$, 25.04.2024, 10:50
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2015 » Лютий » 8 » Тиждень сюжетно-рольових ігор
20:39
Тиждень сюжетно-рольових ігор

З метою формування соціальної взаємодії між людьми, розвитку розумового, морального, естетичного виховання учнями молодшого шкільного віку було проведено тиждень сюжетно-рольових ігор. Під час підготовки гри педагоги методично правильно врахували індивідуальні можливості, інтереси та бажання кожного вихованця. 
Проведені ігри були різної тематики: «Лікарня», «Сім’я», «Магазин» «В лабораторії», «Ощадбанк», «День народження», «В бібліотеці», «Похід до супермаркету». Кожен вихователь ставив перед собою насамперед головне завдання - зробити кожну дитину активним членом ігрового колективу, створити між дітьми відносини, засновані на дружбі, справедливості, відповідальності перед товаришами.
Всі вихователі забезпечили ігровими матеріалами, костюмами та декораціями вихованців для більш реалістичного перевтілення в роль сюжету, особливо творчо до цього підійшла вихователь 3-А класу  Григоренко Л.Г.   Гриб К. О. (1 - А) та Золотаренко О. Г. (П-А) під час проведення гри використали звукові записи, це дало змогу більш емоціонально забарвити сюжет. Вихователі відмітили те, що починаючи з підготовчого класу сюжети не тільки урізноманітнюються, а й стають тривалішими. Це означає, що діти з дорослішанням збагачують гру новим змістом, надають їй іншого спрямування завдяки поглибленню й розширенню знань, розвитку мислення та уяви. 
Проведені сюжетно –рольові ігри дали змогу учням продемонструвати свій творчий потенціал, а деяким звільнилися від комплексів. Під час гри діти також вчилися порівнювати, відрізняти добре від поганого, спираючись на приклади близьких людей, намагалися бути турботливішими один до одного.

К.О.Гриб, керівник МО вихователів початкових класів

 

 

Переглядів: 865 | Додав: Natalya | Теги: сюжетно-рольові ігри | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]