$, 18.04.2024, 19:11
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2015 » Лютий » 08

Виконання пісень без використання голосу - може для більшості людей це прозвучить трохи дивно та незрозуміло, але, для нашої, Кам`янської  спеціальної загальноосвітньої школи інтернату немає нічого неможливого. Кожного року в нашій школі проходить два окремих конкурси пісні у жестовому виконанні, серед працівників школи та серед дітей, і цей рік не став виключенням.

П`ятого лютого в школі пройшов конкурс пісні у жестовому виконанні серед учнів. Які тільки пісні не лунали в цей вечір! Від веселих розважальних до ліричних пісень. Гарний настрій подарував глядачам Онищенко Данило (11 клас) пісня в його виконанні «Павук» так сподобалась присутнім що за рішенням залу Данилов завоював «Приз глядацьких симпатій». Панувала тематика України – це і мелодійні та душевні пісні, і вишиванки, заплетені коси справжніх українських дівчат. Участь у конкурсі прийняли навіть наймолодші учні нашої школи, наша дебютантка володарка номінації «Маленька зірочка» – учениця підготовчого класу Шеховцова Катерина, її весела пісня «Батьківщина» була справжнім виявом патріотичного настрою юної виконавиці. Ще одна «Маленька зірочка» учень 2Б класу Іван Аверін підкорив публіку піснею «Білі кораблі».

Веселу пісеньку «Три подружки» представили глядачам: Волович Ольга, Машкіна Юлія та Рєзнікова Анастасія.          

Ліричною піснею «Мама» доторкнулась до глядацьких сердець Анна Мельничук, учениця 10 класу. «Мы не хотим войни» прозвучало від учнів 4 класів.

Обрати найкращі номери було справді важко, серед молодших учасників в номінації «Соло» місця розподілились так:

І місце - Шеховцова Катерина ПБ клас

ІІ місце – Шишлакова Анжела 1Б

ІІІ місце – Аверін Іван 2Б

Старші класи показали такі результати:

І м. – Мельничук Анна 11 клас

ІІ м. – Алієва Олена 11 клас

ІІІ м. – Алексеєва Влада 9В клас

Рішенням журі були відмічені такі найкращі дуети:

І м. – Арбузова Інна та Мельничук Анна

ІІ м. – Обліванцева Анжеліка та Пушкаренко Євген, Заєць Надія та Корж Єлизавета, Глушко Дмитро та Русанова Анастасія

Серед тріо переможцями стали:

І м. - Пругло Злата, Болгаріна Анастасія і Машкіна Юлія

ІІ м. - Волович Ольга, Машкіна Юлія та Рєзнікова Анастасія, Двигулина Аліна, Сальник Анна та Пашкова Анжеліка.

Наша школа раз за разом не втомлюється ламати стереотипи, пісня – лише для тих хто може її почути? Ні, пісню можна побачити, пісню можна відчувати. Конкурси пісні у жестовому виконанні в нашій школі можливість показати цим особливим дітям, що вони нічим не гірші за інших і пісня може так само «звучати» й для них, адже, важливо не те що ти чуєш, а те, що можеш відчути. 

Переглядів: 888 | Додав: Natalya | Дата: 08.02.2015

З метою формування соціальної взаємодії між людьми, розвитку розумового, морального, естетичного виховання учнями молодшого шкільного віку було проведено тиждень сюжетно-рольових ігор. Під час підготовки гри педагоги методично правильно врахували індивідуальні можливості, інтереси та бажання кожного вихованця. 
Проведені ігри були різної тематики: «Лікарня», «Сім’я», «Магазин» «В лабораторії», «Ощадбанк», «День народження», «В бібліотеці», «Похід до супермаркету». Кожен вихователь ставив перед собою насамперед головне завдання - зробити кожну дитину активним членом ігрового колективу, створити між дітьми відносини, засновані на дружбі, справедливості, відповідальності перед товаришами.
Всі вихователі забезпечили ігровими матеріалами, костюмами та декораціями вихованців для більш реалістичного перевтілення в роль сюжету, особливо творчо до цього підійшла вихователь 3-А класу  Григоренко Л.Г.   Гриб К. О. (1 - А) та Золотаренко О. Г. (П-А) під час проведення гри використали звукові записи, це дало змогу більш емоціонально забарвити сюжет. Вихователі відмітили те, що починаючи з підготовчого класу сюжети не тільки урізноманітнюються, а й стають тривалішими. Це означає, що діти з дорослішанням збагачують гру новим змістом, надають їй іншого спрямування завдяки поглибленню й розширенню знань, розвитку мислення та уяви. 
Проведені сюжетно –рольові ігри дали змогу учням продемонструвати свій творчий потенціал, а деяким звільнилися від комплексів. Під час гри діти також вчилися порівнювати, відрізняти добре від поганого, спираючись на приклади близьких людей, намагалися бути турботливішими один до одного.

К.О.Гриб, керівник МО вихователів початкових класів

 

 

Переглядів: 863 | Додав: Natalya | Дата: 08.02.2015