$, 10.04.2024, 08:43
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2014 » Лютий » 13 » Сюжетно-рольові ігри
23:25
Сюжетно-рольові ігри

Щороку в нашій школі проходить декада рольової гри. Особливе місце займає гра у дітей з вадами слуху. Сюжетно- рольові ігри уточнюють і поглиблюють уявлення дітей про навколишній світ . У грі створюються такі ситуації , які не виникають в практичному житті дітей  і за допомогою яких можна збагачувати знання , розширювати словниковий запас і уточнювати значення слів. Сюжетно-рольова гра — образна гра за певним задумом дітей, який розкривається через відповідні події і розігрування ролей.Такі ігри пов´язані зі сферою людської діяльності й людських стосунків, оскільки своїм змістом вони відтворюють саме цей аспект дійсності. Вдаючись до них, діти намагаються по-своєму відтворити дії, взаємини дорослих, створюючи спеціальні ігрові ситуації.  

Сюжетно- рольова гра є динамічним феноменом. Її розвиток виявляється насамперед у виникненні нових сюжетів — утілених у певних подіях, образних відтвореннях задумів. В іграх дітей вони надзвичайно різноманітні й відображають конкретні (соціально-історичні, географічні, побутові тощо) умови їхнього життя.

Тематика сюжетно-рольових ігор різноманітна. Діти молодшого віку полюбляють грати в ігри "Магазин"," Сім я","Лікарня".Учні старших класівобирають більш складні ігри.
                         
Особливо цікавою за змістом була сюжетно-рольова гра "Поїздка до цирку",у яку грали учні 3-а класу (вихователь Шевякова К.І.)
                   
Переглядів: 1302 | Додав: Elena | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]