$, 19.04.2024, 19:30
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2014 » Жовтень » 08

Нещодавно учні нашої школи мали змогу поїхати на відпочинок до дитячого санаторію «Бердянський». Діти ходили на заняття з ЛФК, приймали разноманітні лікувальні фізіопроцедури. А ще  школярі не тільки  лікувались, але й ходили на екскурсії  в місто Бердянськ. Всі діти отримали величезне  задоволення  від   поїздки.

 

 

 

 

 

Переглядів: 909 | Додав: Natalya | Дата: 08.10.2014

 У Мелітополі  20 вересня 2014 року проводили турнір по боулінгу. У мене уся сім'я  - спортсмени:  я, мама, дідусь і брат папи, мій дядько Стас. А папа у мене футболіст. Щороку 4 рази проводили змагання по Запорізькій області серед глухих. І ще є комерційний турнір. І ось в суботу проводили турнір - 2 етап, і я зайняла перше місце, а дядько серед чоловіків зайняв друге місце. У 1 етапі  я зайняла друге, а дідусь третє місце. А в 2013 році -  я перше місце,  а мама  - друге. Ось доля, сім'я Арбузових завжди на призерних місцях!

Інна Арбузова, учениця 10-А класу

  

Переглядів: 828 | Додав: Natalya | Дата: 08.10.2014

7 жовтня в Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Магара відбулася друга урочиста щорічна церемонія нагородження у сфері благодійності «Олександрівська премія - 2014». Започаткована відомим меценатом Олександром Богуслаєвим, вкотре збирає разом найдобріші та найсвітліші серця нашого краю.  Організаторами заходу є громадська організація «Запорізький вектор», «Фонд добрих справ» та КЗ «Обласний центр патріотичного виховання молоді» ЗОР.
У святковому заході прийняли участь творчі колективи м. Запоріжжя та Запорізької області, серед яких ансамбль пісні в жестовому виконнанні «Співочі руки», які заспівали пісню "Життя триває" Тіни Кароль,  коли вручали премію товариствам, які займаються реабілітацією інвалідів.

 

 

Переглядів: 927 | Додав: Natalya | Дата: 08.10.2014

       У старшокласників Кам’янської школи-інтернату настав період вибору майбутньої професії. Тож  екскурсії на підприємства і знайомство з особливостями професій дуже важливі для кожного.

    Так,  нещодавно учні 12-А та 8-Б класів здійснили екскурсію на  Василівську взуттєву фабрику. Там зустріли нас, як поважних гостей, провели інструктаж з техніки безпеки, а потім познайомили з усіма виробничими підрозділами. Дуже цікаво було спостерігати за процесами підготовки і виготовлення взуття. Робітники працюють у чистих,  великих цехах, з сучасним обладнанням. Багато процесів автоматизовано. Взуття  якісне, стильне, з натуральних матеріалів. Ми ознайомились з деякими моделями осінньої та зимової колекції. Сурдопедагог Лисиця К.Г. здійснювала синхронний переклад всієї інформації, яку отримали від екскурсовода. Вихованці поставили чимало запитань, на які відповів Проценко Віктор Миколайович. Він працює на фабриці інженером з техніки безпеки і добре знає виробництво та свою справу. Дуже вдячні йому за доброзичливе ставлення до відвідувачів, змістовну і цікаву екскурсію.

          Також за організацію такої повчальної екскурсії щиро ми дякуємо Панченко Галині Володимирівні, директору школи, Григоренко О. М., водієві,  нашим наставникам Горбенко В.М. і Волковій Т.М. Всі екскурсанти дуже задоволені тим,  що у  них була така можливість побачити все власними очима. Недарма кажуть у народі, що краще один раз побачити, ніж десять раз почути. А побачили дуже багато цікавого і повчального.

Довгаль Роман, Машкін Ярослав,

учні 12-А класу

 

 

 

Переглядів: 840 | Додав: Natalya | Дата: 08.10.2014

"Барви осені"-під такою назвою було проведено творчий конкурс серед учнів 1-6 класів. Аплікації з осіннього листя,виготовлені школярами, дивували навіть дорослих.Творчість і фантазія,художній смак,особисте бачення краси осінньої природи сприяють розвитку творчих здібностів школярів. 

 

 

 

Переглядів: 1031 | Додав: Natalya | Дата: 08.10.2014

Поміж багатьох свят у календарі є день, коли настрій усієї країни особливо піднесений і радісний. У перший тиждень жовтня країна урочисто відзначає День працівників освіти, день, коли навчальні заклади майорять осінніми квітами і розквітають посмішками вихованців та педагогів.

Щорічно напередодні  свята Дня Вчителя у нашій школі  яскраво  проходить виставка привітальних газет та листівок. Всі класні колективи  могли висловити свої  побажання  на вітальних листівках. Підтримуючи  добру традицію, в професійне свято працівників освітньої системи - День вчителя,  учні вітали  всіх вчителів та педагогів. 

 

Переглядів: 846 | Додав: Natalya | Дата: 08.10.2014

 

 

3 жовтня у нашій школі відбувся концерт, присвячений Дню вчителя. Це свято завжди припадає на першу неділю жовтня, коли починає жовтіти листя, рясно пригріває сонячними променями „бабиного літа“. Святкову атмосферу, гарний настрій та незабутні враження подарували своїм улюбленим наставникам юні артисти. Концерт проходив на високому рівні, адже від кожного виступу чи то танцю, чи то пісні не можна було відірвати очей.
Тепла атмосфера, дружній колектив - усе це зробило день незабутнім! З привітанням до своїх колег звернулась директор школи Галина Володимирівна Панченко. Емоції переповнювали зал, гарячими оплесками проводжали кожного, хто виходив на святкову сцену.
Концерт минув, як минає в житті багато цікавих речей, щоб дати місце новим. 

 

Переглядів: 819 | Додав: Natalya | Дата: 08.10.2014

Наприкінці вересня  учні 7-12 класів разом із вихователями  нашої школи подорожували селом  до Каховського водосховища.  Під час прогулянки ми побачили  дивовижну природу  рідного краю, а також завітали на рибне господарство. Директор цього господарства   повідав цікаву історію  про розведення та годівлю риби. Не дивлячись на те, що ми пройшли більше десяти кілометрів, втома не давалась в знаки, бо  ми багато розмовляли, сміялись і просто захоплювались краєвидами нашого села. На вечір, трохи втомлені, але щасливі від побаченого і почутого про історію і місцевість села, ми прийшли до нашої рідної  школи. Ще деякий час постояли на порозі, обмінюючись враженнями, і пішли відпочивати, сповнені нових вражень та емоцій.  Єдиний недолік від цієї прекрасної подорожі – МАЛО ЧАСУ ДЛЯ ТАКИХ ПРОГУЛЯНОК!!!! Всі ми сподіваємось, що  не за горами наступні не менш цікаві екскурсії селом, а, можливо і різними місцями України! 

 

 

 

Переглядів: 897 | Додав: Natalya | Дата: 08.10.2014

Міжнародний день глухих.  Це не свято, а привід для суспільства і влади, кожного з нас замислитись над тим, як забезпечити виконання своїх обов’язків перед людьми з особливими потребами. Вони не чують веселого щебету птахів у весняному лісі, шереху дощу за вікном, голосів наших близьких. А до недавнього часу  найбільшою проблемою для них була неможливість повноцінного спілкування.

Ви чуєте, як дощ шумить краплинами?
Як дзвони кличуть на молитву в храм?
Ви відчуваєте себе щасливими,
Що звуки світу всі доступні вам?

Прислухайтесь, мелодія чарує,
Навколо спів пташиний, срібний сміх.
А поруч ті, хто звуків цих не чує,
Лиш серцем прислухається до них.

 

Але глухота — це не вирок.  Життя доводить, що глухі люди стають повноцінними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально активними людьми, які надихають багатьох, у тому числі й абсолютно здорових співгромадян.

Прикладом цього є досягнення вихованців Кам’янської школи-інтернату, де одним із принципів є те, що  кожна дитина має займатись творчою діяльністю, брати участь в житті школи. Тому в організації та проведенні  свят,  концертів та інших заходів, як правило, задіяні всі вихованці.

 Цими осінніми днями  в стінах школи успішно відзначили Міжнародний день глухих. Концерт, в якому брали участь учні 2-11 класів,  розпочали з гімну УТОГу у виконанні  старшокласників. На обличчях сяяли посмішки – це вірний знак, що діти радісні та щасливі. Не раз присутні стверджували те, що коли поринаєш в атмосферу виступів, то забуваєш, що діти не чують.  Вихованці демонстрували свої таланти: танцювали, розповідали вірші, співали пісні про щасливе дитинство, про мир, про нашу рідну Україну.

Активну участь у підготовці до цього свята брали  Лисиця К., випускниця школи-інтернату, педагоги Пилипенко Н.В., Маркова Л.В., Савенко О.Д., Рубан Т.В., Тимчура А.А., Марущак Ю.В., Сизоненко В.М.  Також велика подяка сурдопедагогам з великим педагогічним стажем і досвідом Марковій Л.Г., Лутошкіній Г.Є., які десятки років безвідмовно надають професійну консультативну та методичну допомогу колегам.

Адміністрація школи,  педагогічний колектив  та всі працівники школи намагаються створити для вихованців з особливими потребами сприятливе середовище для їх повноцінного розвитку, дбають про можливість тотального сприймання інформації (всеохоплюючого, всеосяжного) за допомогою різноманітних засобів: наочності, сучасної техніки та жестів.
Всі педагоги школи- інтернату вдосконалюють знання мови жестів. У школі для учнів та дорослих  регулярно проводиться навчання жестовій мові, яке здійснює  Китманова І.В.

Наші вихованці та випускники є активними учасниками в урочистостях,  присвячених Міжнародному дню глухих, які щороку  проходять у Запорізькому обласному будинку культури УТОГу. В Товариство глухих міста Запоріжжя наші учні вступають, коли їм виповнюється 14 років.

          Саме для вирішення своїх проблем,  люди зі зниженим слухом  близько 80 років тому створили  громадські організації в областях,  центром яких є Українське товариство глухих в столиці Києві і намагаються робити все можливе, аби нечуючі відчули себе повноцінними громадянами нашої держави.

 

Гремерчук Н.М., вчитель-дефектолог

 

 

 

 

Переглядів: 944 | Додав: Natalya | Дата: 08.10.2014

Вихованці Кам`янської школи-інтернату підготували українським воїнам, які захищають Україну, зворушливі картини.

Власними малюнками діти підтримали дух українських вояків у зоні АТО. У кожному малюнку - власне бачення миру та побажання солдатам повернутися додому живими.

Діти малювали в патріотичних тонах, таким чином вони підбадьорюють військових: жовто-блакитні серця, дитячі долоньки  та оптимістичні побажання.    

Усі малюнки були передані волонтерами в зону АТО. 

  

Переглядів: 936 | Додав: Natalya | Дата: 08.10.2014

Здоров`я людини - безцінний скарб,  який необхідно берегти.

З метою привернення уваги підростаючого покоління до важливості та цінності власного здоров’я у нашій школі був проведений конкурс малюнків «Обери життя».

Діти реалізовували на папері свої думки щодо вибору правильного шляху в житті, підіймаючи питання: паління, наркоманії, алкоголізму як яскравих прикладів хибної поведінки що в результаті руйнує саме життя.

Учні з розумінням, серйозністю та оптимізмом яскравими фарбами зображували все розмаїття щасливого життя, вільного від згубних звичок.

Без здоров’я й сили і світ немилий — каже народна мудрість. Споконвіку правила хорошого тону зобов’язували запитувати про здоров’я рідних, близьких, знайомих, зичити здоров’я з нагоди різних свят та урочистостей. Тож бережімо цей великий дар – наше здоров’я.

Переглядів: 946 | Додав: Natalya | Дата: 08.10.2014