$, 18.04.2024, 17:12
Вітаю Вас Гість | RSS

       Комунальний заклад «Кам’янська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат»
Запорізької обласної ради  

Меню сайту
Календар
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу
ОФІЦІЙНІ САЙТИ

Головна » 2016 » Грудень » 2 » Участь у І з’їзді корекційних педагогів України
12:42
Участь у І з’їзді корекційних педагогів України

           29-30 листопада  2016 року у  м.Дніпро пройшов перший з’їзд корекційних педагогів    України «Актуальні питання соціалізації дітей з особливими освітніми потребами». Представники нашої школи - Галина Володимирівна Панченко та Тетяна Петрівна Наконечна були учасниками зʼїзду. Він відбувся за сприяння Міністерства освіти і науки України, Дніпропетровської облдержадміністрації, Дніпропетровської облради, Національного педуніверситету імені М.П. Драгоманова,  факультету корекційної педагогіки та психології НПУ імені М.П. Драгоманова, Інституту модернізації змісту освіти МОН України, Всеукраїнського громадського обʼєднання «Національна Асамблея осіб з інвалідністю України», ВГО «Українська асоціація корекційних педагогів». Його відвідали понад трьох сотень науковців і практиків зі всієї країни.

       Відкрила захід дружина Президента України Марина Порошенко. Планується, що корекційну педагогіку незабаром вивчатимуть усі майбутні освітяни. Такими планами поділилася перша леді країни. Вона розповіла, що цьогоріч успіхи з розвитку інклюзивної освіти вже демонструє наша Запорізька область, адже таку практику впровадили 52 школи. Вона зазначила, що доля дітей з інвалідністю великим чином залежить від правильного педагогічного супроводу. 

       У рамках пленарних засідань учасники з’їзду ділилися досвідом системної організації інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами, розглядали шляхи забезпечення корекційної спрямованості навчального процесу для дітей з особливими освітніми потребами в рамках загальноосвітнього процесу, а також обговорили сучасні тенденції                           в  діяльності психолого-медико-педагогічних консультацій України.

Т.П.Наконечна, заступник директора з навчально-виховної роботи

Переглядів: 866 | Додав: Natalya | Теги: І з'їзд корекційних пе6дагогів Укра, Кам'янська спецшкола- інтернат | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]