$, 28.03.2024, 21:35
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2014 » Грудень » 12

  Робота над вимовою – один з найбільш специфічних і складних розділів роботи у школах для дітей з вадами слуху. Дослідження свідчать, що в мові глухих учнів багато звуків, які часто спотворюються в мовному потоці і роблять мову учня нерозбірливою. Недостатній зовнішній контроль, відсутність самоконтролю призводять до швидкої деавтоматизації звуків.

Однією з основних організаційних форм навчання дітей з вадами слуху вимови є індивідуальні заняття.  Завданням індивідуальних занять є формування  в учнів вимовних умінь, які найгірше засвоюються інформально, тобто без спеціального навчання. Значна увага  приділяється роботі над мовним диханням і голосом учнів. Але основний час  індивідуальних занять відводиться найбільш складній роботі – роботі над звуками мови та розвитку слухового сприймання.

  З 01.12.14 по 05.12.14. в школі проходив методичний тиждень учителів-дефектологів (сурдопедагогів). В рамках цього тижня  були проведені індивідуальні та групове заняття з розвитку слухового сприймання та формування правильної вимови. Всі заняття були проведені на високому методичному рівні, з урахуванням специфічних прийомів, методів та індивідуальних особливостей учнів.

Маркова Любов Григорівна: учитель-методист, учитель вищої категорії,  провела групове заняття з учнями 9 класу.

 

Рубан Тетяна Володимирівна: учитель-методист, учитель вищої категорії,  провела індивідуальне заняття  з учнем 1 класу.

 

Маркова Леся Володимирівна: учитель-методист, учитель вищої категорії,  провела індивідуальне заняття  з учнем підготовчого класу.

 

Марков А.Ю. : учитель II категорії, провів індивідуальне заняття з ученицею 5 класу. 

 

Переглядів: 806 | Додав: Natalya | Дата: 12.12.2014