$, 23.04.2024, 14:03
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2017 » Квітень » 28 » Обмін практичним досвідом у Кам’янській школі-інтернаті
12:13
Обмін практичним досвідом у Кам’янській школі-інтернаті

 

Найдосвідченіший педагог ніколи не повинен спинятися на досягнутому,

бо якщо немає руху вперед, то неминуче починається відставання.

В.Сухомлинський

Гадаємо, що саме з такими думками 27 квітня у КЗ «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» ЗОР завітали гості на практичний семінар «Особливості навчально-виховної роботи з дітьми з вадами психофізичного розвитку». В роботі семінару взяли участь 28 педагогів навчально-виховних закладів та студентів педагогічних спеціальностей Запорізької області: КЗ «ДСШ І-ІІІ ст.» «Талант», м. Дніпрорудне; КЗ «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» ЗОР, м. Запоріжжя; Балабинський НВК «Престиж», смт. Балабине, Запорізький район; КЗ «ДСШ І-ІІІ ст.» «Світоч», м. Дніпрорудне; КЗ СЗОШ І-ІІІ ст. № 1, м. Приморськ; Чернігівська СШ «Надія», смт. Чернігівка; КЗ «Михайлівський НВК І-ІІІ ст.», смт. Михайлівка; КЗ «Гуляйпільська ЗОШ І-ІІІ ст.», м. Гуляйполе; КДНЗ «Теремок» № 5 ЗОР, м. Дніпрорудне; НВК «ЗНЗ ДНЗ» № 6, м. Енергодар; Чкаловський НВК ім. Ф. Конюхова, с. Чкалове, Приазовський район; Новополтавська ЗОШ, Чернігівський район; ЗНВК № 111, м. Запоріжжя; ДНЗ № 24 «Журавлик», м. Токмак; МЗОШ № 4, м. Мелітополь; КДНЗ № 2 «Малятко», м. Василівка; ДНЗ № 43, м. Запоріжжя; КДНЗ № 4, м. Василівка.

На порядку денному в сучасному шкільному середовищі для педагогів постає питання інклюзивної освіти. Ця проблема надзвичайно хвилює сьогодні й тих вчителів, які вже працюють з дітьми з особливими потребами, й тих, хто готується до цієї роботи. Отож, саме з метою перейняти досвід ефективних і грамотних методів, прийомів, форм роботи з особливими дітьми зібралися учасники семінару на відкритих заняттях наших найдосвідченіших педагогів: індивідуальне логопедичне заняття «Квіткова країна. Автоматизація звука Р у словах, словосполученнях, чистомовках» у дошкільній групі для дітей із ЗПР» (логопед Писаренко Л.М.); індивідуальне заняття з розвитку слухового сприймання та формування вимови «Робота над голосом, диханням. Постановка звука Ш. Автоматизація звука К в оберненій позиції» в П-Б класі (сурдопедагог Маркова Л.В.); урок з ППД в 1-В класі «Аплікація «Весна» (сурдопедагог Савенко О.Д.); робота з малою групою учнів 3-Б класу з розвитку слухового сприймання «Розрізнення та розпізнавання мовного матеріалу з теми «Весна». Сприймання на слух тексту «Навесні», фраз навчального й побутового характеру» (сурдопедагог Рубан Т.В.); урок ритміки в 2-Б класі «Ритм. Мандрівка музичними островами» (вчитель ритміки Кравченко Л.В.); корекційне заняття в 2-А класі «Розвиток логічного мислення» (вчитель початкових класів Сінченко С.Г.); урок природознавства в 5-А класі «Охорона природи. Червона книга України» (вчитель біології та географії Савенко В.В.); урок української мови в 8-А класі «Правопис часток. Написання –бо, -но, -то, -от, -таки» (вчитель української мови та літератури Квас Л.Ф.).

Директор школи-інтернату Панченко Галина Володимирівна звернулася до учасників практичного семінару з привітальним словом, в якому ознайомила зі шкільним життям інтернату, з тим, чим живе і про що турбується сьогоднішній дружній педагогічний та учнівський колектив.

Думаємо, що ніхто з гостей нашого інтернату не залишився байдужим до насиченої та яскравої концертної програми, яку підготувала незмінний, талановитий керівник народного ансамблю танцю «Ритм» та ансамблю пісні в жестовому виконанні «Співочі руки» Китманова Ірина Вікторівна. В номерах були задіяні артисти від наймолодших (вихованці дошкільного відділення) до найстарших (випускники). Учні збагатили залу позитивною пісенно-танцювальною енергетикою, багато хто з присутніх на концерті не змогли втримати сліз від переповнення емоціями. А під час звучання Гімну України, пісень «Тишина-гармония», «Здатися ти завжди встигнеш», «Україна – це ти» від захоплення аж сироти виступили на шкірі!

Після закінчення майже півторагодинного концерту гостям провели оглядову екскурсію по школі.

Віримо, що кожен учасник, хто відвідав практичний семінар у нашому навчальному закладі, виніс для себе багато чого інноваційного, пізнавального, цікавого і неодмінно впроваджуватиме все побачене й почуте в свою роботу. Отож, бажаємо всім педагогам не зупинятися на досягнутому, розвиватися, рости, продовжувати ділитися педагогічними надбаннями, терпіння і наснаги!

Геращенко Ю.В.,

вчитель української мови та літератури

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 932 | Додав: Natalya | Теги: інклюзія, семінар, Кам'янська спецшкола- інтернат | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]