$, 29.03.2024, 11:32
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2021 » Листопад » 24 » Висока нагорода
16:27
Висока нагорода

Вихованці Камянської школи-інтернату, починаючи з 2004 року, беруть  участь у  Всеукраїнській  Спартакіаді «Повір у себе». Змагання проходили спочатку в Криму, а  після 2014 року – в різних містах України. Цьогоріч -уже у вісімнадцятий раз. Вже стало звичним, що юні футболісти  не повертаються без призових місць. А ще  такі змагання – важливий етап соціалізації і адаптації дітей з важкими порушеннями слуху. Ось чому,  крім спортивних перемог, важливо, що  діти спілкуються з новими людьми, знаходять друзів, товаришують з ровесниками з різних куточків України, гартують свій характер. Поїздки в різні міста  на змагання – одна з найцікавіших сторін  спорту. Скільки їх вже було? Одеса, Ужгород, Львів, Маріуполь, Харків, Полтава, Миколаїв, Херсон, Дніпро, Суми, Черкаси…

Цьогоріч  відбіркові змагання ХХVIII Спартакіади «Повір у себе» з футболу серед  дітей з порушенням слуху проходили у Черкасах. У них  взяли участь 8 команд. Це  юні футболісти з міста Київ, а також Київської, Хмельницької, Запорізької, Харківської, Рівненської, Черкаської і Закарпатської областей. Учні Камянської  школи-інтернату  Макаренко Гліб, Натуча Іван, Семенчук Руслан,  Аверін Іван, Вечірко Ян, Боголюбов  Данило  вибороли путівку на змагання у Одесу. Всі ігри були напружені, адже  нашій команді дістались сильні суперники з Києва, Київської області та Черкащини. Але  хлопці довели, що є справжніми нащадками запорізьких козаків. Всі молодці: старались, боролись, переживали. Як справжній капітан команди,  Гліб Макаренко часто брав гру на себе і вправно вів команду до перемоги. Загалом, у цьому турнірі він забив 15 голів. Хочеться відзначити і нашого воротаря – Руслана Семенчука. Крім того, що він надійно захищав ворота запорожців, так ще гарно читав гру команди: в потрібний момент міг перехопити м’яч і  розпочати атаку, чим дуже допомагав команді.

Фінальні змагання проходили в м. Одеса у таборі «Молода гвардія». У фіналі зустрілись команди юних футболістів з порушеннями слуху з  м. Київ,  Київської, Харківської, Хмельницької і Запорізької областей. У напруженій спортивні боротьбі юні футболісти нашої школи-інтернату виграли у всіх команд. Жодної поразки! Кращим воротарем турніру став наш Руслан Семенчук.

5 листопада 2021року Президент України В. Зеленський підписав указ №566/2021 «Про призначення стипендій Президента України для дітей з інвалідністю, які мають високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях, та їх тренерів. Згідно з указом, стипендію призначено Семенчуку Руслану Євгеновичу, 2006 року народження,– чемпіонові всеукраїнських спортивних змагань з футболу (Запорізька область) і Квасу Костянтину Григоровичу – тренерові чемпіона всеукраїнських спортивних змагань з футболу Семенчука  Р.Є. (Запорізька область). Вітаємо!

 

Переглядів: 355 | Додав: Natalya | Теги: #UAразом, #16лютого, #День_єднання, Кам'янська, #ЄДИНАУКРАЇНА | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]