$, 25.04.2024, 23:36
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2017 » Березень » 28

Наприкінці березня у Кам’янській спецшколі – інтернаті проводився тиждень педагогічної майстерності методичного об’єднання «Творчість». Усіх зацікавила чудова виставка дитячих робіт з ручної праці, виготовлених умілими руками школярів старших класів під керівництвом Тищенко О.А. і Маркова Ю.В. Вчителі фізкультури Квас К.Г. і Вайло О.М. висвітлили інформаційний матеріал на спортивну тематику «Олімпійські надії», а вчитель ритміки Кравченко Л.В. підготувала цікаві факти про музику.

К.Г. провів відкрите заняття з ЛФК на тему «Руховий режим дня і вплив занять ЛФК на організм». Цікавими були коригуючі вправи для органів серцево – судинної системи, опорно – рухового апарату, виправлення плоскостопості в учнів.

На уроці – подорожі «Мандрівка музичними островами» у Кравченко Л.В. діти подорожували на казковому кораблі по островах «Щебетушки», «Танцювальний», «Ритмічний», «Ігровий». Урок був насичений цікавими логоритмічними, ритмічними вправами, танцями, музичними іграми.

Тищенко О.А. з учнями 8 – А та 10 – А класів на уроці трудового навчання провела практичну роботу з теми: «Приготування виробів з тіста». Вчитель формувала вміння учнів сервірувати стіл, розвивала естетичний смак в учнів. А після уроку учні пригостили гостей смачними кексами, зробленими власноруч.

На уроці трудового навчання Марков Ю.В. закріплював навички учнів у користуванні приладом для випалювання, роблячи малюнок на фанерній заготовці.

Вайло О.М показав відкритий урок з фізкультури з теми «Футбол». На цьому уроці вчитель закріплював комплекс вправ загального розвитку в парах з м’ячем, вивчав ведення м’яча внутрішньою стороною ступні, передачу в парах та удари головою. Цікавими були бігові і стрибкові вправи через бар’єри. Завершився методичний тиждень творчими звітами вчителів та підбиттям підсумків.

 

Л.В.Кравченко, керівник МО «Творчість»

  

 

 

 

 

 

Переглядів: 746 | Додав: Natalya | Дата: 28.03.2017

«Я вибрала долю собі сама…»

Поезія – це завжди неповторність,

якийсь безсмертний дотик до душі.

Ліна Костенко

Наприкінці березня в Камянській школі-інтернаті вчителями МО «Словесник» було проведено літературну світлицю «Я вибрала долю собі сама…» з нагоди 87-річниці до дня народження самобутньої, надзвичайно талановитої письменниці Ліни Василівни Костенко.

Педагоги-організатори свята поставили за мету поглибити знання учнів про творчість Ліни Костенко; ознайомити з творами авторки, покладеними на музику; викликати інтерес до творчої спадщини поетеси; осягнути різнобіч її таланту; через художнє слово розкрити багатство душі Л.Костенко.

Ведучі нагадали всім присутнім основні віхи життя і творчості багатогранної поетеси: її непросте, обпалене війною дитинство, юність творчих пошуків, розквіт таланту зрілих років, стоїчне «мовчання» часу написання «в шухляду», а також непереборне бажання Ліни Василівни творити й надалі свої чесні палкі поезії.

Діти з хвилюванням декламували поезію різних років, а вчителі показали, що любовна лірика письменниці, яка покладена на музику, може бути розкрита й у мистецтві жестового виконання.

Пригадали в ході заходу, крім найяскравіших зразків громадянської, любовної та пейзажної лірики, й історичний роман «Маруся Чурай», за який в 1987 році Ліні Костенко було присуджено Державну премію імені Т.Г. Шевченка. Найбільший інтерес в учнів 5-12 класів викликало відео з декламуванням педагогами напамять вірша «Доля». Школярі були приємно вражені і, хотілося б вірити, захотіли повторити побачене тепер зі свого боку.

Усі ми щасливі з того, що талановита поетеса – наша сучасниця. То ж побажаймо Ліні Василівні міцного здоров'я, творчого натхнення і нових мистецьких звершень, а нам, читачам, - перечитувати її якомога частіше!

Вчитель української мови та літератури,

Геращенко Ю.В.

  

Переглядів: 757 | Додав: Natalya | Дата: 28.03.2017