$, 20.04.2024, 01:39
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2012 » Січень » 1 » Тиждень педагогічної майстерності вихователів
16:38
Тиждень педагогічної майстерності вихователів

Традиційно з 1  по 25 листопада в школі  було проведено тиждень педагогічної майстерності ,в якому  взяли участь 17 вихователів. Мета тижня - виявлення та підтримка найбільш активних, талановитих, творчих педагогів, новаторів педагогічної справи, пропагування і розповсюдження їх досвіду, впровадження цінних надбань у систему виховання і навчання дітей  молодшого та старшого шкільного віку, підвищення професійного рейтингу вихователів серед  колег. Педагогічна майстерність виявляється не в теоретичних знаннях, а в конкретній діяльності. Критеріями педагогічної майстерності педагога виступають такі ознаки його діяльності: гуманність, науковість, педагогічна доцільність, оптимальний характер, результативність, демократичність, творчість. Помітивши у дитині здібності, вихователь повинен підтримати паростки майбутніх починань. Вихователі використовували різноманітні форми організації діяльності. Тренінг спілкування як педагогічну технологію використали вихователі Гонтарь О.С. (12-Б кл), Тищенко О.А. (4-А кл.), Чуракова С.В.(9-Б,11-Б кл)Тематика тренінгів була різноманітною і кожен з вихователів виявив творчий підхід. Інтелектуальні ігри провели вихователі ГречкоО.О .(7-Дкл) «Світ професій   та Принь С.С.(6-Б  кл) «Що?Де? Коли?». Самопрезентація - одна з нових педагогічних технологій. Учні 7-Б класу (Лисиця К.Г.) презентували особисті досягнення. Крім різнобічних спеціальних знань і знань методики виховної роботи з дітьми, вихователь має володіти і спеціальними вміннями і навичками. Він повинен вміти малювати, майструвати, робити прості іграшки з паперу, картону, пластиліну, виготовляти нескладні посібники для занять. Годину дозвілля з учнями молодшого шкільного віку провела Григоренко Л.Г. на якому вона показала як самі молодші учні школи оволодівають технікою квілінгу. А молодий спеціаліст Біда І.Ю.  вчила дітей й виготовляти іграшки з паперу. Нестандартний підхід до заняття проявила Гриб К.О.(3-А кл.). У цікавій формі гри - подорожі діти засвоїли корисні знання. Високий методичний рівень вихователя 2-Б класу Слободян А.В. відмітили колеги.  Вона у цікавій формі розширювала знання дітей про значення води в житті природи.

На достатньому рівні було проведено годину спілкування «Робити добро» Кабаченко М.В. Колеги в процесі аналізу відмітили багатий словниковий запас вихованців Проективна діяльність - одна з інноваційних технологій. Свій проект презентували учні 8 –Д класу (Шепель Л.С.).

  На всіх заходах панувала доброзичлива атмосфера. При підготовці до виховних заходів  вихователі враховували індивідуальні та вікові особливості учнів,  рівень їхнього фізичного, соціального, психічного та духовного розвитку, створювали належні умови для особистісного зростання кожного вихованця.

 

Переглядів: 2263 | Додав: Natalya | Рейтинг: 4.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]