$, 29.03.2024, 17:56
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2016 » Лютий » 10 » Екскурсія до реабілітаційного центру для хижаків у м. Василівка
12:03
Екскурсія до реабілітаційного центру для хижаків у м. Василівка

«Щоб зрозуміти, чи є у тварин душа,  треба самому мати душу»         

 Альберт Швейцер

10 лютого 2016 року учні П-Б і 4-А класу Кам’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат  відвідали реабілітаційний центр для хижаків  у м. Василівці.  Він належить місцевому жителю, ковалю, художнику А.А. Пилишенко. Екскурсовод, Олена Олександрівна,  розповіла про  перші кроки центру, першу вихованку левицю  Катю  з  Ялтинського зоопарку і що через деякий час їй підшукали  пару-лева Самсона з Рівненського зоопарку. Він належить до рідкісного виду берберийских левів, яких у дикій природі вже практично немає. У 2011 році левиця народила двох левенят. Це сталося в той час, коли господар Пилишенко ставив 36-денний рекорд тривалості перебування людини в вольєрі з левами. А 21 січня 2016 року народилися знову маленькі левенята. Діти мали можливість поспілкуватися з ними та  проявити добрі і  лагідні почуття до малят. На сьогоднішній день в колекції домашнього зоопарку  А.А. Пилишенко, крім левів, є ще рисі,  ведмеді і собаки водолази породи  ньюфаундленд. В центрі старанно займаються реабілітацією тварин. Наприклад,  у лева Серпня з'явилася подружка Індія, яка потрапила сюди з цирку через загострений мисливський інстинкт до маленьких дітей, що зробило її непридатною для виступів.        Дивно, але до дорослих вона ставиться  дуже приязно і ласкаво. Леви Боня і Цезар потрапили сюди з різних зоопарків через відсутність можливості забезпечити їх необхідний раціон. Відразу левенята ставилися неприязно до свого нового господаря, була  підозра, що причина в поганому ставленні до них раніше, але зараз це зовсім інші тварини. Молода левиця Марго провела перші 5 місяців свого життя в відсутності спілкування з людьми і добрими помічниками в її соціалізації стали інші місцеві улюбленці - чотири шикарних собаки породи ньюфаундленд. Спершу вони стали її найкращими друзями, а згодом своїм прикладом показали, що не варто боятися людей. Так само життєрадісний і веселий характер цих кошлатих вихованців поширюється на всіх оточуючих відвідувачів, адже це ті  тварини,  до яких дозволено вхід і кого без побоювання можна гладити і обіймати. У планах центру - подальше продовження всього розпочатого, надалі забирати проблемних тигрів і левів з подальшим їх прилаштовуванням в хороші умови або залишатимуться у рідній Василівці. Є плани для подальшого розширення і збільшення кількості вольєрів створюючи їх максимально близькими до природних умов. Тільки власними силами сім'я Пилишенко напевно не зможе втілити це в життя, тому чудові і красиві тварини з радістю приймають  посильну допомогу від добрих людей.

Величезне спасибі сім'ї Пилишенко за їх працю! Це добрі, відкриті люди, для яких тварини стали дійсно братами меншими. Видно, що до кожного хижака  особливий підхід, якого вимагає характер кожної тварини, і в той же час величезна любов до всіх своїх вихованців! Всі  були захоплені умовами утримання тварин. Дякуємо  господарям і працівникам реабілітаційний центру  за теплий прийом,  цікаву розповідь та незабутні враження!

Григоренко Л.Г., вихователь

Переглядів: 811 | Додав: Natalya | Теги: екскурсія, центр хижаків у м. Василівка, Кам'янська спецшкола- інтернат | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]