$, 25.04.2024, 09:37
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2017 » Грудень » 10 » "Даруйте людям віру у добро»
19:52
"Даруйте людям віру у добро»

"Даруйте людям віру у добро», – така тема зустрічі, яка відбулась у КЗ «Кам`янська спецшкола-інтернат» ЗОР напередодні Міжнародного дня інвалідів.

Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з особливими потребами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає. Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я, і не тільки у день 3 грудня, а й постійно, не забуваючи про те, що поруч з нами живуть люди які потребують нашої уваги.

Колективу нашого закладу випала велика відповідальність працювати з категорією дітей, які щодня, щохвилини потребують спеціальної допомоги і особливої підтримки: діти з проблемами слуху. Для цивілізованого суспільства найбільшою цінністю є людина. Та ще більшою цінністю є дитина з особливими потребами. Вона вже обділена долею у якійсь мірі, і ми всі: хтось більше, хтось менше відповідальні за неї. День інваліда – це день незламних і нескорених людей. Наша сьогоднішня зустріч – це визнання незламності, життєствердження дітей з особливими потребами.

Всі присутні на цьому заході могли пересвідчитися, що наші вихованці живуть цікавим, насиченим різноманітними справами життям. Вони навчаються, працюють, творять прекрасне, перемагають у спорті. Все, що відбувалося у залі, що демонструвалося на екрані відеопроектора, знайшло гарячий відгук у серці, душі кожного присутнього, переконувало в тому, що діти з проблемами слуху – це не замкнуті, обтяжені недугою люди, а творчі особистості, справжні бійці у складному вирі життя. А ще справедливим є прислів`я, що випадкових перемог не буває. Адже за кожним успіхом наших вихованців – титанічні зусилля самих дітей і продумана, виважена, системна, цілеспрямована праця педагогів-наставників.

Вся діяльність нашої школи-інтернату – це спільна праця дітей і дорослих. Діти навчаються азам життєвої мудрості, спілкуванню. У співпраці народжується творчість. Але ж талановитого учня може виплекати тільки талановитий учитель. Затамувавши подих, всі присутні у залі разом із вихованцями школи-інтернату пережили всю гаму почуттів, захоплюючись прекрасною хореографією, дивовижними костюмами , світлою радістю на сповнених емоціями обличчях вихованців під час виконання справжніх шедеврів хореографічного мистецтва: «Пантоміма» (Машкіна Ю.10-А кл.), «Танець ляльок (кер.Терновський Є.О.); «Віночок» (кер.Китманова І.В.).

 

Нечуючі діти і пісня… Здається неможливим саме поєднання цих понять. Та наші вихованці досконало освоїли такий оригінальний жанр художньої творчості, як пісня у жестовому виконанні. Ніхто не залишився байдужим до акторської майстерності учасників ансамблю «Співочі руки» (кер.Китманова І.В.) при виконанні пісень «Ой у гаю при Дунаю» (дівчата 10-А та 12-А класів); «Веселі чобітки» (Шеховцова К.3-Б кл.); «Україна це ти» (6-12 кл.)

Важко уявити гармонійну особистість школяра без фізичної довершеності, спортивної досконалості. Наш колектив дуже пишається досягненнями вихованців талановитих молодих учителів фізичної культури Вайла О.М. і Кваса К.Г.

Вже закінчилась зустріч, зроблено фото на добру згадку, а присутні не поспішали, бо кожен подумки ще і ще раз осмислював почуте, побачене, до чого доторкнулось серце:

 

«Врятує світ краса»,–

Завжди так говорили .

Тепер врятує світ лиш доброта,

Бо однієї вже краси замало.

Тож, люди на Землі,

Спішіть добро творити!

Щоб нам не згинути у морі зла,

Щоб кожен міг серед краси прожити

У світі справедливості й добра.

 

Миру всім у нашій країні, злагоди у родинах, добра у душах і вчинках!

О.О.Гречко, вихователь

Переглядів: 816 | Додав: Natalya | Теги: день інвалідів, Кам'янська спецшкола- інтернат | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]