$, 29.03.2024, 10:08
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2019 » Листопад » 20 » Зустріч з інспектором ювенальної превенції
23:47
Зустріч з інспектором ювенальної превенції

 


Дієвим інструментом попередження правопорушень у підлітковому середовищі є проведення профілактичних бесід з дітьми в навчальних закладах. Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат котрий рік поспіль з метою превентивного виховання здобувачів освіти активно залучає до співпраці представників поліції.
18 листопада в наш навчальний заклад завітала інспектор ювенальної превенції (у справах правопорушень, скоєних неповнолітніми) Василівського ВП ГУНП Бульба Ганна Валеріївна з бесідою щодо цивільних прав неповнолітніх та їх правової відповідальності. Інспектор розповіла про нормативно-правову базу цивільної відповідальності підлітків та їх батьків у разі скоєння різного роду правопорушень на території школи або вдома.
Було обговорено проблеми тютюнопаління серед неповнолітніх, зловживання алкоголем, наркотиками, вчинення насильницьких дій щодо оточуючих. Гадаємо, що одним із серйозних аргументів проти цих явищ для підлітків стали озвучені види покарань з боку органів поліції.

Також відбулося обговорення дуже актуальної на сьогодні теми «Шкільний булінг або «Давайте жити дружно!». Ганна Валеріївна ознайомила дітей з поняттям булінгу, його видами, учасниками, причинами та наслідками цього антисоціального явища, дала рекомендації педагогам щодо їх дій у разі виникнення ситуацій цькування дітей.

У відеороликах була представлено короткі сюжети з прикладів булінгу в навчальному закладі. Учні засудили протиправну поведінку ініціаторів знущань. Представниця поліції порадила школярам у разі виникнення ситуацій, пов’язаних із різного роду неправомірними діями щодо учасників навчального процесу негайно повідомляти про це педагогам, вихователям, батькам, а також не стояти осторонь цькування, тому що і за споглядання явищ булінгу, невтручання в конфлікт, настане адміністративна відповідальність.

Бесіда виявилася дуже пізнавальною та цікавою для дітей, адже учні активно реагували на відеоролики, презентації, обговорювали їх, а також задавали актуальні питання.
Недарма в народі кажуть: «Що посієш - те й пожнеш». Тому недопущення протиправних проявів серед дітей та відносно них в перспективі сприятиме покращанню криміногенної ситуації в нашій державі. А завдання педагогів, психологів, батьків та усіх соціальних служб якраз і полягає в тому, щоб сіяти в наших дітях зерна добра, співчуття, взаємоповаги, взаєморозуміння і взаємодопомоги.

Ю.В. Геращенко

Переглядів: 616 | Додав: Natalya | Теги: Кам'янська спецшкола- інтернат | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]