$, 20.04.2024, 12:19
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2015 » Грудень » 4 » "Cвіт врятує доброта», захід до Міжнародного дня інвалідів
15:29
"Cвіт врятує доброта», захід до Міжнародного дня інвалідів

Прислухайтесь, мелодія чарує,

Навколо спів пташиний, срібний сміх.

А поруч ті, хто звуків цих не чує,

Лиш серцем прислухається до них.

Вони не за стіною в цьому світі

А близько, лиш на відстані руки.

Вони розумні і талановиті,

У них свої бажання і думки.

          Людським теплом і доброзичливістю наповнився вечір у Кам’янській школі-інтернаті, що був присвячений Міжнародному дню людей з особливими потребами. Дітям, педагогам, вихователям вдалося  влаштувати справжнє свято добра та милосердя.

          Директор школи Панченко Галина Володимирівна у своїй промові зазначила, що саме в нашому навчальному закладі виховується найбільша кількість дітей-інвалідів з вадами слуху з-поміж інших закладів Запорізької області. Наші педагоги й вихователі заслуговують великої поваги за свою благородну працю і за те, що сіють у душі вихованців все найдобріше, найсвітліше, разом з тим адаптуючи діток до нелегких умов життя в сьогоднішньому соціумі.

          Доброта в лагідних очах та щирі усмішки від чудового концерту засвітилися і в наших гостей: Косегі Альберта (фінансового директора ЗЗРК), Хрола Віталія Івановича (директора з персоналу ЗЗРК), Дундич Ірини Вікторівни (з благодійної організації «Благодійний фонд «Християнська цінність»), Довгого Олександра Володимировича (з товариства «Кам’янський степ»). Поважні гості та благодійники приїхали в інтернат не лише зі світлими словами привітання, а й чудовими корисними подарунками: пральною машиною, яка стане в нагоді в побуті дітей, а також із солодкими пакунками для кожного учня, які створять передноворічний настрій школярам.

          А на концерті панувала напрочуд душевна атмосфера, адже діти з особливими потребами старалися створити саме таку, особливу атмосферу. І  недарма, тому що всі в залі пересвідчилися, що дитина-інвалід – це не вирок, а що спільними зусиллями самої дитини, батьків, педагогів можна виростити справжню духовно, розумово й фізично повноцінну людину. Про це якраз засвідчили слова ведучих про талановитих випускників: Долю А.А., Ярмоленко К.Г., Жавжарова В.К., Петеліна Д., Башмакову О., Максименко Т., Красюк Р.  та інших.

Виразне читання віршів, майстерне виконання жестових пісень, запальні танці не залишили нікого байдужим в залі. А особливо зворушливими були в своєму ніжному танку малята дошкільного відділення.

За розвиток у дітей з вадами слуху їхніх хореографічних талантів та у сприянні граціозного володіння жестами хочемо висловити  велику вдячність  керівнику ансамблю танцю «Ритм» і ансамблю жестової пісні «Співочі руки» Китмановій Ірині Вікторівні.

А наостанок хочеться побажати всім людям з особливими потребами не падати духом, вірити в свої сили! Ставте перед собою певні цілі і добивайтесь їх! Бажаємо вам щастя й удачі, міцного здоров’я, життєвої енергії! Хай вас оточують близькі люди, які розуміють вас! Успіху та допомоги з боку оточуючих вас людей!

 

Геращенко Ю.В.

Переглядів: 911 | Додав: Natalya | Теги: Міжнародний день інвалідів, Кам'янська школа-інтернат | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]