$, 29.03.2024, 04:20
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2017 » Березень » 28 » «Я вибрала долю собі сама…» літературна світлиця до дня народження Ліни Василівни Костенко
19:48
«Я вибрала долю собі сама…» літературна світлиця до дня народження Ліни Василівни Костенко

«Я вибрала долю собі сама…»

Поезія – це завжди неповторність,

якийсь безсмертний дотик до душі.

Ліна Костенко

Наприкінці березня в Камянській школі-інтернаті вчителями МО «Словесник» було проведено літературну світлицю «Я вибрала долю собі сама…» з нагоди 87-річниці до дня народження самобутньої, надзвичайно талановитої письменниці Ліни Василівни Костенко.

Педагоги-організатори свята поставили за мету поглибити знання учнів про творчість Ліни Костенко; ознайомити з творами авторки, покладеними на музику; викликати інтерес до творчої спадщини поетеси; осягнути різнобіч її таланту; через художнє слово розкрити багатство душі Л.Костенко.

Ведучі нагадали всім присутнім основні віхи життя і творчості багатогранної поетеси: її непросте, обпалене війною дитинство, юність творчих пошуків, розквіт таланту зрілих років, стоїчне «мовчання» часу написання «в шухляду», а також непереборне бажання Ліни Василівни творити й надалі свої чесні палкі поезії.

Діти з хвилюванням декламували поезію різних років, а вчителі показали, що любовна лірика письменниці, яка покладена на музику, може бути розкрита й у мистецтві жестового виконання.

Пригадали в ході заходу, крім найяскравіших зразків громадянської, любовної та пейзажної лірики, й історичний роман «Маруся Чурай», за який в 1987 році Ліні Костенко було присуджено Державну премію імені Т.Г. Шевченка. Найбільший інтерес в учнів 5-12 класів викликало відео з декламуванням педагогами напамять вірша «Доля». Школярі були приємно вражені і, хотілося б вірити, захотіли повторити побачене тепер зі свого боку.

Усі ми щасливі з того, що талановита поетеса – наша сучасниця. То ж побажаймо Ліні Василівні міцного здоров'я, творчого натхнення і нових мистецьких звершень, а нам, читачам, - перечитувати її якомога частіше!

Вчитель української мови та літератури,

Геращенко Ю.В.

  

Переглядів: 750 | Додав: Natalya | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]