова казки, як правило, - це протистояння між добром і злом. Виразна, проста і лаконічна мова, динаміка подій приваблюють учнів. Персонажі казок задіяні у вирішенні проблем, які є актуальними для дітей. Проведення конкурсу інсценізованих літературних творів та казок стало традиційним в нашій школі.

              Робота над казкою починається заздалегідь: обирається сценарій відповідно до вікових особливостей дітей. Разом з вихователями учні вивчають матеріал, вчителі корекційної роботи працюють над звуковимовою. Педагоги школи підходять до цього виду діяльності творчо. Вони допомагають учням готувати костюми, танці, музичні оформлення, декорації.

              Високий рівень творчості продемонстрували учні 10-Д класу (вихователь Горбенко В.М.), які показали казку "Білосніжка та семеро гномів”.

              А учні підготовчого вперше приймали участь у конкурсі інсценізованої казки і показали українську народну казку «Рукавичка». Маленькі актори хоч чи не вперше побували на сцені, але вже змогли себе добре зарекомендувати.

Казка – це активна творчість, що захоплює всі сфери духовного життя дитини, її розум, почуття, уяву, мову, сприяє розвитку емоційної сфери. Хай живе на світі казка!                                                       

                                                                                                               Гонтар О.С., старший вихователь

Переглядів: 1311 | Додав: Natalya | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]