$, 26.04.2024, 00:39
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2016 » Січень » 16 » Засідання педагогічної ради
17:04
Засідання педагогічної ради

            15 січня у Кам’янській спецшколі-інтернаті відбулося   засідання педагогічної ради на тему: «Соціальне партнерство у виховній системі школи-інтернату як умова формування духовно-моральної особистості».

            Основним завданням школи є надання можливості учням одержати якісну освіту відповідно до характеру вимог навченості споживачів освітніх послуг. Тобто створюються сприятливі умови щодо розвитку необхідних компетентностей, які б дозволили випускнику школи успішно адаптуватися в соціумі. Термін «соціалізація» розглядається як процес і результат засвоєння та активного відтворення індивідом соціального досвіду в спілкуванні та діяльності на основі ціннісно-моральних орієнтирів, необхідних для виконання соціальних ролей у суспільстві.

Соціально орієнтований підхід в організації навчально-виховного процесу означає, що соціалізація школярів спрямовується на формування розвиненої системи соціальних, інформаційних, комунікативних компетентностей. Про ключові освітні компетентності у своїй доповіді зазначила заступник директора з виховної роботи Н.В.Скориця. А про те, як учні нашої школи набувають компетентностей  в процесі навчально-виховної роботи, у своїх виступах розповіли і показали педагоги школи.

            Олійник Н.О. розповіла про  соціалізацію дітей у дошкільних групах. Вихователь   у своєму виступі зазначила, що це складний і багатогранний процес, який триває все життя людини, а його основи закладаються в дошкільному дитинстві. Саме на дошкільний заклад покладається виконання замовлення сім'ї щодо формування соціального досвіду вихованців: з одного боку, діти мають набути навичок та практичних умінь для соціальної адаптації, а з іншого — навчитися вирізняти себе з-поміж інших, відстоювати свою індивідуальність, "не розчинятись" у групі однолітків. Педагоги у доступній формі ознайомлюють своїх вихованців із законами гуманного ставлення до людей, нормами поведінки в суспільстві, правилами бережливого ставлення до природи, своїх речей, предметів побуту, керуючись рекомендаціями Базового компонента дошкільної освіти України та Законом України "Про соціальну роботу з дітьми та молоддю".

            Попович Н.Я. і   Гречко О.О., розповіли  про підготовку вихованців до життя в соціумі через соціальне партнерство.  Педагоги запропонували форми і  методи роботи, які  можна використовувати як у процесі занять з дітьми, так і у вільний час з метою закріплення вже набутих знань, що дозволяє  залучати дітей до спілкування з іншими дитячими колективами у процесі співпраці з різними соціальними інститутами. Соціальний педагог Штефан А.С. пояснила, як  спільними зусиллями вчителів, вихователів, психологічної служби, громадськості із залученням служби у справах дітей, правоохоронних органів ведеться роз’яснювальна робота серед учнів про знання законів, про відповідальність за правопорушення.

            Про роль позакласних занять, заходів у формуванні моральних якостей у вихованців школи-інтернату     розповіли вихователі   Золотаренко О.Г. та  Рубан В.М..  Педагоги  роз'яснюють школярам норми і правила поведінки. Проте переконання не обмежується лише словесним роз'ясненням, бесідами. Переконують вихованців на прикладах   власного досвіду, практики, конкретних справ, прикладу оточуючих людей, і перш за все педагогів, батьків, спілкування з ними.

Методи морального виховання виступають як шляхи і способи формування моральної свідомості, розвитку моральних почуттів і вироблення навичок і звичок поведінки.

Переглядів: 761 | Додав: Natalya | Теги: соціальне партнерство, засідання педагогічної ради, виховна робота, Кам'янська спецшкола- інтернат | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]