$, 29.03.2024, 15:51
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2015 » Грудень » 12 » Методичний тиждень учителів-дефектологів
08:29
Методичний тиждень учителів-дефектологів

Робота над вимовою – один з найбільш специфічних і складних розділів роботи у школах для дітей з вадами слуху. Дослідження свідчать, що в мові глухих учнів багато звуків, які часто спотворюються в мовному потоці і роблять мову учня нерозбірливою. Недостатній зовнішній контроль, відсутність самоконтролю призводять до швидкої деавтоматизації звуків.

Однією з основних організаційних форм навчання дітей з вадами слуху вимови є індивідуальні заняття.  Завданням індивідуальних занять є формування  в учнів вимовних умінь, які найгірше засвоюються інформально, тобто без спеціального навчання. Значна увага  приділяється роботі над мовним диханням і голосом учнів. Але основний час  індивідуальних занять відводиться найбільш складній роботі – роботі над звуками мови та розвитку слухового сприймання.

            З 7 по 11 грудня  у  школі проходив методичний тиждень учителів-дефектологів (сурдопедагогів). В рамках цього тижня  були проведені індивідуальні та групові заняття з розвитку слухового сприймання та формування правильної вимови. Всі заняття були проведені на високому методичному рівні, з урахуванням специфічних прийомів, методів та індивідуальних особливостей учнів.

Маркова Любов Григорівна: учитель-методист, учитель вищої категорії,  провела групове заняття з учнями 10 класу.

Рубан Тетяна Володимирівна: учитель-методист, учитель вищої категорії,  провела індивідуальне заняття  з учнем 2  класу.

Маркова Леся Володимирівна: учитель-методист, учитель вищої категорії,  провела індивідуальне заняття  з учнем 5  класу.

Марков А.Ю. : учитель II категорії, провів групове заняття з учнями  6 класу.

Також члени методичного об`єднання організували та провели щорічний загальношкільний захід присвячений міжнародному Дню глухих.  На заході були присутні учні школи, педагоги та представники Запорізької організації товариства глухих. Зустріч пройшла в доброзичливій, сповненій любові та добра атмосфері.

 

 

     

     

 

   

Переглядів: 772 | Додав: Natalya | Теги: дефектолог, Кам'янська школа-інтернат, методичний тиждень | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]