$, 20.04.2024, 14:18
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2017 » Травень » 21 » Ансамблю «Ритм» - 20 років!
16:11
Ансамблю «Ритм» - 20 років!

 

Виявляється, ювілеї бувають не тільки у конкретних людей, ювілей може відзначати цілий колектив. Колектив незвичайний, дитячий,творчий, колектив дітей з особливими потребами і надзвичайними можливостями.
18 травня 2017 року в культурному центрі запорізького обласного товариства УТОГ шанувальники мистецтва, батьки, громадськість, представники влади зібрались з нагоди 20-річного ювілею художнього колективу – ансамблю танцю і жестової пісні «Ритм» КЗ « Кам`янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради. Гордістю закладу, результатом багаторічної, наполегливої праці всіх членів колективу є наш «Ритм», який з 2007 року має звання «Народний художній колектив». Це єдиний в Україні дитячий колектив,де займається більше 70 дітей з проблемами слуху віком від 3 до 18 років, якому присвоєно це високе звання.
20 років … Багато це чи мало? Якщо говорити про вік людини, то це вік молодості, планів на майбутнє, час вибору професії. А якщо це вік колективу? Вік цього єдиного в Україні художнього колективу для дітей з проблемами слуху говорить про те, що ансамбль пройшов шлях становлення, витримав перевірку на міцність на хвилях життя. А ця ювілейна зустріч є свідченням того, як багато зроблено і скільки ще треба досягти. Що у нас багато задумок і надій, сподівань і здорових амбіцій. Тож дай Бог, щоб задумане здійснювалось.
Показником високого професіоналізму даного колективу є те, що його вихованці є учасниками і переможцями обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалів. Діти неодноразово отримували призові місця в таких фестивалях, як «Барви життя», «Дніпровські зорі», «Назустріч мрії», «Шлях до успіху». Вони стали лауреатами Міжнародного інтеграційного фестивалю життєтворчості «Шлях до успіху – 2016»,Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Щедрику-ведрику збирає зірочки» м. Хмельницький (2015 р.). володарями гран-прі обласного фестивалю дитячої творчості «Повір у себе» 2015 року.
На Всеукраїнському фестивалі – конкурсі «Закарпатська весна» у м. Мукачево (2016 р.) наші вихованці здобули перші місця в номінації «Вокал» та «Хореографія»; колектив з 2010 по 2017 р. є переможцем 4,5,6,7,8,9,10,11 Міжнародного фестивалю дитячої творчості «Назустріч мрії» в номінації «оригінальний жанр». Вихованці ансамблю є переможцями 10 Міжнародного фестивалю-конкурсу «Славянский венец» місто Кранєво, Болгарія (2013р.), володарями гран-прі Міжнародного фестивалю дитячої творчості «Алые паруса» міста Варна та Албена (Болгарія, 2013 р.), лауреатами Міжнародного фестивалю дитячо-юнацького мистецтва «Дивосвіт» у 2015 році.
Вихованці ансамблю нашої сільської школи на славній запорізькій землі виступали на одній сцені з відомими українськими артистами, а разом з такими популярними співачками, як Злата Огнєвіч, Ольга Юнакова, Сабіна, Маша Собко, створили спільні співочі проекти і презентували їх на головній концертній сцені – в київському палаці «Україна».
Концертна програма складалась з 24 номерів. І це далеко не весь репертуар ансамблю. Звичайно, найбільше теплих посмішок і неприхованого захоплення у глядачів викликали виступи наймолодших учасників ансамблю – вихованців дитячого садочку закладу, яким всього 4-5 рочків. Це танок «Курочка та курчата». Нікого не залишили байдужими маленькі «Карапузи» (учні початкових класів), які «заснули» після «Колискової» ( Вайло Н.В.). Взагалі, молодша група ансамблю подарувала глядачам , які були щедрі на аплодисменти, цілу феєрію емоцій у своїх танцях, піснях у жестовому виконанні: « Літо», «Ши-бум»,» Часики», «Ельфи», «Танок ляльок», «Просто ми маленькі зірочки», «Батьківщина».


Прислухайтесь , мелодія чарує,
Навколо спів пташиний, срібний спів.
А поруч ті, хто звуків цих не чує,
Лиш серцем прислухається до них.


Нечуючі діти і пісня… Здається неможливим саме поєднання цих понять. Та наші вихованці досконало освоїли такий оригінальний жанр художньої творчості, як пісня у жестовому виконанні. Ніхто не залишився байдужим до акторської майстерності учасників ансамблю у виконанні пісень « Тиша-гармонія», «Здатися ти завжди встигнеш».У танцях « Полька через ніжку», « «Рок-н-рол» діти продемонстрували не тільки високу виконавську майстерність, а й справжній дух команди, яка вірить в успіх.
Затамувавши подих, зал переживав разом з юними артистами всю гаму відчуттів, адже тема багатьох номерів програми – рідна земля, Україна-мати, сподівання і сокровенне бажання кожного бачити свою землю, заквітчаною у всі барви нашої природи, а веселкове небо чистим від блакиті миру: «Квітка-душа», « Мир без війни», «Віночок», « Гарні хлопці»,« Україна – це ти»…
Серед гостей у святковому залі було багато випускників школи-інтернату, вихованців ансамблю «Ритм». Своє вітання – пантоміму рідному колективу солістка ансамблю «Ритм» Красюк Руслана привезла з Києва. Дівчина у 2016 році закінчила Київську муніципальну академію естрадного і циркового мистецтва і нині є однією з ведучих актрис театру міміки і жестів «Райдуга» культурного центру УТОГ (м. Київ).
Ми пишаємося тим, що учні нашої школи часто займають призові місця, дарують собі та оточуючим гарний настрій, та найважливіше те, що, займаючись у ансамблі, учні проходять життєву школу ефективної адаптації і успішної соціалізації. Незмінним художнім керівником ансамблю протягом ось уже 20 років є творча людина, мудрий наставник, педагог за покликанням душі, сурдопедагог, учитель-методист, відмінник освіти України Китманова Ірина Вікторівна. Наші любов і шана Вам, шановна Ірино Вікторівно!
Колектив нашої школи – це сім´я однодумців. А очолює наш колектив мудрий керівник, справжній професіонал своєї справи і просто чарівна жінка Панченко Галина Володимирівна. Турбота про розвиток вихованців, утвердження в їх душах моральних цінностей, виховання справжніх патріотів України, соціалізація дітей з вадами слуху у складному сучасному світі – ось далеко не повне коло проблем і сподівань нашого директора. Нелегка справа керувати колективом, який народив і веде до успіху художній ансамбль дітей, що мають серйозні проблеми зі здоров`ям. Адже важливим є і художнє оформлення, і музичний супровід, і технічне оснащення, і психологічний стан . А чого тільки варті казково-феєричні костюми , створені руками невтомних працівниць школи-інтернату,
Виступ кожного учасника святкового дійства залишив у серцях усіх присутніх промінчик тепла, ніжності, радості, добра, душевної краси. А ще впевненості, що наші вихованці знайдуть своє місце у соціумі, зможуть перемагати труднощі, не пасуватимуть перед проблемами, завжди прийдуть на допомогу у складній життєвій ситуації.

 

Хай буде всім у добрий час дорога
Як перший крок з молитвою надії
Благословення всім від долі і від Бога
І віри в себе , в світло, в Україну!

Лариса Федорівна Квас, вчитель

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 823 | Додав: Natalya | Теги: Кам'янська спецшкола- інтернат | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]