$, 28.03.2024, 13:13
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2016 » Грудень » 06

Проблема національно-патріотичного виховання дітей дошкільного віку стала ще гострішою в зв'язку з подіями, що відбуваються в нашій державі. На виконання вимог Базового компоненту дошкільної роботи план роботи дошкільних груп КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР складено так, щоб вирішити всі нагальні проблеми виховання дітей дошкільного віку, національно-патріотичного зокрема.

У дошкільній групі «Веселка» вихователі Олійник Н.О. та Павшенко А.В. провели  розвагу «Подорож Україною». Метою заходу було знайомство  дітей з народними символами: калина, рушник, вінок, писанка, вишиванка. Через гру дитина пізнає світ, у грі дитина робить спроби знайти своє місце в житті. Педагоги дошкільних груп школи-інтернату намагаються дітям   у грі ненав'язливо  розкривати прийоми творчого мислення,  вчать  їх помічати незвичне, виявляти деталі- одну із базових характеристик, що полягає у розвитку здатності дитини до творчості. В ході заняття малюки в ігровій формі усвідомлювали близькість народних традицій до сучасного життя, знайомилися з давніми звичаями та обрядами.  Та найгарніше було спостерігати, коли найменші вихованці одягнули вишиванки. В національному одязі діти співали пісні, виконували елементи українських танців. Вихователі ознайомили з різноманіттям української вишиванки, з національними звичаями та традиціями. У малюків гра викликала неабиякий інтерес. Діти з цікавістю та з захопленням розглядали кетяги калини,  грали в  ігри. Словами рідної мови прозвучали вірші, пісні, забавлянки. У ході  розваги маленькі вихованці  отримали низку позитивних емоцій та вражень.

Н.О. Олійник, вихователь

    

Переглядів: 834 | Додав: Natalya | Дата: 06.12.2016

 

        2-3 грудня  у місті Дніпро відбувся X ювілейний міжнародний фестиваль «Чорнобильські мотиви». Цей захід щороку проходить на Дніпропетровщині з метою вшанування пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. На державному рівні 30-річчя з моменту трагедії визначено роком вшанування ліквідаторів. Цей захід є можливістю для них та усіх небайдужих за допомогою творчості встановити перемогу над страшною трагедією, оспівувати мир та силу людського духу.

         На Фестивалі ліквідаторів страшної аварії 1986-го пригадують у піснях, віршах та малюнках. Свої таланти демонструють учасники з різних куточків нашої країни та зарубіжжя. Цьогорічний концерт зібрав учасників з 12 областей України. На цей фестиваль було запрошено і учнів КЗ «Кам’янська спецшкола-інтернат» ЗОР.  Учениці нашої школи: Гедікова М. Алексєєва В. (11 – А клас), Болгаріна Н., Машкіна Ю., Ведмедько С., Пругло З. (9 – А клас), Бондаренко Л.    (6– Б клас) під керівництвом Китманової І. В.  виконали  жестову пісню «Чорнобильська біда» та здобули III місце в номінації «Кращий музичний колектив»

        «Ми пам’ятаємо кожного та бережемо спогади про тих, хто віддав життя в боротьбі з атомною катастрофою. Фестиваль є можливістю зустрітися старим друзям, поділитися спогадами та головне – передати пам’ять наступним поколінням. Слово «Чорнобиль» вкарбоване в кожне серце громадянина нашої держави.

                                                                         

 

   Чуракова С. В., вихователь

  

 

Переглядів: 777 | Додав: Natalya | Дата: 06.12.2016