$, 18.04.2024, 21:41
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2016 » Грудень » 3 » Нагородження КЗ «Кам’янська спешкола-інтернат» орденом «За розбудову України»
20:01
Нагородження КЗ «Кам’янська спешкола-інтернат» орденом «За розбудову України»

 

 

Наша країна  переживає складний і трагічний період своєї історії: військове протистояння на Сході випробовує Українську державу на міцність. Колектив комунального закладу «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа – інтернат» Запорізької обласної ради розуміє, що особливої уваги та підтримки потребують ті, хто захищає східні кордони нашої держави. Розуміючи, як важливо підтримувати бойовий дух українських бійців, вселяти в них Віру, Надію та Любов, з перших днів війни на Сході нашої країни педагоги та учні школи-інтернату   долучилися до благодійних акцій. Протягом  тривалого часу координують цю роботу вихователь школи-інтернату Рубан В.М. і педагог – організатор Жавжаров В.К.

Першими отримали допомогу від колективу школи-інтернату два молодих бійці, які проживають у Василівському районі: Олександр Гринь, житель с. Орлянка та  Ільницький Максим, житель с. Мала Білозерка. Вони  отримали  складні поранення та потребували термінового лікування. Загальна сума допомоги для воїнів-захисників становила 10 200 грн, по 5 100 для кожного.

 

У Кам’янській спецшколі-інтернаті налагоджено плідне соціальне партнерство з благодійним фондом «Солдатські матері». Із самого початку бойових дій на Сході нашої країни в школі-інтернаті  розпочалися акції «Діти – воїнам-захисникам». Всього рамках акцій було зібрано кошти в сумі 22 800 грн, які  поступово передавалися на допомогу бійцям  в зону АТО.  Разом із грошовою допомогою члени колективу та вихованці  допомагали бійцям,  чим могли. На потреби фронту передавали матраси, подушки, ковдри та постільну білизну, продукти (консерви, крупи, макарони, чай, цукор, печиво), засоби особистої гігієни, плели маскувальні сітки.

    

Та не лише матеріальна підтримка від громадян України сьогодні стала вкрай важливою для військовослужбовців та добровольців, котрі знаходяться в зоні бойових дій на Сході країни. В усі часи однією із надважливих складових успішного виконання завдань був і є моральний дух тих, хто боронить свою країну. А хто може більш ефективно підбадьорити чоловіків, окрім тих, кому вони дарують життя, і заради кого, власне, живуть. Саме так вважають учні нашої школи.   Діти пишуть листи,   оформляють малюнки, виготовляють власні вироби, сувеніри, обереги плетуть жовто-блакитні браслети з стрічок. У своїх листах учні висловлюють найщиріші слова подяки та підтримки солдатам,  у малюнках висвітлюють свої найтепліші побажання міцного здоров’я, віри у перемогу, незламного духу і миру в Україні.  Участь в таких заходи сприяє формуванню у дітей активної громадянської позиції та посиленню відповідальності за майбутнє своєї держави.

Свої листи та подарунки,  пройняті любов’ю та турботою, діти складали у пакуночки, які разом із гуманітарною допомогою, зібраною трудовим колективом   передали  волонтерам БФ «Солдатські матері».

   

Дитинство і війна поняття не сумісні, але дивлячись на фото про  діяльність наших діток, розумієш, що дитячий розум здатний розмежувати добро і зло. І добра в наших дітях набагато більше, ніж негативу. Тому в нас є майбутнє!

Ми розуміємо, що наша допомога лише невеличка часточка того, що можна зробити для підтримки української армії, але сподіваємось, що це стане поштовхом до всіх небайдужих людей!

І ось напередодні Дня інваліда у стінах школи-інтернату  сталася приємна подія. До школи завітали поважні гості: директор Благодійного фонду "Солдатські матері" Пєчуріна Людмила Миколаївна, заступник директора Юров  Андрій Вячеславович,  перший заступник голови РДА Устименко Одександр Валентинович, боєць 37-го  окремого мотопіхотного батальону територіальної оборони Запорізької області Гнатієнко Ігор Павлович.  Цього разу  у них була приємна місія: нагородити школу-інтернат орденом «За розбудову України».

 

Гості висловили слова подяки педагогічному та учнівському колективу за  виявлений патріотизм, доброту, милосердя, активну участь у волонтерському русі в підтримку воїнів, які знаходяться в зоні АТО.  Вихованці   щиро подякували за високу  нагороду і передали воїнам прапор із словами підтримки і щирими побажаннями. Та головним побажанням для воїнів української армії від школярів  були побажання миру на нашій землі, здоров’я.  Потім всіх присутніх порадували виступи  вихованців школи-інтернату.

  

Ми сподіваємося, що солдати відчують підтримку та турботу дітей та учнівської молоді, які висловили свою активну громадянську позицію. Школярі обіцяють не зупинятися і надалі продовжувати підтримувати наших солдат. Мрії всіх людей мають збуватися: і  тих, хто сьогодні в окопах, і хто їх підтримує. А у дітей єдине бажання: нехай, нарешті, в Україні настане мир і  спокій.  

  

Н.В.Скориця, заступник директора з виховної роботи

Переглядів: 999 | Додав: Natalya | Теги: орден За розбудову України, Кам'янська спецшкола- інтернат | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]