$, 20.04.2024, 10:44
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2017 » Грудень » 11 » Тиждень педагогічної майстерності вчителів початкових класів
16:36
Тиждень педагогічної майстерності вчителів початкових класів

Зростаючи, дитина кожного дня вивчає оточуючий світ, сприймає отриману інформацію, обирає те, що їй здається цікавим. А цікавим є яскраве та нове, знайоме та буденне швидко набридає. Саме через це школярі - початківці з вадами слуху особливо прагнуть емоційного стимулювання до навчання, вимагаючи від вчителів школи творчої праці. І ніщо так не прикрашає шкільну буденність, як свята, відкриті уроки і заходи, позакласна робота.

У нашій школі відбувся тиждень педагогічної майстерності вчителів початкової школи для дітей з вадами слуху, який став тижнем радості, гаслом якого стали слова видатного педагога В. Сухомлинського: «Дати радість праці, радість успіху в навчанні, пробудити в їх серцях почуття радості, власної гідності.»

Робота тижня була спланована так, щоб уроки та заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дітей.

Весело і цікаво провела урок української мови в 1-Б класі Дериведмідь В.М. на тему «Складання речень, використовуючи слова, що називають дії предметів». Вчитель показала високий професіоналізм, кропітку та продуману до дрібниць роботу. На уроці застосувала «Кубування» і «Асоціативний кущ», панувала доброзичлива та щира атмосфера.

Неповторний урок розвитку мовлення провела у 2-В класі Савенко О.Д. Тема уроку: «Урок – подорож країною Іменник» із використанням мультимедійної презентації. На уроці діти активно брали участь: ставили питання до іменників, визначали рід, брали інтерв’ю, працювали самостійно, відпочивали під веселу музику. Навчальні завдання були диференційованими за характером пізнавальної діяльності, вчитель використала інтерактивну вправу «Кубування» для перевірки знань учнів. Було видно, що цей урок тісно пов'язаний з попередніми уроками. Учитель багато приділяла уваги мові дітей та вимагала від них повних відповідей.

Яскраві враження залишив урок Стрішко Л.В. з природознавства з використанням ІКТ в 3-Б класі на тему: «Вода. Властивості води». Тому у розробку уроку було включено багато дослідів, які діти проводили самостійно і робили відповідні висновки. Форма проведення нестандартна: урок-дослідження. На уроці вчитель прививала любов до природи і створила атмосферу успіху дітей, дотепно продемонструвала проблеми екологічного виховання, оголосила низку проблем охорони природи України. Несподівані гості, таємничі мандрівки, цікаві дослідження відкидають нецікаві і нудні уроки. У навчальному процесі наші вчителі не тільки виступають у ролі носія інформації, їм ближче роль консультанта та помічника.

Тиждень педагогічної майстерності вчителів початкових класів для дітей з вадами слуху закінчився, але продовжуватиметься праця вчителів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися.

Л.В.Стрішко, керівник МО

 

  

Переглядів: 698 | Додав: Natalya | Теги: Кам'янська спецшкола- інтернат | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]