$, 25.04.2024, 05:35
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2016 » Грудень » 11

    

Пісня – душа народу. І це дійсно так. Співаючи, ми плачемо і радіємо, заспокоюємося і нервуємо, сподіваємося і завжди маємо надію. А сьогодні ще мріємо про те, щоб у   нашій багатостраждальній країні був мир, щастя, і спокій.

Нечуючі діти і пісня… Здається неможливим саме поєднання цих понять. Та наші учні і їх  талановиті наставники досконало освоїли такий  оригінальний жанр художньої творчості, як пісня у жестовому виконанні.

Цьогорічний конкурс «Співочі руки-2016» особливий: він ювілейний! Вже 10-й рік поспіль ми готуємось до цієї важливої події в житті закладу, щоб удосконалювати уміння передавати за допомогою жесту смисл твору, всю гаму почуттів, які він викликає у юного артиста,  долучитися до прекрасного, довести собі і світові, що ми – найкращі, бо вміємо  йти вперед, даруємо  радість собі і оточуючим. За цей час конкурс здобув визнання, зумів об`єднати навколо себе педагогів, дітей, батьків, долучити багато  друзів, надихнути  всіх добрими ідеями і спільними справами. Потужна і світла енергетика   юних талановитих артистів допомагає   дітям з вадами слуху  точно і виразно передавати  людям всю красу звучання  пісні за допомогою жестів. А педагогам-наставникам, які допомагають учням створити  справжні шедеври мистецтва,  крім всього іншого дає змогу  удосконалювати уміння і навички володіння жестовою мовою – рідною мовою дітей, які мають проблеми зі слухом.

Девізом свята стали рядки:«Повір у себе,  повір у свої сили, розкрий свою душу, почуй своїм серцем», –  ці слова, як гасло,

 Їх кожну  мить у пам'яті тримай.

 І щоб ніколи віра ця  не згасла,

     Щороку участь в цьому конкурсі  приймай».

 

В цьогорічному конкурсі взяли участь 40 учасників. Среди конкурсантів були і самі наймолодші – учні  підготовчого, і випускники 12-А класу. Журі конкурсу (Демченко Л.А., Кравченко Л.В., Вайло Н.В.) дуже професійно і прискіпливо оцінювало виступи учнів, а саме такі параметри: артикуляція, правильність жестів, сценічна культура, костюм, акторська майстерність, відповідність пісні віку виконавця… У актовій залі , як говорять, яблуку було ніде впасти. Це юних артистів прийшли підтримати товариші, працівники різних підрозділів школи, батьки. І ось настала мить оголошення результатів. Нагороду у номінації «Юне дарування» отримали Максименко Єва і Семенчук Анастасія (П-Б кл.). Серед солістів теж було визначено найкращих: Шеховцова Катруся(2-Б) –1 місце;  Ясирова Ганна (8-А) – 1 місце; Гедікова Марія (11-А)– 1 місце. На ІІ місці  Семенчук В.(7-А), Ісенко Софійка (6-Б). І  ІІІ місце розділили Павличенко С.(4-Б) і випускниця школи Гордевська Тетяна. Серед дуетів непевершеними були Болгаріна Анастасія і Пругло Злата (9-А), Двігуліна Аліна (6-А) і Холодняк Микита (8-А), Гедікова Марія і Родькіна Яна (11-А ). Зал підкорила пісня «Сорочка –вишиванка» у виконанні ансамблю 11-А класу, старшокласники (10-11 кл.) були дуже переконливими, закликаючи всіх присутніх: «Бережімо любов!». А малюки 2-Б класу повеселили зал піснею «Черепаха».

Радість і задоволення, гордість і переживання – всю  гаму почуттів пережили і наставники талановитих учнів: І.В.Китманова, Є.О.Терновський, Н.В.Пилипенко, С.В.Чуракова, В.К.Жавжаров, Ю.В.Геращенко, Я.І.Кузьминська, М.В.Кабаченко, В.М. Дериведмідь, О.С.Гонтар. Технічний супровід свята забезпечили Китманов В.О. і Квас В.Г.

Виступ кожного учасника залишив у серцях усіх промінчик добра, ніжності, радості, душевної краси. А ще впевненості, что наші вихованці знайдуть  своє місце у  соціумі, зможуть перемагати труднощі, не пасуватимуть перед проблемами, допоможуть один одному у складній життєвій ситуації.

                         Нехай же   пісня нам на душу ляже,

                         Злетівши з безголосих рук.

                         Вона нам і про те розкаже,

                         Чого не зміг сказати жоден  звук!

Л.Ф.Квас

         

Переглядів: 835 | Додав: Natalya | Дата: 11.12.2016