$, 23.04.2024, 20:04
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2015 » Травень » 27 » Свято Шкільного Вогнища
08:04
Свято Шкільного Вогнища

 

            Свято Вогнища - одне з найсвітліших, найбажаніших свят,  які проводяться у Кам’янській спецшколі-інтернаті. Скільки творчості, фантазії, вигадки, радості та сміху дарує воно воно і дітям, і дорослим.У цей день у школі грає музика, а настрій стає прекрасним! Щороку, наприкінці травня, як учні, так  і педагоги школи з радістю і нетерпінням чекають на цей день. І, ма­буть, то­му, цьо­го дня будь-які хма­ри, — і на не­бос­хи­лі, і в людсь­ких дум­ках, — зни­ка­ють від лун­ких ди­тя­чих го­ло­сів, ра­діс­но­го смі­ху та ве­се­лих пі­сень. Кого замучила ностальгія за романтикою таких вечорів - вам сюди. Нинішнім школярам при їх божевільному  завантаженні це особливо потрібно. Тому стало доброю традицією цього теплого вечора відключатися від побуту і роботи, закидати подалі комп'ютери і всією сім'єю - до школи-інтернату! Ми завжди радо вітаємо всіх гостей, жителів села на цьому святі.

            А да­лі все нав­ко­ло за­ви­ру­ва­ло-за­шу­мі­ло. Яскраві художні номери  підготували до свята учні 3-А класу (вихователь Григоренко Л.Г.) , 4-А класу (класний керівник Сизоненко В.М., вик­ли­кав­ши хви­лю оп­лес­ків вдяч­них гля­да­чів. Глядачам при­па­ли до сма­ку хо­ре­ог­ра­фіч­ні но­ме­ри  ансамблю танцю «Ритм», багаторазового переможця різноманітних конкурсів і фестивалів.  Юні артисти  май­стер­но виконали танець «Морячка», чим  вик­ли­ка­ли справ­жній фу­рор.  Нікого не залишив байдужим виступ на святі Онищенка Данила, учня 11-А класу і Терновського Євгена Олександровича, вихователя 10 класу із композицією «Павук».   Чис­ти­ми го­ло­са­ми під­хо­пи­ли дзвін­ко­го­ло­су ес­та­фе­ту учні 3-А класу піснею «Ромашки», «Дружній клас». Бурхливими оплесками вдячні глядачі нагородили учнів 7-А та 9-А класів,  виконавців пісні в жестовому виконанні «Вишиваночка» і Алієву Олену, ученицю 11-А класу за пісню «Два береги». Свят­ко­во­го нас­трою до­да­ли ве­се­лі  клоунади «Яблуко» у виконанні учнів 6-А класу та «В кафе» у виконанні учнів7-А, 8-А та 9-х класів. Хвилю аплодисментів отримали учні 4-А класу за виконання танцю «Небо» і флешмоб,  учні 3-А класу за танець «Вальс Анастасії» та  маленькі артисти 2-А класу за танець «Піджачок». Закінчилося свято побажанням всім мирного неба і  піснею «Україна- це ти».

            А майбутнє Вогнище терпляче спостерігало за невгамовними учасниками до самого завершення концерту. І ось лиш да­ли ко­ман­ду, — і жва­ва юр­ба хлоп­ча­ків та дів­ча­ток вибігла на шкільний стадіон. Право запалити Шкільне Вогнище випало нашим випускникам- Машкіну Ярославу і  Довгалю Роману.  І увага всіх присутніх переключилася на чудове видовище, так знайоме всім з дитинства, полум'я  Шкільного  Вогнища… Воно спалахнуло яс­но й ви­со­ко.  

            Нарешті, підхопивши довгоочікувані язички від факела, розгорається і пускається в танок, тріском, гудінням і снопами іскор оповіщаючи небо про свято.  Гості свята, бабусі-піонерки згадують непосидючу юність, а малюки просто веселяться від душі. На вогонь можна дивитися нескінченно довго, але ось Вогнище починає втомлюватися, заспокоюватися, і діти переходять на шкільний майданчик, де їх чекають запальні танці, ігри і розваги, які для них підготували педагоги-організатори  Жавжаров В.К. і  Садовська О.Ю.

            Можливо, це свято сьогодні  стало неактуальним, але ми намагаємося зберегти традиції, просто дозволивши дітям бути дітьми.  Ми всі родом з дитинства, згадуємо свої дитячі роки і намагаємося зробити для наших дітей все можливе, щоб вони могли запам'ятати своє ЩАСЛИВЕ  дитинство!  Яскраве багатолюдне свято запам’ятається дітям цікавими зустрічами, новими знайомствами, неповторним відчуттям хоч маленьких, але власних перемог. 

 

Наталія Скориця, заступник директора з виховної роботи

       

Переглядів: 900 | Додав: Natalya | Теги: свято Шкільного вогнища, Кам'янська спецшкола-=інтернат | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]