$, 20.04.2024, 09:14
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2016 » Березень » 25 » «Кохання в житті поета».
17:14
«Кохання в житті поета».

«Я кохав так ніжно їх…»

Т.Г.Шевченко

          Світла зала, завішена рушниками, портрет Кобзаря, лунає українська народна музика. Недалеко від тину стіл, засланий вишитою скатертиною, а на тій скатертині українські страви… Так починаємо 24 березня в нашій школі святковий загальношкільний захід, присвячений життю та творчості видатного Тараса Григоровича Шевченка під назвою «Кохання в житті поета». Надзвичайним ліризмом, народним колоритом був наповнений вечір. Адже в ньому поєдналися особиста доля письменника та його твори. 

З 5 по 12 клас учні крок за кроком знайомляться із книгами Шевченка, дізнаються про тяжкі моменти його життя. Проте старшокласники все частіше задумуються над питаннями: якою людиною був поет? Чи було в його долі присутнє неземне кохання? 

Гадаємо, що школярі, безперечно, знайшли під час заходу відповіді на ці хвилюючі питання. Адже ведучі згадали біографію Тараса Григоровича, зі сцени прозвучали проникливі поезії, присвячені поетом Оксані Коваленко, Ганні Закревській, Ликері Полусмаковій.

Багато переживань було в серці Шевченка: нерозділене кохання, справжній любовний трикутник (поет, Ганна Закревська, її чоловік). Тему життєвих перешкод на шляху закоханих до щастя продемонстрували учні 8-А, 10-А і 10-Б класів та педагоги школи, зігравши в міні-спектаклі за мотивом драми «Назар Стодоля». Глядачі із затамуванням подиху слідкували за розвитком подій перед Різдвом у господі Хоми Кичатого.

А  який ніжний діалог був у сценці «Розмова маленького Шевченка з матір’ю»! Артисти змогли передати вразливість, допитливість маленького Тарасика.

Фінальна пісня «Тополя» у жестовому виконанні учнями 10-А, 10-В класів не змогла залишити байдужим нікого в глядацькій залі! Вона логічно підвела до думки про шевченківський справжній ідеал кохання, до якого треба прагнути. Це відданість, незрадливість і щирість у почуттях.

Хотілося б вірити, що в серце кожного, хто був присутній на цьому  заході, Великий Поет засіяв зерна-побажання: «Мені ж, мій Боже, на землі подай любов, сердечний рай!».

Учитель української мови  Геращенко Ю.В.

    

 

 

  Фотоальбом "Вечір творчості Т.Г.Шевченка

 

 

 

 

Переглядів: 861 | Додав: Natalya | Теги: творчість Т.Г.Шевченка, Кам'янська спецшкола-інтернат | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]