$, 25.04.2024, 16:13
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2010 » Грудень » 16 » Це діти з особливими потребами!
17:35
Це діти з особливими потребами!

  У грудні відзначався Міжнародний День людей з особливими потребами. Особливої уваги потребують  діти, які живуть у світі без звуків, відчувають дефіцит, як у сприйняті оточуючої інформації, так і у можливості вираження своїх думок та емоцій.

     Паралельно з розвитком слухового сприймання, вимови та мовлення учнів у Кам’янській школі-інтернаті проводиться навчання мові жестів, яка компенсує цей недолік, є інструментом, який багато у чому сприяє вирішенню проблем вихованців зі зниженим слухом.

   У  спецшколі-інтернаті створюються умови для різностороннього сприйняття (усіма можливими шляхами), використання  різноманітних форм, методів і прийомів. Педагоги прагнуть  максимально можливо допомогти дитині опанувати знаннями, пізнавати оточуючий світ .

    Володіння мовою жестів потребує знань і практичних навичок. Не тільки учні вивчають жестову мову. Вже другий рік у школі функціонують курси для вчителів і вихователів. Вдосконалили  свою майстерність у Києві пять педагогів.

   Вже стало традицією, що у школі проводяться конкурси пісень у жестовому виконанні.  Це не просто свято, це  особлива подія, як для дорослих, так і для дітей.   До нього заздалегідь старанно готуються.

     Переможці нагороджуються призами і дипломами, кращі номери відбираються для  гала-концерту.

    У цьому році у Гала-концерті виступали  учні Ганчев Артем і Кокора Євгенія, Жавжаров Віталій та Виноградов Павло, Титаренко Анастасія, Мельничук Ганна та інші.

 Свій артистизм продемонстрували  педагоги Вайло Олександр, Кравченко Ліна, Чуракова Світлана, Каленська Марина,  Волкова Тетяна , Пилипенко Наталія,  Дереведмідь Тетяна,  Квас Костянтин,  Китманов Віктор, Шмаков Володимир , Савенко Василь і Савенко Олена,  Кабаченко Маргарита,  Прінь Світлана,  та наші колеги  із дошкільного відділення м.Запоріжжя.  Поза конкурсом виступали професіонали - сурдоперекладачі Китманова Ірина та Сапа Ольга,  Петєлін Дмитро, Лисиця Катерина.

    Кожна пісня - це оригінальна театральна мініатюра: яскраві костюми, пластика рук, виразність міміки і точність жестів.

   Всі,  як учасники, так і глядачі,  вдячні організаторам конкурсу на чолі із  заступником директора з наукової роботи  Китмановій Ірині Вікторівні. 

 Олена Лебідь

Переглядів: 1574 | Додав: Natalya | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]