$, 25.04.2024, 23:35
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2017 » Грудень » 10

 

Патріот чи зрадник? Далекоглядний політик чи захисник власних інтересів? Романтик і український донжуан чи просто гріховодник? Ким був Іван Мазепа за життя і яким сприймає його сучасна Україна? Ці та інші непрості питання постали перед педагогами та учнями Кам’янської школи-інтернату під час екскурсії 21 листопада в Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г.Магара на виставу за драмою Богдана Лепкого «Гетьман Мазепа».

Талановиті актори, їхня майстерна гра не залишили байдужим жодного глядача в залі. Художнє оформлення сцени, шикарні костюми, хвилююча музика, душевні пісні, жваві танці перенесли у буремні часи кінця ХVІІ – початку ХVІІІ століття.

Драма на дві дії показала велику силу духу українського театру. Усе в цій виставі дало змогу глядачам відчути потужну енергетику Січі-Хортиці та козацької звитяги. Між мріями про свою вільну державу та політичними інтригами червоною оксамитовою стрічкою пройшла історія кохання Івана Мазепи та Мотрі Кочубеївни.

Як педагоги, так і учні 6-12 класів були надзвичайно вражені виставою в цілому. Деякі з них не могли втримати своїх емоції у вигляді сліз та купи запитань щодо образу гетьмана.

Гадаємо, що на уроках історії та літератури школярі зможуть доповнити інформацію з підручників своїми власними думками щодо побаченого в театрі.

 

Геращенко Ю.В.

Переглядів: 689 | Додав: Natalya | Дата: 10.12.2017

Наприкінці листопада в Палаці культури «Орбіта» (м. Запоріжжя) з ініціативи громадської організації «Запорізьке обласне об’єднання «Інвалідів та ветеранів АТО» пройшов обласний фестиваль української національної творчості патріотичного спрямування «З вірою в Україну!»

Цей фестиваль організовувався як соціальний проект для різних вікових та соціальних груп. Його мета - піднесення патріотичної свідомості шляхом залучення широких верств населення до участі у культурно – мистецьких заходах патріотичного спрямування, зокрема, ветеранів війни, учасників АТО, людей з інвалідністю, професійних і аматорських творчих колективів та виконавців.

Вихованці ансамблю танцю і пісні в жестовому виконанні «Ритм» з великим задоволенням взяли участь у цьому фестивалі та достойно представили свою «Кам’янську школу – інтернат».

В номінації вокал учні виконали такі пісні:

«Мир без войны» (АлексееваВ., Машкіна Ю., Ведмедько О., ЯсироваГ., Двигуліна А., Заєць Н., Пругло З., Холодняк М., Стаднік М., Божок І., Болгарина А.),

«Україна це ти» (Шеховцова К., Бублік М., Курдюков Д., АлексееваВ., Машкіна Ю., Ведмедько О., ЯсироваГ., Двигуліна А., Заєць Н., Пругло З., Холодняк М., Стаднік М., Божок І., Болгарина А.).

Усі присутні в залі з захватом дивилися танок у виконанні наших маленьких «Ляльок» (Полоннік Р., Кривобок Я., Кузьминська О., Дашкєєва А., Шеховцова К., Колінько О., Швецова В., Кравченко Д.).

В номінації хореографія старші учні виконали такі танці:«Полька через ніжку» (Бараніченко А., Двигуліна А.), «Привітання» (АлексееваВ., Машкіна Ю., Ведмедько О., ЯсироваГ., Двигуліна А., Заєць Н., Пругло З., Болгарина А., Корж Л., Бондаренко Л., Ісенко С., Камчієва К.., Резнікова А.), «Віночок» (АлексееваВ., Машкіна Ю., Ведмедько О., ЯсироваГ., Двигуліна А., Заєць Н., Пругло З., Болгарина А., Корж Л., Бондаренко Л., Ісенко С., Камчієва К.., Резнікова А.).

 

Чуракова С. В. вихователь

 

Переглядів: 665 | Додав: Natalya | Дата: 10.12.2017

 

У листопаді 2017 року у м. Запоріжжі проводився X Міжнародний фестиваль мистецтв «Дивосвіт», метою якого було відродження і зміцнення національних музичних традицій, естетичне виховання дітей на найкращих зразках мистецтва. На цьому конкурсі взяли участь біля 1500 учасників, з – поміж яких виступала і вихованка Камянської школи-інтернату, учениця 6 – А класу Терновська Валерія. Вона співала дві різнохарактерні пісні: «Ми за мир», «Це моя Україна». За високу майстерність виконання пісень Валерія зайняла почесне II місце.

А ще Валерія підкорювала сцену у м. Києві на Міжнародному фестивалі – конкурсі талантів «Україна об’єднує світ», де зайняла призове III місце.

Журі конкурсу було сформоване з ведучих спеціалістів у сфері культури, заслужених діячів мистецтва України та зарубіжних педагогів:

голова журі Карандєєв Р.В. – заступник Міністра культури України;

Ніна Матвієнко – Герой України, співачка, Лауреат Премії ім. Т.Г. Шевченка;

Ада Роговцева – Заслужена артистка України;

Тимофієва Фірюза – заслужений діяч мистецтв України та ін..

 

Вітаємо маленьку зірочку і бажаємо їй подальших творчих перемог!

 

Кравченко Л.В., музичний керівник

Переглядів: 666 | Додав: Natalya | Дата: 10.12.2017

"Даруйте людям віру у добро», – така тема зустрічі, яка відбулась у КЗ «Кам`янська спецшкола-інтернат» ЗОР напередодні Міжнародного дня інвалідів.

Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з особливими потребами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти. І хто допомагає. Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я, і не тільки у день 3 грудня, а й постійно, не забуваючи про те, що поруч з нами живуть люди які потребують нашої уваги.

Колективу нашого закладу випала велика відповідальність працювати з категорією дітей, які щодня, щохвилини потребують спеціальної допомоги і особливої підтримки: діти з проблемами слуху. Для цивілізованого суспільства найбільшою цінністю є людина. Та ще більшою цінністю є дитина з особливими потребами. Вона вже обділена долею у якійсь мірі, і ми всі: хтось більше, хтось менше відповідальні за неї. День інваліда – це день незламних і нескорених людей. Наша сьогоднішня зустріч – це визнання незламності, життєствердження дітей з особливими потребами.

Всі присутні на цьому заході могли пересвідчитися, що наші вихованці живуть цікавим, насиченим різноманітними справами життям. Вони навчаються, працюють, творять прекрасне, перемагають у спорті. Все, що відбувалося у залі, що демонструвалося на екрані відеопроектора, знайшло гарячий відгук у серці, душі кожного присутнього, переконувало в тому, що діти з проблемами слуху – це не замкнуті, обтяжені недугою люди, а творчі особистості, справжні бійці у складному вирі життя. А ще справедливим є прислів`я, що випадкових перемог не буває. Адже за кожним успіхом наших вихованців – титанічні зусилля самих дітей і продумана, виважена, системна, цілеспрямована праця педагогів-наставників.

Вся діяльність нашої школи-інтернату – це спільна праця дітей і дорослих. Діти навчаються азам життєвої мудрості, спілкуванню. У співпраці народжується творчість. Але ж талановитого учня може виплекати тільки талановитий учитель. Затамувавши подих, всі присутні у залі разом із вихованцями школи-інтернату пережили всю гаму почуттів, захоплюючись прекрасною хореографією, дивовижними костюмами , світлою радістю на сповнених емоціями обличчях вихованців під час виконання справжніх шедеврів хореографічного мистецтва: «Пантоміма» (Машкіна Ю.10-А кл.), «Танець ляльок (кер.Терновський Є.О.); «Віночок» (кер.Китманова І.В.).

 

Нечуючі діти і пісня… Здається неможливим саме поєднання цих понять. Та наші вихованці досконало освоїли такий оригінальний жанр художньої творчості, як пісня у жестовому виконанні. Ніхто не залишився байдужим до акторської майстерності учасників ансамблю «Співочі руки» (кер.Китманова І.В.) при виконанні пісень «Ой у гаю при Дунаю» (дівчата 10-А та 12-А класів); «Веселі чобітки» (Шеховцова К.3-Б кл.); «Україна це ти» (6-12 кл.)

Важко уявити гармонійну особистість школяра без фізичної довершеності, спортивної досконалості. Наш колектив дуже пишається досягненнями вихованців талановитих молодих учителів фізичної культури Вайла О.М. і Кваса К.Г.

Вже закінчилась зустріч, зроблено фото на добру згадку, а присутні не поспішали, бо кожен подумки ще і ще раз осмислював почуте, побачене, до чого доторкнулось серце:

 

«Врятує світ краса»,–

Завжди так говорили .

Тепер врятує світ лиш доброта,

Бо однієї вже краси замало.

Тож, люди на Землі,

Спішіть добро творити!

Щоб нам не згинути у морі зла,

Щоб кожен міг серед краси прожити

У світі справедливості й добра.

 

Миру всім у нашій країні, злагоди у родинах, добра у душах і вчинках!

О.О.Гречко, вихователь

Переглядів: 816 | Додав: Natalya | Дата: 10.12.2017

7 грудня в Україні відзначається як день місцевого самоврядування. Саме так держава і її громадяни –люди активної життєвої позиції – в складних реаліях сьогодення доводять, що немає важливішого завдання як розбудова нашої держави за стандартами європейського рівня. Наше село Кам`янське – одне з тисяч сіл на карті України. І у нас, як і скрізь, безліч проблем. Ефективно їх вирішувати – завдання місцевої влади. Команда однодумців нашого сільського голови Золотаренка Олександра Миколайовича доводить, що проблеми різного рівня складності необхідно вирішувати щодня, щогодини, бо за ними не чиїсь життя, а конкретні болі і негаразди наших односельців. Та завжди і голова, і депутатський корпус знаходять сили і можливості приділити першочергову увагу майбутньому – вихованцям навчальних закладів села. Ось і нещодавно, в переддень Дня інваліда, колектив  Кам`янської спеціальної школи-інтернату отримав в подарунок оргтехніку, необхідну для виготовлення дидактичних матеріалів,так потрібних в  корекційно-розвивальній діяльності  дітей, що мають проблеми зі слухом і потребують особливого підходу  до наочності як на уроках, так і в позаурочній діяльності. Хочеться привітати весь колектив сільської ради з професійним святом,побажати здоров`я, миру в державі, сімейного затишку і нових корисних починань задля процвітання  територій сільської громади. Сподіваємось і в подальшому на плідну співпрацю задля дітей, задля майбутнього!

                                         Л.Ф.Квас, педагог школи-інтернату

Переглядів: 689 | Додав: Natalya | Дата: 10.12.2017

 

Якось римський оратор Цицерон розмірковував: «Маючи поганих кравців, не матимеш гарного одягу, якщо погані пекарі – то матимемо такий-сякий хліб, а якщо матимемо поганих педагогів, то у нас не буде майбутнього".
Ми горді з того, що у нас та наших вихованців буде щасливе майбутнє, так як у нашому колективі працюють відповідальні, компетентні, творчі, емоційні, завзяті, креативні педагоги-спеціалісти. Майстерність завжди проявляється в діяльності, причому в діяльності ефективній. Тому наш заклад завжди прагне до відкриття професійних можливостей педагога. У Кам'янській школі-інтернат (дошкільне відділення) стартував "Тиждень педагогічної майстерності", цього року він вразив розмаїттям творчих талантів та фахових знахідок. Усі педагоги намагалися розкрити свої здібності, таланти, показати свої знання. Панувала атмосфера співдружності та взаємодопомоги. Педагоги щиро раділи успіхам, підтримували, допомагали з обладнанням та атрибутами до занять. Цікавими за змістом і не традиційним за структурою ,в дошкільній групі для дітей з вадами слуху вихователі Демченко Л.А. та Стришко Н.М., провели комбіноване заняття з елементами гри «Екологічною стежиною у чудовий світ природи».Діти в ігровій формі узагальнили знання про ознаки та прикмети осені ,систематизували свої знання про овочі та фрукти ,домашніх тварин та лісових звірів; З самого початку вихователі привернули увагу дітей до теми заняття і утримували увагу дітей на протязі всього часу освітньої діяльності.
Вчителем-логопедом Л.М.Писаренко в рамках методичного тижня було проведене індивідуальне логопедичне заняття на тему: «Повітря- невидимка. Диференціація звуків [с-ш] у словах, словосполученнях, реченнях». Різноманітність методів, цікавість викладу, багатство інтонацій, виразна міміка педагога сприяли зростанню інтересу дитини до заняття. Логопед Мітічкіна С.С. провела індивідуальне заняття на тему «Подорож до чарівної країни Осені». Заняття було дуже насиченим, пророблений великий обсяг роботи, виконані завдання показали, що цілі заняття досягнуті. Вчитель-дефектолог Солонцова М.П. провела інтегроване заняття « В осінньому лісі»(ознайомлення з природою)з дітьми старшої групи із ЗПР. Завдання і запитання були підібрані опираючись на набуті знання та вікові особливості. Заняття було побудоване за принципом - від простого до складного.В процесі проведення заняття застосовувала словесні(розповідь,бесіда),наочні(метод ілюстрацій - показ за допомогою іграшок,ілюстрацій,що сприяло розвитку уяви та зорової пам’яті) та практичні( тренувальні усні вправи,що сприяли розвитку наочно-образного мислення,мовлення і уяви вихованців) методи. Для активізації пізнавальної діяльності, розвитку стійкої уваги використала наочність.
Практично всі діти люблять малювання. Малювати можна олівцями, фломастерами або пензликом. Але ще існують не зовсім звичайні, але дуже цікаві способи творчості. Дуже цікаві малюнки виходять, якщо капнути рідку фарбу на папір і дмухати на неї через коктейльну трубочку.
Вихователь Цукило С.О. представила ,саме таке заняття на тему «Барвистий килим осені». У процесі створення нового малюнка, кожна дитина докладала величезних зусиль, щоб завершити його, і при цьому здобували нові знання та вміння. Така робота дає поштовх до розвитку художньої уяви, прояву самостійності, знімає страх перед самим процесом і викликає радісний настрій.Вчитель –дефектолог Гремерчук Н.М. представила інтегроване заняття в старшій групі дітей дошкільного віку з ЗПР на тему «Осінній листопад». Заняття складено захоплююче,Наталія Михайлівна продумала ігрову форму подорожі , що говорить про компетентність педагога і знання методик , педагогічну грамотність. Уміло організувала дітей для самостійного виконання роботи на килимі; активізувала розумову діяльність. Подивившись таке заняття, можна сказати про систему роботи педагога , який прагне дати дітям точні , глибокі , цікаві знання . Адже діти правильно і з бажанням відповідали на запитання, протягом всього заняття були організовані, уважні , проявляли бажання працювати ,а прекрасна атмосфера , спокійна поведінка , все це допомогло нам зрозуміти , що дітям було цікаво. На вулиці дує вітерець, а до групи «Сонечко»для дітей з вадами слуху поспішають святково вдягнені батьки. І поспішають вони не для того, щоб скоріше забрати свої діточок, а на зустріч з сурдопедагогом Вайло Н.В.яка поділилася з педагогами та батьками власним досвідом і провела майстер –клас «З дитиною граємо – її розвиваємо!Фонетична ритміка». Проведення таких заходів сприяє залученню батьків до педагогічної діяльності, викликали інтерес до навчально-виховного процесу.Майстер-клас пройшов весело та цікаво, всі присутні:батьки, вихователі, глядачі отримали величезне задоволення та нові знання.Закінчився тиждень педагогічної майстерності яскравим святом «Осінь, осінь по землі крокує»який підготували педагоги Олійник Н.О. та Павшенко А.В., музичний керівник Лютікова Н.В.для дітей середньої групи з ЗПР . Усі дітки із задоволенням співали пісні, розповідали віршики, прославляючи осінь за її красу та врожаї.Завітала до вихованців і сама винуватиця свята - щедра Осінь, яка розважала малят іграми та загадками, а на заверешення вона усіх почастувала своїми дарами - смачними яблучками. Феєрверк казкових пригод, яскравих осінніх барв, музики та співу, ігор та забав об"єднав усіх вихованців закладу, які охоче та від душі розважалися під час осінніх розваг.Кожен педагог дошкільного відділення проявив себе педагогом за покликанням: творчим ,вдумливим, креативним, талановитим, а головне, люблячим дітей і свою професію. Шановні колеги бажаю вам і надалі вірити у свої сили, шукати нові методи та прийоми, підходи у роботі з вихованцями, професійно вдосконалюватись і далі представляти колективу свої здобутки. А Ваша енергія, вогник, теплота серця нехай запалюють серця дітей.

Л.А.Демченко, керівник методичного об’єднання

Фото Лилии Демченко.

 

Переглядів: 661 | Додав: Natalya | Дата: 10.12.2017

Дитинство та юність – найкращий час в житті кожного з нас, навіть не дивлячись на те, важкі вони, чи легкі, як у казці. Саме до казкового світу прекрасного та доброго, щастя та щирої посмішки, нових знайомств та цікавих пригод, якісної музики, співу та танців з різних куточків світу… Все це та багато більше отримали учасники та гості Х ювілейного фестивалю мистецтв “Дивосвіт”, який відбувся у листопаді 2017 року у м. Запоріжжя. Мистецьке свято організували Департамент культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, Департамент освіти і науки, Запорізький обласний методичний центр культури і мистецтва, Запорізьке обласне відділення Всеукраїнської національної музичної спілки, громадська організація «Світ очима дітей». Міжнародний благодійний фестиваль талантів «Дивосвіт» — культурно-мистецький соціально важливий інтеграційний проект, який уже 10 років проводиться для популяризації української дитячої та молодіжної культури як на національному, так і міжнародному рівнях. Цього року «Дивосвіт» зібрав понад 1500 учасників різних жанрів та стилів. Кожного року у фестивалі беруть участь діти з особливими потребами. Вихованці КЗ «Кам’янської загальноосвітньої школи – інтернату» ЗОР під керівництвом педагогів Китманової І. В., Терновського Є. О. та Кравченко Л. В. взяли участь у фестивалі та достойно представили свою школу. Діти отримали наступні нагороди: II місце – з піснею « Це моя Україна» (Терновська В.); I місце – з танцем «Ляльки» (Полоннік Р., Кривобок Я., Кузьминська О., Кущ А., Дашкєєва А., Шеховцова К., Шишлакова А., Швецова в., Колінько О. ); I місце – з танцем «Ши бум» (Кравченко Д., Носань К., Макаренко Г., Приймак П., Аверін І., Дмитрієва Л., Федютіна Н., Терновська В. ); I місце – з танцем «Рок- эн- ролл» (Симець К., Кущ А., Бублік М., Дашкєєва А., Стаднік М., Двигуліна А. ); I місце – з танцем «Віночок» (Двигуліна А., сальник Г., Камчієва К., Бондаренко Л., Ісенко С., Корж Л., Заєць Н., Ясирова Г., Болгаріна А., Ведмедько О., Машкіна Ю., Пругло З., Родькіна Я.); I місце – з піснями в жестовому виконанні «Сдаться ты всегда успеешь», «За лісами, горами» (Ясирова Г., Болгаріна А., Ведмедько О., Машкіна Ю., Пругло З., Родькіна Я.); I місце – з пантомімою «Життя» (Машкіна Ю.) Вітаємо переможців та їхніх керівників!

Чуракова С. В. вихователь

 

 

 

 

Переглядів: 666 | Додав: Natalya | Дата: 10.12.2017