$, 29.03.2024, 12:40
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2018 » Березень » 21 » Шевченківські дні «Іду з дитинства до Тараса»
12:40
Шевченківські дні «Іду з дитинства до Тараса»

 

Тарас Шевченко... Наш рідний, незабутній, величний, недосяжний і близький...
Пильний вартовий, що на сторожі нашого слова стоїть і десятиріччями нагадує нам, хто ми і що ми, "чиїх батьків діти". Це він історію свого життя вважав частиною історії Батьківщини.

Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього поета можна не любити, можна критикувати, можна ставитися до неї із великою любов’ю… У будь-якому випадку байдужим вона не залишає нікого. У чому ж феномен нашого великого митця? Чому і сьогодні, майже через півтора століття після його смерті, твори, написані Великим Кобзарем, хвилюють, навчають, тривожать душі?Син кріпака, сирота змалку, талановитий юнак, що не має змоги розвинути свій талант художника… Про ці факти з життя Тараса Григоровича ми знаємо давно. Повторюємо їх як завчену раз і назавжди інформацію, анітрохи не замислюючись над їх справжньою сутністю: яку ж силу духу слід мати, щоб у таких умовах не зламатися, не збайдужіти душею, не зчерствіти серцем, а все думати і піклуватися про свій народ?

9 березня 2018 року Україна відзначила 204 роки від дня народження Тараса Шевченка. Осмислення життя і творчості Кобзаря давно стало доброю традицією в Кам’янській школі-інтернаті, і тому з 6 березня по 14 березня 2018 року проходили Шевченківські дні, щоб не просто вшанувати пам’ять, а всім серцем відчути його невмируще слово.

Цікаво і змістовно пройшов усний журнал «Золоті зерна поезії Шевченка» у 2-В, 3-Б, 4-Б класах. Художній світ Шевченкової поезії широко розкрила презентація, яку учні готували разом із педагогами Савенко О.Д., Стрішко Л.В., Рубан Т.В.

Віртуальна подорож «Шляхами творчості Тараса Шевченка» допомогла учням 2-А, 2-Б, 3-Акласів (Сизоненко В.М., Григоренко Л.Г., Сінченко С.Г. ) не тільки показати презентації про Кобзаря, а й дізнатися більше про великого поета. Школярі охоче декламували вірші Шевченка, з цікавістю малювали картини до його творів .

Учні 4-А класу разом з класним керівником Лебідь Н.А. на класній годині «Рушничок дитинства» поринули у світ дитинства Тараса Шевченка. Адже Кобзар – це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу, а його довершені твори сіють зерна світла і добра, палахкотять незгасним полум’ям справедливості, проникливої мудрості.

 

Керівники МО : Стрішко Л,В., Сінченко С.Г.

 

 

Переглядів: 670 | Додав: Natalya | Теги: шевченко, Кам'янська спецшкола- інтернат | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]