$, 19.04.2024, 04:38
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2018 » Листопад » 5 » Знайомство з педагогічною спадщиною В.Сухомлинського
18:46
Знайомство з педагогічною спадщиною В.Сухомлинського

 

 

На сучасному етапі розбудови національної освіти педагоги щоразу більше звертаються до педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського. І це закономірно: ідеї, думки, рекомендації народного вчителя, видатного педагога, ученого й мислителя витримали випробування життям. Вона не тільки ввійшла окремим значним розділом в історію педагогіки, а й зберегла свою актуальність, сприяє реалізації основних пріоритетів Нової української школи, зокрема формуванню покоління, яке здатне вчитися протягом усього життя, продуктивно розв’язувати нагальні проблеми сучасності, розвивати цінності громадянського суспільства. Твори Василя Сухомлинського– це золоті розсипи, перевірених практикою педагогічних ідей, знахідок, рекомендацій.

У КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат" ЗОР до 100-річчя В.Сухомлинського в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек проведено ряд заходів, у яких взяли участь близько 140 здобувачів освіти зі своїми педагогами. Бібліотекарем Асатрян А.В. оформленно експозиції , присвячені педагогічній, літературній та громадській діяльності В.О.Сухомлинського "Вічний слід на Землі", проведено інформаційні огляди представленої літератури в на тему „Школа казок В.Сухомлинського”. Його казки виховують у дітей найкращі людські почуття щиросердечності й любові до свого прекрасного, формують перші навички людяності у взаєминах між юними особистостями. У 5-7 класах проведено цикли бесід «Серце віддане дітям», перегляд та обговорення презентації «Життя і творчість В. Сухомлинського». Цікаво і змістовно проведено читання і обговорення оповідань з книги В.Сухомлинського «Всі добрі люди - одна сімя» у 2-4 класах . Усний журнал «Оповідання В.Сухомлинського – золота бібліотека дитинства і юності», запросив до себе вихованців 3-6 класів. Діти завжди залюбки самостійно читають повчальні оповідання В.Сухомлинського.

Школярі мали можливість переглянути документальні фільми та презентації про В.Сухомлинського, побудовані на основі спогадів його колег, вихованців та доньки.

Залучаючи дитину до читання, сучасна бібліотека не тільки відкриває шляхи до важливих джерел інформації, але й робить значно важливішу справу – сприяє творчій самореалізації особистості. Саме творчість є найважливішою складовою успішної, всебічно розвиненої особистості, тому головною метою діяльності шкільної бібліотеки є створення умов для розвитку такої людини, її духовного зростання та самореалізації. В.О. Сухомлинський подарував нам цілісну педагогічну систему спрямовану на творчий розвиток дитини.. І то вже наша проблема, як зуміємо скористатися нею. Маємо підніматися до неї і серцем, і розумом.

 

Переглядів: 733 | Додав: Natalya | Теги: Кам'янська спецшкола- інтернат, спадщина Сухомлинського | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]