$, 29.03.2024, 01:27
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2017 » Березень » 2 » Презентація проекту «Ти і твоє ім`я»
12:41
Презентація проекту «Ти і твоє ім`я»

Учні 8-А презентували пошуковий, індивідуально-груповий проект на тему « Ти і твоє ім`я».Учасниками проекту стали учні класу, їх батьки, класний керівник, вихователь. Головною метою було ознайомитись з походженням своїх власних імен, їх значенням, долучитись до пізнавальної пошуково - дослідницької діяльності, уміння працювати з різними джерелами інформації. А ще кожному з учасників проекту намагався зацікавити однокласників тією інформацією, яку знайшли в інтернеті, дізналися від батьків.

Присутні уважно слухали, адже історія імен дуже цікава. Одні з них дійшли до нас із сивої давнини, інші виникли зовсім недавно. Наші пращури- слов'яни придумали чимало гарних імен: Світлана, Людмила, Борислав, Богдан, Надія, Любов, Володимир, Ярослав . Є імена, запозичені з інших мов.

Сьогодні батьки обирають таке ім’я дитині, яке їм подобається.
Німці та більшість народів Швеції, Англії носять подвійне ім'я. У 8-А класі теж є хлопчик з подвійним іменем – Святослав- Антоній. З яким захопленням присутні слухали розповіді, дивились слайди презентації, з яких дізнались про історію імені кожного учня 8-А класу, познайомились з його дитячими фото, дізнались сімейні історії, пов’язані з іменами.

Група «Правознавці»(Горулько О., Холодняк М.) розповіли, що у 2001 році Україна прийняла «Закон про охорону дитинства». У ньому записані права дітей. І в статті 7 говориться про те, що кожна дитина відразу після народження має право на власне ім’я і на отримання громадянства. Дитина стає справжнім громадянином, і на підтвердження цього отримує «Свідоцтво про народження».

А «Етнографи» (Заєць Н. і Ясирова Г.) зібрали і проаналізували інформацію про особливості імен учнів нашої школи-інтернату. Виявилось, що серед дівчат найбільш популярні такі імена, як

Анастасія, Ліза, Аліна, Катерина. У хлопців переважають Олександр, Данило, Микита, Дмитро. Є у нас у школі і незвичні імена: Аделіна, Ельвіра, Луїза, Каміла, Робін, Моісей…

А група «Біографів» (Фещенко Св., Хвостішков А.) запропонувала присутнім гру, де потрібно було за фотографією відгадати справжнє ім`я людини, яка має псевдонім. Звичайно, найчастіше псевдонімами користуються артисти, письменники, політики, спорстмени. А всім нам необхідно завжди пам’ятати, що наші імена — це велика особиста цінність. І неприємно, коли тебе не називають на ім'я або хтось його перекручує. Звертаючись до своїх товаришів, вимовляйте їхні імена з повагою. Буде приємно і їм, і вам. Учені стверджують: розмовляючи з людиною, якомога частіше називайте її на ім'я, бо воно для людини наймиліше. Цим ви викличете симпатію до себе. Бережіть своє добре ім`я!

Переглядів: 757 | Додав: Natalya | Теги: Проект, ім'я людини, презентація, Кам'янська спецшкола- інтернат | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]