$, 26.04.2024, 09:43
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2015 » Травень » 27

 

Діти – це наші мрії, наша надія, наша радість. А кожна дитина – особливий світ, і пізнати його може той, хто разом з малюком долучатиметься до його радощів, успіхів, тривог, хто розумітиме його самого. Саме тому основний критерій навчально - виховної роботи колективу садочку: краще те,що краще для дитини.Територія дитячого садочка – це не лише візитна картка ,й невід'ємна складова розвивального середовища, це величезна складова у житті кожного дошкільника – тут він проживає, чи не половину усього свого часу. Благоустрій та озеленення ділянок дошкільних груп сприяє зміцненню здоров'я дітей, розвитку самостійності, пізнавальної активності дітей. Від того, наскільки доглянутою, красивою і розумно спланованою вона буде, залежить те, яких дітей ми виховаємо. Всі ми прагнемо оточити себе красою та гармонією, упорядкувати свою територію так, щоб створити атмосферу затишку і комфорту.
          Благоустрій території нашої групи для дітей з вадами слуху - це дуже приємний творчий процес, який приносить у наше життя море яскравих позитивних емоцій,особливо коли він проходить у творчій взаємодії з батьками вихованців.  Разом з педагогами дошкільної групи «Сонечко» для дітей з вадами слуху батьки вихованців розробили та реалізували   художньо-естетичний проект «Чарівний світ дитинства». Разом розробили план  ділянки  таким чином щоб кожен куточок території сприяв розв’язанню завдань естетичного, розумового, морального,креативного і фізичного розвитку дітей, обговорили створення  казкових  композицій, щоб малюки мали змогу проводити спостереження, бесіди серед мальовничої краси,створеної власними руками своїх батьків а також  потрібні матеріали та намітили дату.

Ми були дуже раді коли до нас на допомогу, не дивлячись на зайнятість, брак часу, завітали батьки  наших малюків всі в повному складі. З ранку і до вечора не припинялась робота ,їм   не заважало  навіть палке сонечко ,бо було велике бажання зробити територію ще красивішою і комфортнішою .   Неймовірно приємно було спостерігати, за працею батьків . Їхні очі сяяли від радості, а усмішки не переставали прикрашати щасливі обличчя.  Адже на  очах дитячий майданчик   перетворивсяся ,за короткий термін ,на чарівний світ дитинства, куди хочеться повертатися знову і знову.Тепер кожного ранку привітно зустрічає дітей  красиве сонечко , воно навіть у похмурий день дарує радісний і грайливий настрій, біля якого красуються равлик та лебідь створений своїми руками із шин та пластикових пляшок. На ділянці   з'явився новий спортивний інвентар: гімнастична стінка,драбинки для лазіння , кільце для метання м'яча  , доріжка здоров'я; та ігрове обладнання з непридатного матеріалу: «автомобілі», «пеньочки», «матрійка , «зебри» , «ведмедик».

Нещодавно побудований павільйон  мами прикрасили  улюбленими казковими персонажами . Не забули батьки і про один з найулюбленіших дитячих об'єктів для малюків - пісочницю, в якій діти можуть годинами проводити час, вибудовуючи з піску тунелі і замки. Дітям дуже сподобалась  прекрасна доріжки з пеньків,  де  діти  вчаться ходити, зберігаючи рівновагу.

А відпочити, послухати казку вони можуть  на лавках. Прикрашають майданчик і виготовлені власноруч клумби де посаджені квіти,які доглядають дошкільнята.  Швидко промайнув день ,всі стомлені але щасливі зробили фото на пам’ять. Дитинство – це дивовижна пора казок, веселих ігор і яскравих пригод. І нам, дорослим, достатньо прикласти зовсім небагато зусиль щоб дитячий майданчик  перетворився  на чарівний світ та став улюбленим місцем для наших малят.

Директор Кам’янської  школи –інтернату  для дітей з вадами слуху  Панченко Г.В. та колектив  дошкільної групи «Сонечко» висловлюють щиру подяку за підтримку та співробітництво, за допомогу у благоустрої дитячого майданчика: Дашкеєвій  Вікторії Ігорівні, Дашкеєву Віктору Вікторовичу, Дмитрієвій Олені Петрівні, Дмитрієву Геннадію Олександровичу,  Болотіну Олександру Сергійовичу, Болотіній Олені Іванівні, Тюрюковій Олені Володимирівні, Монастирному Олегу Вячеславовичу, Гордієнко Олександру Володимировичу, Гордієнко Тамарі Геннадіївні, Остаркову Михайлу Володимировичу, Максименко Юлії  Михайлівні та маємо надію що наша творча співпраця  буде продовжуватись і надалі.

Л.А.Демченко, вихователь

              

Переглядів: 937 | Додав: Natalya | Дата: 27.05.2015

 

27 травня у нас відбулося чудове  свято – Випускний бал дошкільних груп. В шкільне життя вирушило подорожувати 14 дітей: Диба Микита, Солов’ян Олександр, Шеремет Анастасія, Корчагін Мойсей, Корнієнко Ксенія, Лисенко Єгор, Брик Сергій, Кривобок Яна, Попов Олексій, Григоренко Данііл, Бікіньова Анастасія, Зубко Іван, Шеремет Вікторія та Адаменко Максим. Випускний бал приніс всім гарний настрій. Всі діти брали активну участь: співали, танцювали та грали в ігри. А самим знаковим для дітей став «Прощальний вальс», яким вони закінчили свято та попрощались з дошкільною групою. Усі випускники були нагороджені дипломами про закінчення дитячого садка, також подяку отримали батьки дітей, які були дуже зворушені, вони віддячили теплими словами всіх працівників дошкільного відділення.  Свято всім сподобалось та принесло багато задоволення. Дякуємо всім, хто приймав участь в організації свята.

М.П.Писаренко, вихователь         

   

Переглядів: 911 | Додав: Natalya | Дата: 27.05.2015

 

            Свято Вогнища - одне з найсвітліших, найбажаніших свят,  які проводяться у Кам’янській спецшколі-інтернаті. Скільки творчості, фантазії, вигадки, радості та сміху дарує воно воно і дітям, і дорослим.У цей день у школі грає музика, а настрій стає прекрасним! Щороку, наприкінці травня, як учні, так  і педагоги школи з радістю і нетерпінням чекають на цей день. І, ма­буть, то­му, цьо­го дня будь-які хма­ри, — і на не­бос­хи­лі, і в людсь­ких дум­ках, — зни­ка­ють від лун­ких ди­тя­чих го­ло­сів, ра­діс­но­го смі­ху та ве­се­лих пі­сень. Кого замучила ностальгія за романтикою таких вечорів - вам сюди. Нинішнім школярам при їх божевільному  завантаженні це особливо потрібно. Тому стало доброю традицією цього теплого вечора відключатися від побуту і роботи, закидати подалі комп'ютери і всією сім'єю - до школи-інтернату! Ми завжди радо вітаємо всіх гостей, жителів села на цьому святі.

            А да­лі все нав­ко­ло за­ви­ру­ва­ло-за­шу­мі­ло. Яскраві художні номери  підготували до свята учні 3-А класу (вихователь Григоренко Л.Г.) , 4-А класу (класний керівник Сизоненко В.М., вик­ли­кав­ши хви­лю оп­лес­ків вдяч­них гля­да­чів. Глядачам при­па­ли до сма­ку хо­ре­ог­ра­фіч­ні но­ме­ри  ансамблю танцю «Ритм», багаторазового переможця різноманітних конкурсів і фестивалів.  Юні артисти  май­стер­но виконали танець «Морячка», чим  вик­ли­ка­ли справ­жній фу­рор.  Нікого не залишив байдужим виступ на святі Онищенка Данила, учня 11-А класу і Терновського Євгена Олександровича, вихователя 10 класу із композицією «Павук».   Чис­ти­ми го­ло­са­ми під­хо­пи­ли дзвін­ко­го­ло­су ес­та­фе­ту учні 3-А класу піснею «Ромашки», «Дружній клас». Бурхливими оплесками вдячні глядачі нагородили учнів 7-А та 9-А класів,  виконавців пісні в жестовому виконанні «Вишиваночка» і Алієву Олену, ученицю 11-А класу за пісню «Два береги». Свят­ко­во­го нас­трою до­да­ли ве­се­лі  клоунади «Яблуко» у виконанні учнів 6-А класу та «В кафе» у виконанні учнів7-А, 8-А та 9-х класів. Хвилю аплодисментів отримали учні 4-А класу за виконання танцю «Небо» і флешмоб,  учні 3-А класу за танець «Вальс Анастасії» та  маленькі артисти 2-А класу за танець «Піджачок». Закінчилося свято побажанням всім мирного неба і  піснею «Україна- це ти».

            А майбутнє Вогнище терпляче спостерігало за невгамовними учасниками до самого завершення концерту. І ось лиш да­ли ко­ман­ду, — і жва­ва юр­ба хлоп­ча­ків та дів­ча­ток вибігла на шкільний стадіон. Право запалити Шкільне Вогнище випало нашим випускникам- Машкіну Ярославу і  Довгалю Роману.  І увага всіх присутніх переключилася на чудове видовище, так знайоме всім з дитинства, полум'я  Шкільного  Вогнища… Воно спалахнуло яс­но й ви­со­ко.  

            Нарешті, підхопивши довгоочікувані язички від факела, розгорається і пускається в танок, тріском, гудінням і снопами іскор оповіщаючи небо про свято.  Гості свята, бабусі-піонерки згадують непосидючу юність, а малюки просто веселяться від душі. На вогонь можна дивитися нескінченно довго, але ось Вогнище починає втомлюватися, заспокоюватися, і діти переходять на шкільний майданчик, де їх чекають запальні танці, ігри і розваги, які для них підготували педагоги-організатори  Жавжаров В.К. і  Садовська О.Ю.

            Можливо, це свято сьогодні  стало неактуальним, але ми намагаємося зберегти традиції, просто дозволивши дітям бути дітьми.  Ми всі родом з дитинства, згадуємо свої дитячі роки і намагаємося зробити для наших дітей все можливе, щоб вони могли запам'ятати своє ЩАСЛИВЕ  дитинство!  Яскраве багатолюдне свято запам’ятається дітям цікавими зустрічами, новими знайомствами, неповторним відчуттям хоч маленьких, але власних перемог. 

 

Наталія Скориця, заступник директора з виховної роботи

       

Переглядів: 901 | Додав: Natalya | Дата: 27.05.2015