$, 20.04.2024, 11:30
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2017 » Грудень » 10 » Тиждень педагогічної майстерності у дошкільному відділенні Кам’янської школи-інтернату
18:14
Тиждень педагогічної майстерності у дошкільному відділенні Кам’янської школи-інтернату

 

Якось римський оратор Цицерон розмірковував: «Маючи поганих кравців, не матимеш гарного одягу, якщо погані пекарі – то матимемо такий-сякий хліб, а якщо матимемо поганих педагогів, то у нас не буде майбутнього".
Ми горді з того, що у нас та наших вихованців буде щасливе майбутнє, так як у нашому колективі працюють відповідальні, компетентні, творчі, емоційні, завзяті, креативні педагоги-спеціалісти. Майстерність завжди проявляється в діяльності, причому в діяльності ефективній. Тому наш заклад завжди прагне до відкриття професійних можливостей педагога. У Кам'янській школі-інтернат (дошкільне відділення) стартував "Тиждень педагогічної майстерності", цього року він вразив розмаїттям творчих талантів та фахових знахідок. Усі педагоги намагалися розкрити свої здібності, таланти, показати свої знання. Панувала атмосфера співдружності та взаємодопомоги. Педагоги щиро раділи успіхам, підтримували, допомагали з обладнанням та атрибутами до занять. Цікавими за змістом і не традиційним за структурою ,в дошкільній групі для дітей з вадами слуху вихователі Демченко Л.А. та Стришко Н.М., провели комбіноване заняття з елементами гри «Екологічною стежиною у чудовий світ природи».Діти в ігровій формі узагальнили знання про ознаки та прикмети осені ,систематизували свої знання про овочі та фрукти ,домашніх тварин та лісових звірів; З самого початку вихователі привернули увагу дітей до теми заняття і утримували увагу дітей на протязі всього часу освітньої діяльності.
Вчителем-логопедом Л.М.Писаренко в рамках методичного тижня було проведене індивідуальне логопедичне заняття на тему: «Повітря- невидимка. Диференціація звуків [с-ш] у словах, словосполученнях, реченнях». Різноманітність методів, цікавість викладу, багатство інтонацій, виразна міміка педагога сприяли зростанню інтересу дитини до заняття. Логопед Мітічкіна С.С. провела індивідуальне заняття на тему «Подорож до чарівної країни Осені». Заняття було дуже насиченим, пророблений великий обсяг роботи, виконані завдання показали, що цілі заняття досягнуті. Вчитель-дефектолог Солонцова М.П. провела інтегроване заняття « В осінньому лісі»(ознайомлення з природою)з дітьми старшої групи із ЗПР. Завдання і запитання були підібрані опираючись на набуті знання та вікові особливості. Заняття було побудоване за принципом - від простого до складного.В процесі проведення заняття застосовувала словесні(розповідь,бесіда),наочні(метод ілюстрацій - показ за допомогою іграшок,ілюстрацій,що сприяло розвитку уяви та зорової пам’яті) та практичні( тренувальні усні вправи,що сприяли розвитку наочно-образного мислення,мовлення і уяви вихованців) методи. Для активізації пізнавальної діяльності, розвитку стійкої уваги використала наочність.
Практично всі діти люблять малювання. Малювати можна олівцями, фломастерами або пензликом. Але ще існують не зовсім звичайні, але дуже цікаві способи творчості. Дуже цікаві малюнки виходять, якщо капнути рідку фарбу на папір і дмухати на неї через коктейльну трубочку.
Вихователь Цукило С.О. представила ,саме таке заняття на тему «Барвистий килим осені». У процесі створення нового малюнка, кожна дитина докладала величезних зусиль, щоб завершити його, і при цьому здобували нові знання та вміння. Така робота дає поштовх до розвитку художньої уяви, прояву самостійності, знімає страх перед самим процесом і викликає радісний настрій.Вчитель –дефектолог Гремерчук Н.М. представила інтегроване заняття в старшій групі дітей дошкільного віку з ЗПР на тему «Осінній листопад». Заняття складено захоплююче,Наталія Михайлівна продумала ігрову форму подорожі , що говорить про компетентність педагога і знання методик , педагогічну грамотність. Уміло організувала дітей для самостійного виконання роботи на килимі; активізувала розумову діяльність. Подивившись таке заняття, можна сказати про систему роботи педагога , який прагне дати дітям точні , глибокі , цікаві знання . Адже діти правильно і з бажанням відповідали на запитання, протягом всього заняття були організовані, уважні , проявляли бажання працювати ,а прекрасна атмосфера , спокійна поведінка , все це допомогло нам зрозуміти , що дітям було цікаво. На вулиці дує вітерець, а до групи «Сонечко»для дітей з вадами слуху поспішають святково вдягнені батьки. І поспішають вони не для того, щоб скоріше забрати свої діточок, а на зустріч з сурдопедагогом Вайло Н.В.яка поділилася з педагогами та батьками власним досвідом і провела майстер –клас «З дитиною граємо – її розвиваємо!Фонетична ритміка». Проведення таких заходів сприяє залученню батьків до педагогічної діяльності, викликали інтерес до навчально-виховного процесу.Майстер-клас пройшов весело та цікаво, всі присутні:батьки, вихователі, глядачі отримали величезне задоволення та нові знання.Закінчився тиждень педагогічної майстерності яскравим святом «Осінь, осінь по землі крокує»який підготували педагоги Олійник Н.О. та Павшенко А.В., музичний керівник Лютікова Н.В.для дітей середньої групи з ЗПР . Усі дітки із задоволенням співали пісні, розповідали віршики, прославляючи осінь за її красу та врожаї.Завітала до вихованців і сама винуватиця свята - щедра Осінь, яка розважала малят іграми та загадками, а на заверешення вона усіх почастувала своїми дарами - смачними яблучками. Феєрверк казкових пригод, яскравих осінніх барв, музики та співу, ігор та забав об"єднав усіх вихованців закладу, які охоче та від душі розважалися під час осінніх розваг.Кожен педагог дошкільного відділення проявив себе педагогом за покликанням: творчим ,вдумливим, креативним, талановитим, а головне, люблячим дітей і свою професію. Шановні колеги бажаю вам і надалі вірити у свої сили, шукати нові методи та прийоми, підходи у роботі з вихованцями, професійно вдосконалюватись і далі представляти колективу свої здобутки. А Ваша енергія, вогник, теплота серця нехай запалюють серця дітей.

Л.А.Демченко, керівник методичного об’єднання

Фото Лилии Демченко.

 

Переглядів: 659 | Додав: Natalya | Теги: Кам'янська спецшкола- інтернат | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]