$, 19.04.2024, 16:23
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2016 » Листопад » 10 » «Ти – наше диво калинове, кохана материнська мово!»
09:20
«Ти – наше диво калинове, кохана материнська мово!»

 

Син я України-Неньки!

Українцем я зовуся

Й тою назвою горджуся!

По вкраїнському звичаю,

В мене вдача щира й сміла,

І відвага духа й тіла,

І душа моя здорова,

Українська в мене мова.

9 листопада в Кам’янській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті була проведена година лірики до Дня української писемності і мови «Ти – наше диво калинове, кохана материнська мово!» серед учнів 5-8 класів. Педагоги  і  учасники заходу нагадали учням школи про одне з наймолодших державних свят. Його запроваджено 1997 року за ініціативою Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка. 

           6 листопада 1997 року було підписано Указ Президента України, у якому говориться: “Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця”.

          Діти з великою цікавістю взяли участь у конкурсах «Вислови про мову», «Здійсни пошук», «Друзі мови», «Кращий читець віршів про українську мову». Учні декламували вірші, читали молитву за мову, розіграли  сценку, співали українських патріотичних пісень, виконали жестову пісню,  читали скоромовки, наводили приклади  прислів’їв, приказок, згадали історію письма. Завершилось свято традиційною фотосесією у вишиванках.

          Вітаємо всіх українців  та прихильників мови з Днем української писемності і мови! Бажаємо щастя, миру, добра і великого натхнення у розвитку нашої рідної мови!

 

МО «Словесник» Камянської школи-інтернату  

   

Переглядів: 830 | Додав: Natalya | Теги: День української писемності і мови, Кам'янська спецшкола- інтернат | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]