$, 28.03.2024, 13:26
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2016 » Грудень » 21

 

       17 грудня в м. Київ, напередодні Дня Святого Миколая, за ініціативи дружини Президента України, Голови Благодійного Фонду Порошенка

пані Марини традиційно пройшов благодійний новорічний концерт «З теплом у серці» за участю і для дітей з особливими потребами. У концертній програмі взяли участь Олександра, Євгенія та Михайло Порошенки, а також талановиті діти з різних куточків нашої країни. Серед них – учасниця талант-шоу «Голос. Діти -3» Анастасія Тарнавська та представниця України на дитячому «Євробаченні-2016» Софія Роль.

          Учні нашої школи(5 – 11 Класи) теж брали участь в цьому концерті, з піснею «Мир без війни». Наші діти іще раз довели оточуючим, що не можна здаватися, треба йти до своєї мети як би тяжко не було.  

           У вітальному слові Дружина Президента наголосила, що всі ми різні – але всі ми рівні: «Яскравим підтвердженням цьому є спільна творчість, підтримка і єднання, які відбуваються на цій сцені. Усі запрошені діти отримали від Святого Миколая солодкі подарунки.

С.В.Чуракова, вихователь

      

Переглядів: 715 | Додав: Natalya | Дата: 21.12.2016

 

Учитель … Великий творець дитячих душ. Яке слово світліше за нього? Хіба, що «мати»… Саме вчитель стоїть біля життєдайного невмирущого джерела, яке дає силу й натхнення, розум і мудрість, породжує одвічний потяг до світла. Осіяний вічним покликом, несе він світло і тепло, зігріває душі й серця дітей. Неначе в чарівну казку, веде своїх учнів ц царство думки і кожному дає можливість відчути себе в ньому володарем. Адже людина починається з дитинства. Від учителя початкових класів залежить не тільки те, якою стане маленька людина в майбутньому, а й те, чи не перетвориться для неї навчання в школі на буденне, безрадісне, сповнене тривоги життя.

З 05.12 по 09.12 в Кам’янській школі – інтернат пройшов тиждень педагогічної майстерності МО вчителів початкових класів інтенсивної педагогічної корекції. Вчителі методичного об’єднання класів ІПК, замислились про необхідність упровадження в навчально – виховний процес сучасної школи такої педагогічної технології, метою якої було б викликати у дітей почуття радості, забезпечити успіх у навчанні, пробудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності. Тому кожен педагог намагався створити комфортні умови навчання, за яких учень переживає ситуацію успіху, переконується у своїй інтелектуальній спроможності.

В П-А класі Гридасова І.П. провела урок-практикум з природознавства з використанням мультимедійної дошки. Дітям було цікаво переглянути фільм про осілих птахів. Слід відмітити велику виховну спрямованість уроку. Учні з великою відповідальністю розкладали необхідний корм в годівниці, які виготовили разом з батьками. Сінченко С.Г. в 2-А класі провела інтегрований урок з української мови та природознавства «Слова, що відповідають на питання хто? що? Слова - назви істот і неістот. Зимівля тварин взимку». Педагог створила умови за яких учень переживає ситуацію успіху, переконується у своїй інтелектуальній спроможності. Учні із задоволенням виконували різноманітні завдання творчого характеру. В 3- А класі Лебідь Н.А. провела урок української мови «Перевірка слів з ненаголошеними [е] та [и], що перевіряються наголосом. Вчитель вдало підібрала наочний матеріал, використала індивідуальний та диференційований підхід в підборі завдань. Вчитель 4-А класу, Тіхонова Г. А. провела урок природознавства «Тваринний і рослинний світ Африки» з використанням ІКТ. Учні показали хороші знання з даної теми. Вдало використані під час уроку матеріали учнівської пошукової роботи. Протягом всього уроку панувала доброзичлива атмосфера та хороший настрій. Сизоненко В. М. в 1-А класі провела урок математики «Лічба та порівняння чисел в межах 20. Розв’язування задач на знаходження різниці. Вимірювання сторін многокутника». Урок проведений у формі гри. Вчитель вдало підібрала творчі завдання, враховуючі індивідуальні особливості та можливості кожного учня. Слід відмітити педагогічний такт педагога та керівництво навчальною діяльністю учнів. В 1-Б класі Григоренко Л.Г. провела урок математики «Лічба та порівняння чисел в межах 20. Розв’язування задач». Педагог творчо підійшла до підготовки і проведення уроку. Вдало використані ігрові методи та прийоми для активізації навчальної діяльності, наочність. Слід відмітити між предметний зв'язок. Учні дізналися, як бджілки приготувалися до зими з відеофільму «Життя бджілок». Вони самі були старанними «бджілками» і з великим задоволенням виконували завдання. В кінці уроку педагог використала музичну рефлексію для зняття психо – емоційного напруження. Вчитель-логопед Стрішко Н.Ю. провела індивідуальне заняття з ученицею 1-Б класу Бережновою Є. «Диференціація звуків «Л-Р». Свійські та дикі тварини».

Запитайте будь – кого, чи здорові ваші діти. У відповідь почуєте «Звісно ж, ні». Про це пишуть у газетах і журналах, говорять на сесіях, обговорюють на засіданнях. На семінарі «Використання здоровязбережувальних технологій», який провела Сизоненко В.М., розглядались актуальні питання збереження та зміцнення морального, фізичного та психічного здоровя школярів. Маючи значний досвід роботи з дітьми молодшого шкільного віку, вважаємо, що для формування у школярів установки цінувати власне життя та здоров’я як найбільший дар треба саме з підготовчого класу використовувати на уроках, перервах, в позаурочний час різні здоров’язбережувальні технології. На семінарі вчителям була надана методична допомога, а також практичний тренінг з використання ігор для зняття психо – емоційного напруження.

Ось таким повноцінним шкільним життям живуть початківці нашої школи. Хочеться вірити, що досвіду, таланту вчителів, ентузіазму, вогника вистачить на виховання ще не одного покоління. Педагоги класів інтенсивної педагогічної корекції крокують в ногу з часом, не стоять осторонь нововведень, не бояться відмовитись від усталених стереотипів у навчанні чи вихованні, активно включаються в упровадження нового, прагнуть до глибокого засвоєння форм і методів педагогічної діяльності, націлених на вдосконалення навичок учнів, підвищення фахового рівня педагога. Тому пошук інноваційних форм, змісту й методів роботи в нашому методичному обєднанні триває …

МО вчителів початкових класів інтенсивної педагогічної корекції

    

Переглядів: 772 | Додав: Natalya | Дата: 21.12.2016