$, 23.04.2024, 13:47
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2020 » Лютий » 21 » День рідної мови
17:11
День рідної мови

 

 

Над усі багатства і припливи мод

Шануймо мову серцем і вустами.

Народ без мови-це вже не народ,

Без мови всі ми б сиротами стали.

Ідуть гріхи за нами і борги.

Від них зректися не шукаймо броду,

Шануймо мову над усі боги,

Якщо ми хочем зватися народом

 

Для кожного народу мова - найбільший скарб, віддзеркалення душі народу, його історії. 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Кожна людина має завжди пам'ятати , хто вона, звідки родом, де її коріння, кожна людина повинна знати свою мову, любити її, цінувати, збагачувати, берегти.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина Кам’янської школи-інтернату. Учням перших класів НУШ свято запам’яталось цікавими іграми з лего, складанням слів з пазлів та повчальним відеофільмом для дітей про українську мову. 2-4 класи провели урок-гру разом з педагогами Рубан Т. В., Савенко О. Д., Дериведмідь В. М. "У країну рідної мови". Діти читали вірші українських поетів, відгадували загадки, шаради та ребуси, мандрували стежками рідного слова.

Методичне об’єднання "Словесник" нагадало учням 5-12 класів про історію виникнення свята, про роль рідного слова в житті людини, про необхідність збереження, розвитку та збагачення нашого мовлення, адже мова - то є найкоштовніший скарб! Класними керівниками було проведено: інформаційні години «Рідне слово, материнська мова»; усний журнал «Наша мова калинова». Вихователі на годинах спілкування говорили про красу рідного слова, переглядали і обговорювали відеофільм «Мова моя єдина». А для відвідувачів шкільної бібліотеки було запропоновано виставку літератури «Любіть свою рідну мову».

Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить

Тож побажаємо всім українцям, що свято бережуть українське слово – щастя, натхнення, добра, миру, світлого майбутнього, живіть повноцінним життям, досягайте вершин, адже у ваших руках доля нашої країни. Любіть, шануйте і бережіть рідну мову – вона наш генетичний код.

   

 

  

Переглядів: 635 | Додав: Natalya | Теги: Кам'янська школа-інтернат, день рідної мови | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]