$, 25.04.2024, 22:49
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2014 » Грудень » 4 » «Все починається з добра …»
22:01
«Все починається з добра …»

Підтримка потрібна всім людям без винятку,

 але особливо її потребують люди з обмеженими можливостями.

 

Нагадуванням про тих, хто має проблеми зі здоров’ям  та потребує нашої уваги і допомоги – є Міжнародний день інвалідів. Тому щорічно 3 грудня у стінах Кам’янської школи-інтернату проходять заходи, присвячені  цьому дню.

   Заклад є особливим, і не тільки тому що він є інтернатом, а тому, що в ньому навчаються і розвиваються діти з особливими освітніми потребами з усієї Запорізької області. Cьогодні у закладі навчається 240 дітей.  Більша частина, 130 дітей мають статус дітей-інвалідів. Так сталося у житті цих дітей, що з перших днів життєвого шляху вони відчули свою особливість. Але держава, а школа є представником держави, створила всі умови, щоб ці діти не відчували своїх проблем. Ми сьогодні пишаємося нашими красивими, щасливими, талановитими дітьми.

   На захід, присвячений Дню інвалідів завітали почесні гості – представники влади

перший заступник голови Запорізької облради  Абдурахманова С.П., депутат Запорізької  облради, директор Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Пашков В.В., помічник народного депутата Бандурова В.В. – Кошеленко В.О., помічник депутата Запорізької облради Грачова С.В. – Марія.

   А також наших давніх друзів-спонсорів -  голова профспілкового комітету ЗЗРК Григорчук О.С. та підприємець Кузькін Є.В.

Вдячні за теплі слова та подарунки вихованці закладу продемонстрували своє мистецтво - пісні у жестовому виконанні, танці, вірші.

    Концерт урочисто відкрили гімном України. Досить проникливим був виступ нашої випускниці Лисиці К.Г. з піснею у жестовому виконанні «Тиша». Безпосередніми і щирими були танці «Карапузи», «Рок-н-рол», «Парасолька», «Два кольори», «Зарядка». Примушували тремтіти дорослі серця і пісні у жестовому виконанні наших діточок: «Нарисуем этот мир», «Літо», «Квітка – душа», «Гномики» та «Не уроните шарик». Пісня у жестовому виконанні дарує можливість нечуючим людям доторкнутися до прекрасного світу пісні.

    Ведучі розповіли присутнім про досягнення вихованців школи-інтернату протягом 2014 року: учасники танцювального ансамблю «Ритм» отримали 1 місце на Міжнародному благодійному фестивалі дитячої  творчості «Дивосвіт»; ансамбль  жестової пісні «Співочі  руки» був першим на YІІІ Міжнародному фестивалі дитячої  творчості «Назустріч мрії» м. Київ; учні 9-10 класів отримали  І місце в обласному конкурсі плакатів «Обирай творчу професію»; призові місця (ІІ-ІІІ) здобули учасники Всеукраїнського конкурсу-виставки декоративно-ужиткового  та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» .

   Першими були наші вихованці і на обласних змаганнях з настільного тенісу серед інвалідів в м. Запоріжжі,  друге місце отримали юні баскетболісти у Всеукраїнській спартакіаді «Повір у себе» в таборі «Молодій гвардії» в Одесі. П’ять разів підряд команда школи була переможцем в обласних змаганнях «Дитяча легка атлетика» серед вихованців шкіл-інтернатів.

Саме такі заходи дають можливість поглянути на дітей-інвалідів як на рівних.

     В школі-інтернаті створюються умови для розвитку всіх, хто прекрасно ліпить, вишиває, малює, танцює, співає або досягає високих показників у спорті, бо працівники закладу впевнені – кожна дитина-інвалід особлива своїми здібностями, талантами та можливостями.

Переглядів: 858 | Додав: Natalya | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]