$, 08.05.2024, 02:40
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2019 » Квітень » 28

 

З метою набуття у підростаючим поколінням навичок свідомого, поважного ставлення до збереження життя і здоров'я наприкінці квітня 2019 року в нашій школі пройшов тиждень знань з безпеки життєдіяльності. Його метою було закріпити уявлення дітей про можливі небезпечні ситуації природного, техногенного, медичного, біологічного характеру та відпрацювати стереотипи поведінки школярів в умовах загрози та виникнення різних надзвичайних ситуацій.

Протягом тижня безпеки в усіх групах проведені різні виховні заходи: тематичне заняття "Навіщо людям електроприлади", перегляд та обговорення презентації "Причини виникнення пожежі", хвилинка-цікавинка "Де живе електричний струм", година спілкування "Вивчаємо і дотримуємося правил дорожнього руху", хвилинка життєвої мудрості "Безпечні та небезпечні іграшки", година довіри "Сам вдома». Вихованці початкових класів переглянули відеоролики «Незнайомі предмети та речовини", "Небезпека в природі", навчальне відео «Безпечний світ» та мультиплікаційний фільм "Пригоди у весняному лісі", прослухали бесіду- застереження "Правила дорожні - не слова порожні", тематичну бесіду "Школа Світлофорика", моделювали ситуації правильної поведінки в надзвичайних ситуаціях .

В усіх класних колективах проведені підсумкові заняття з безпеки життєдіяльності на тему "Школа екстремальних ситуацій". Протягом тижня знань проводилися також цільові прогулянки, читання тематичних творів дитячої художньої літератури та їх обговорення, аналіз небезпечних ситуацій та виведення вихованцями правил безпечної поведінки. Діти отримали та закріпили знання, уміння і практичні навички поведінки на випадок екстремальної ситуації. Знаючи основні вимоги та маючи навики поводження в тій чи іншій надзвичайній ситуації, як в ранньому віці, так і в майбутньому, дитина не стане винуватцем їх виникнення і в будь який час зможе допомогти та захистити і себе і оточуючих.

 

 

 

Переглядів: 657 | Додав: Natalya | Дата: 28.04.2019

Наприкінці квітня у м. Кишиневі Республіки Молдова відбувся Міжнародний фестиваль хореографічних колективів спецшкіл для дітей з порушеннями слуху «DANS – 2019». У фестивалі брали участь хореографічні колективи з Молдови, України, Росії та Білорусі, всього 7 колективів. Конкурс відбувався в чотирьох номінаціях: народний танець, сучасний танець, хореографічна композиція і пісня в жестовому виконанні в репертуарі «Соло» і «Дует». Колективи у своїх виступах демонстрували знання та вміння у різних напрямках сучасної та народної хореографії, збереження національних традицій та народних витоків мистецтва, класичної школи, та кращі зразки сучасних напрямків. Діти порадували глядачів яскравими й емоційними виступами, мали змогу спілкуватися, познайомитися, здружитися та навчатися на прикладах один одного. Народний художній колектив, ансамбль танцю і пісні в жестовому виконанні «Ритм» комунального закладу «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради виборов І місце в номінації «Хореографічна композиція і жестова пісня в репертуарі «Дует» з номером «Колискова». Всі хореографічні колективи, що прибули на фестиваль, пройшли відбір і мали високий рівень виконавської діяльності, тому конкурувати було дуже важко. Тим більше, що тільки в складі «Ритму» брали участь і маленькі шести-, семирічні танцюристи. Діти отримали задоволення від виступів та позитивні враження від знайомства з Кишиневом. Хочеться висловити слова подяки: Руслану Миколайовичу Лопатюку, голові Товариства глухих Республіки Молдова, та всьому колективу Товариства (всім, хто зустрічав, супроводжував, перекладав, готував смачні страви, тощо) за чітку організацію заходу, чуйність і доброту; Членам ЦП УТОГ та особисто Ірині Іванівні Чепчиній за високу оцінку і надану честь - можливість колективу взяти участь у Міжнародному фестивалі, представляючи Україну, за організацію, за підтримку під час конкурсу; Кірі Дорожинській, заступнику начальника відділу організаційної та видавничої роботи ЦП УТОГ за оперативність вирішення організаційних питань; Ларисі Василівні Чуріковій, методисту Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації за допомогу в оформленні документів на виїзд за кордон та віру в можливості колективу, Галині Володимирівні Панченко, директору комунального закладу «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради за організацію поїздки, підтримку і переживання; батькам дітей за розуміння і фінансування поїздки. Завдяки Вам діти отримали досвід виступу на Міжнародній сцені і незабутні враження.

І.В.Китманова, керівник Народного художнього колективу,

ансамблю танцю і пісні в жестовому виконанні «Ритм»

комунального закладу «Кам’янська спеціальна

загальноосвітня школа-інтернат»

Запорізької обласної ради

 

Переглядів: 680 | Додав: Natalya | Дата: 28.04.2019

 

Цьорічний квітень видався щедрим на спортивні досягнення юних футболістів Кам'янської школи-інтернату. На початку місяця команда гравців взяла участь у відбіркових змаганнях з футболу «Повір у себе» у мальовничому Ужгороді (Закарпатття). Честь захищати Запорізьку область на цих змаганнях було довірено спортсменам нашої школи . Це Коновалов Олександр (7-А кл.), Корхововий Кирило і Боровик Ілля ( 9-А кл.), Гострий Микита( 8-А кл.), Аверін Іван (6-А кл.), Боголюбов Данило( 5-А кл.) і Макаренко Гліб (5-Б кл.).І хлопці не підвели. В цих змаганнях зійшлися юні футболісти, що мають проблеми зі слухом, із 12 областей України. Після жеребкування нашими суперниками стали спортсмени з Київської, Тернопільської і Львівської областей. І хлопці зі славного козацького краю проявили бійцівський характер, змагалися з повною самовіддачею, тому й зайняли перше місце у своїй підгрупі. До речі, перед початком змагань всі гравці пройшли тестування (жонглювання мячем, удари по воротах, човниковий біг) і зайняли ІІ місце серед 12 команд України. Але щоб потрапити на фінальні змагання, треба було зустрітися ще з одним суперником–командою з Рівненської області. Але й у цій грі наші не спасували: рахунок 3:0 красномовно говорить нам про це. Це була путівка у фінал!

Наступного тижня 4 команди-переможниці ( Запорізька обл., м.Київ, Харківська обл., Тернопільська обл.) зустрілися на футбольному полі славного міста Полтава. Змагання були складні, видовищні, а боротьба за перемогу –напружена. Наші хлопці перемогли команду з Києва з рахунком 1:0, а команду Тернопільської області– з рахунком 4:0! Але саме цікаве те, що 3 команди набрали абсолютно однакову кількість залікових балів: по 6. Головний суддя змагань застосував прийом гри «Орел-решка», і таким чином команда юних футболістів нашої школи-інтернату посіла почесне ІІІ місце. Вітаємо! Приємно, що наш Корховий Кирило став кращим воротарем змагань. До речі, федерація футболу України планує призначення вибіркових стипендій юним футболістам, яким виповнилось 14 років, за особливі досягнення в цьому виді спорту.

Квас К.Г., тренер команди

 

 

 

Переглядів: 658 | Додав: Natalya | Дата: 28.04.2019