$, 28.03.2024, 23:52
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2016 » Жовтень » 15 » Потрійне свято у Кам'янському
19:39
Потрійне свято у Кам'янському

І хлібом, і цвітом,
І прадідом-дідом
Гріє душу село,
Моє рідне село.

 

Саме з таким теплим, зворушливим  для кожного з присутніх  відчуттям пройшло у селі Кам`янському свято, яке справді стало потрійним: День захисника Вітчизни, День святої Покрови та День звільнення села від  фашистських загарбників. Це село  є рідним не тільки для тих, хто в ньому народився, вчивсь і живе, а й для тих, кого доля привела сюди і навіки поєднала з його природою і людьми. Саме тому  колектив КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР взяв активну участь у підготовці і проведенні свята, адже доля села, його будні і свята, його успіхи і проблеми давно вже стали часточкою нашого буття.

Жителям нашого Кам`янського є що святкувати. Після звільнення 14 жовтня 1943 року  протягом 73 років жителі села переживали злети і падіння, народжували дітей і піднімали колгосп, виховували підростаючі покоління і відроджували храм… Сьогодні в селі живуть близько 3 тисяч людей. Серед них і старожили, й молоді люди, школярі й дошкільнята. Усі вони із надією дивляться у завтрашній день. Села, як і люди, мають свої біографії. У кожного вона своя.   Наше маленьке село для всіх– це маленька Батьківщина. А Батьківщина – то є друга мати. Село – наш дім, наше коріння і доля, наша кровність і материнська пісня. Наше село – розбуджені досвітки, духмяні пахощі літа. Тут живе наше дитинство, це частина нашого серця. Вона наша сповідь і турбота, і безтурботність теж. Рідне село – це ми з вами, це наша Україна-мати. Сьогодні у селі  живуть гарні, працьовиті люди.

Не дивлячись на примхи погоди, яка злила холодним вітром і дрібним дощиком, на святкуванні зібралося дуже багато жителів села. Адже цього року  всі  ми відзначали
і День захисника України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу.  В цей день ми низько схиляємо голови над могилами полеглих за нашу свободу воїнів, мирних громадян, вшановуємо героїв і всіх, хто сьогодні примножує честь і славу нашої держави.

Всіх присутніх на мітингу  привітали сільський голова  Золотаренко О.М., почесні гості свята  голова Василівської районної державної адміністрації Кошеленко Валерій Олегович ,  голова районної ради ветеранів Живиця В.К. голова організації ветеранів села  Беспальченко Т. І. та інші. Вони побажали  мирного неба і квітучого майбуття рідному краю. Усім жителям громади - доброго здоров'я, нових успіхів, радощів життя, миру і благополуччя в кожному домі. Хвилиною мовчання вшановано всіх, хто загинув під час виконання антитерористичної операції, хто виборював щастя та свободу нашої України.

Йшла мова на святі про людей, які своєю працею, своїм навчанням, своїми здобутками роблять наше село Кам`янське більш сучасним, розвиненим, комфортним для життя і відпочинку, а результати їхньої праці  прославляють наше село не тільки в районі, області, а по всій Україні. Пригадали імена тих, до кого найчастіше зверталися за допомогою, хто давав путівку в життя, чиї невтомні руки вирощували хліб і розбудовували село. Багатьох селян нагородили пам’ятними грамотами за активну участь у громадському житті села.

Були відзначені на святі ветеран і старожил села О.І Безугла (номінація «Жива легенда»), звучали імена людей , які багато роблять і для села, і допомагають у нагальних проблемах нашому навчальному закладу . Це Якуба С.М.і Ставицький А.А.(«меценати села»). Приємно, що серед номінантів, кого шанували всім селом на святі, були представники   колективу Кам’янської спецшколи-інтернату. Це учениця 5-А класу Терновська Валерія (номінація «Юне дарування»), Китманова І.В.(номінація «Творча особистість» ) і Гонтар О.С.(номінація « Спасибі за добру справу»).

Для жителів села учні двох шкіл  підготували святковий концерт.  Діти подарували квіти гостям свята, розповідали вірші, співали пісні.

Всіх присутніх порадував виступ  колективу Кам’янської школи-інтернату. Глядачі побачили зворушливу концертну програму, у якій демонструвалися неповторні танцювальні композиції.

Після свята керівництво району та всі бажаючі поклали квіти до пам’ятного знаку та меморіалу загиблим.

Всі, хто завітав на свято, були вражені дружньою та щирою атмосферою, яка панувала серед людей. Прохолодна  погода не завадила відсвяткувати  цей день. 

Бережімо ж славні традиції, звичаї та свята нашого села, примножуймо здобутки його на радість дітям та внукам нашим, бережімо ж наше село, не цураймося його свят та буднів, бо село – це криниця нашого родоводу, це наша велика родина.   

 

Л.Ф.Квас

          

 

Переглядів: 893 | Додав: Natalya | Теги: день захисника України, Кам’янська спецшкола-інтернат, День визволення села Кам’янського | Рейтинг: 5.0/2
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]