$, 29.03.2024, 09:55
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2017 » Грудень » 10 » Екскурсія сторінками історії
21:10
Екскурсія сторінками історії

 

Патріот чи зрадник? Далекоглядний політик чи захисник власних інтересів? Романтик і український донжуан чи просто гріховодник? Ким був Іван Мазепа за життя і яким сприймає його сучасна Україна? Ці та інші непрості питання постали перед педагогами та учнями Кам’янської школи-інтернату під час екскурсії 21 листопада в Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г.Магара на виставу за драмою Богдана Лепкого «Гетьман Мазепа».

Талановиті актори, їхня майстерна гра не залишили байдужим жодного глядача в залі. Художнє оформлення сцени, шикарні костюми, хвилююча музика, душевні пісні, жваві танці перенесли у буремні часи кінця ХVІІ – початку ХVІІІ століття.

Драма на дві дії показала велику силу духу українського театру. Усе в цій виставі дало змогу глядачам відчути потужну енергетику Січі-Хортиці та козацької звитяги. Між мріями про свою вільну державу та політичними інтригами червоною оксамитовою стрічкою пройшла історія кохання Івана Мазепи та Мотрі Кочубеївни.

Як педагоги, так і учні 6-12 класів були надзвичайно вражені виставою в цілому. Деякі з них не могли втримати своїх емоції у вигляді сліз та купи запитань щодо образу гетьмана.

Гадаємо, що на уроках історії та літератури школярі зможуть доповнити інформацію з підручників своїми власними думками щодо побаченого в театрі.

 

Геращенко Ю.В.

Переглядів: 682 | Додав: Natalya | Теги: Кам'янська СШІ | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]