$, 19.04.2024, 14:21
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2015 » Квітень » 4 » Екскурсія до до Малобілозерської естетичної гімназії – інтернату «Дивосвіт»
10:20
Екскурсія до до Малобілозерської естетичної гімназії – інтернату «Дивосвіт»

Нещодавно учні 2- Б класу їздили на екскурсію до Малобілозерської естетичної гімназії – інтернату «Дивосвіт». Територія гімназії вразила своїм зовнішнім виглядом. Все подвір’я гімназії прикрашене об’ємними керамічними скульптурами, виготовленими руками учнів в гімназійній майстерні. Ми потрапили немов до казки. Зайшовши до навчального закладу нас гостинно зустрів дитячий фольклорний колектив. Вони співом і короткими відомостями у віршованій формі розповіли  про своє життя в «Дивосвіті». Діти з захватом дивилися виступ. Після виступу учнів  була проведена екскурсія по навчальному закладу і його території. На початку екскурсії екскурсовод Ольга Григорівна показала пізнавальний мультфільм «Пригоди колобка», створений учнями гімназії. Під час екскурсії закладом нам розповідали, чим займаються учні в гімназії, як проводять свій вільний час. Дітей в навчальному закладі вчать малюванню і живопису, вони займаються ліпленням, відвідують заняття з декоративно-ужиткового мистецтва і уроки технології художньої кераміки. Також ми відвідали музей під відкритим небом. На подвір’ї  музею старшокласники разом з батьками спорудили культурні пам’ятки побуту рідного села: млин – вітряк, криницю з журавлиним ключем, плетений з лози тин, лелечине гніздо, віз з гончарним крамом,  ділянку ярмаркової площі. Старовинні керамічні вироби, зібрані  гімназистами та мешканцями села, поклали початок музею гончарного мистецтва, який ми також відвідали.

Після екскурсії по музею гончарства і етнографії діти прийняли участь  у виготовленні виробів із глини. Разом з фахівцем, який проводив майстер – клас, діти ліпили ведмедиків. Учням дуже сподобалося працювати з глиною. Педагоги гімназії розповіли про спосіб приготування глини та показали піч для випалення глини і розказали як вона працює.

Гостинні господарі запросили всіх учасників екскурсії до столу, за яким пригощали варениками з картоплею та чаєм. Діти були в захваті від екскурсії до «Дивосвіту».

В.М. Дериведмідь, вчитель

Переглядів: 900 | Додав: Natalya | Теги: екскурсія | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]